واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزيردارايي:سهم بخش خصوصي در بازار بانكي كشور به 40درصد ارتقامي يابد
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: در حال حاضر 25 درصد بازار بانك و بيمه كشور در دست بخش خصوصي است و با واگذاري بانك ملت سهم بخش خصوصي در اين بازاز به 40 درصد ارتقا مي يابد.
" سيد شمس الدين حسيني " روز پنجشنبه در نشست خبري در محل غرفه وزارت امور اقتصادي و دارايي در نمايشگاه دستاوردهاي سي ساله انقلاب ،افزود: بانك ملت نخستين بانكي است كه به بخش خصوصي واگذار مي شود و پنج درصد سهام اين بانك هفته آينده ، ( 30 بهمن) از طريق بورس عرضه مي شود.
وي با بيان اينكه 2 بانك تجارت وصادرات هم در دستور كار واگذاري قرار گرفته است افزود: اساسنامه اين 2 بانك آماده شده و شرايط پذيرش را از نظر صورت هاي مالي احرا ز كرده اند و به محض صدور مجوز هيات پذيرش بورس واگذاري آنها شروع خواهد شد .
وي افزود: صورت حسابهاي مالي شركت هاي بيمه آسيا ، دانا و البرز هم بصورت شفاف درآمده و منتظر مجوز هيات پذيرش بورس براي واگذاري به بخش خصوصي هستند .
وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: يكي از مهمترين رويدادهايي كه طي سال آينده اتفاق خواهد افتاد و از بهمن ماه امسال نيز شروع شده ,واگذاري خدمات مالي و بيمه ها است .
وي افزود: خصوصي سازي بانكها و بيمه ها از مدتها پيش شروع شده ؛ چرا كه خصوصي سازي فقط واگذاري شركت هاي دولتي نيست و آمدن بخش خصوصي در عرصه بانك و بيمه بخش مهمي از خصوصي سازي است .
وزير امور اقتصادي و دارايي سپس به تشريح عملكرد 30 ساله حوزه اقتصاد پرداخت و گفت: توليد ناخالص داخلي به قيمت ثابت در سال 1358 حدود 210 هزار ميليارد ريال بوده ، كه در سال 1383 اين رقم به 400هزار ميليارد ريال و در سال 1386 به رقم 480 هزار ميليارد ريال رسيده است .
حسيني افزود: بر اساس شاخص قدرت خريد، ايران به عنوان هفدمين كشور از سوي بانك جهاني معرفي شده و درآمد سرانه كشورمان بالاي 10 هزار دلار است كه اين موضوع كشور ما را در فهرست كشورهايي كه داراي درآمد سرانه بالا هستند ، قرار مي دهد.
حسيني گفت: با توجه به اينكه شاخص توسعه انساني در كشورمان به مرز 8/0 درصد رسيده در آينده نزديك ايران در رديف كشورهاي با توسعه بالا قرار مي گيرد .
وزير امور اقتصادي و دارايي ، در مورد سهم و نقش صادرات غير نفتي در اقتصاد ايران گفت: در سال 1358،صادرات غير نفتي يك ميليارد و 300 ميليون دلار بود ، در 10 ماهه نخست امسال به 5/19 ميليارد دلار رسيده است .
حسيني افزود: در مورد پر رنگ شدن نقش ماليات در اقتصاد ايران حركت هايي كه آغاز شده بود نتايج خود را نشان مي دهد و در حال حاضر هشت درصد از توليد ناخالص داخلي بعنوان ماليات وصول مي شود .
وي افزود: نسبت ماليات به هزينه هاي جاري در سال 1358، حدود 25 درصد بود كه اين نسبت در سال 1386 به 46درصد افزايش يافته است .
حسيني تاكيد كرد كه ظرفيت مالياتي كشور بيش از اين اعداد و ارقام است ولي در طي 30 ساله گذشته رشد قابل توجهي داشتيم .
وزير امور اقتصادي و دارايي از اهتمام دولت ها در 30 سال گذشته در زمينه اجراي طرحهاي عمراني ياد كرد و گفت: در سال1358 ، يك - پنجم منابع عمومي دولت صرف طرحهاي عمراني مي شد ، الان اين رقم به يك - سوم رسيده است .
حسيني با اشاره به اقبال سرمايه گذاران خارجي گفت: اقبال سرمايه گذاران خارجي در اقتصاد ايران قابل توجه بوده است و با توجه به شاخص تقاضا و مجوزهاي سازمان سرمايه گذاري خارجي در سال 1374 ميزان سرمايه گذاري خارجي 123 ميليون دلار بود كه اين عدد در سال 1386با 100 برابر افزايش به 12 ميليارد و 100 ميليون دلار رسيده است .
وي افزود: سرمايه وارده در سال 1374 ، حدود 9 ميليون دلار بود كه اين رقم در سال 1386 به 700ميليون دلار رسيد .
حسيني گفت: حجم واگذاري شركت هاي دولتي به بخش خصوصي از سال 1370 تا 1387 به 41 هزار ميليارد تومان رسيده كه 93 درصد اين واگذاري در زمان دولت نهم بوده است .
وي در مورد نحوه توزيع سود سهام دولت گفت: بر اساس سودي كه مجمع عمومي شركت ها اعلام مي كنند ، سهم سود سهام عدالت هم مشخص مي شود ، در سال 1386 عملكرد ميزان سود سهام عدالت شركت هاي مربوطه بالغ بر 17 هزار ميليارد ريال بود كه توزيع آن در ميان پنج ميليون نفر از سهامداران كه افراد تحت پوشش نهادهاي حمايتي هستند ، شروع شده است و سود سهام ساير سهامداران عدالت نيز بعد از طي مراحل اجرايي تا اواخر امسال يا اوايل سال آينده توزيع خواهد شد .
وي در مورد دارايي هاي مازاد بانكها گفت: ميزان دارايي هاي مازاد بانكها 30 هزار ميليارد ريال است كه اغلب اين دارايي ها از محل تملك ناخواسته وثايق عايد بانكها شده است و
براي واگذاري دارايي هاي مازاد بانكها يك شركت مستقل از بانكها تاسيس شده كه كار واگذاري دارايي را انجام مي دهد .
وزير امور اقتصادي و دارايي در مورد طرح هدفمند سازي يارانه ها گفت: اين طرح با دقت در مجلس در حال بررسي است و براساس اظهارات مخبر كميسيون ويژه ، به احتمال زياد امسال به تصويب مي رسد .
حسيني با اشاره به تدوين لايحه بودجه سال 1388 كل كشور بر اساس تحليل هاي كارشناسي گفت: اعداد پيش بيني شده در اين لايحه در خصوص درآمدهاي مالياتي و درآمد ناشي از واگذاري شركت هاي دولتي به بخش خصوصي كارشناسي است و قابل تحقق است .
وي افزود: در لايحه بودجه سال آينده پيش بيني شده كه دولت از محل واگذاري شركت هاي دولتي به 50 هزار ميليارد ريال درآمد دست يابد كه اين رقم بلند پروازانه نيست .
حسيني در اين باره توضيح داد: برآوردهاي اوليه حاكي از آن است كه تا پايان برنامه پنجم توسعه بايد ميزان واگذاري شركتهاي دولتي به بخش خصوصي يك هزار تريليون ريال برسد كه تاكنو 400 هزار ميليارد ريال آن محقق شده و 600 هزار ميليارد ريال نيز بايد محقق شود .
وي در مورد نرخ سود تسهيلات بانكي در سال آينده گفت: بانك مركزي ماموريت دارد از طرف دولت بسته پيشنهادي را تقديم كميسيون اقتصادي نمايد ونرخ سود تسهيلات بعد از تصويب اين كميسيون و دولت اعلام خواهد شد .
حسيني افزود: جهت گيري كلي براي تعيين نرخ سود تسهيلات بانكي در سال آينده همانطور كه در برنامه پنجم توسعه بر آن تاكيد شده ، ايجاد فضاي رقابت در بخش بانكي ، گسترش عقود اسلامي ، نهادينه كردن قرض الحسنه خواهد بود .
وزير دارايي از اجراي قانون مديريت خدمات كشوري در سال آينده خبرداد و افزود: اين قانون امسال در مورد بازنشستگان اجرا شد و از سال آينده نيز براي شاغلين دولت اجرا خواهد شد .
حسيني گفت: در بودجه سال آينده 90 هزار ميليارد ريال اعتبار براي حقوق كاركنان دولت پيش بيني شده كه 50 هزار ميليارد ريال آن براي كاركنان شاغل دولت است .
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به روند رشد شاخص بورس طي چند روز گذشته گفت:
شاخص بورس در ايران در مقايسه با كشورهاي ديگر وضع نگران كننده اي ندارد وحجم بازار در يكسال گذشته رشد داشته و با توسعه عمليات واگذاري شركت هاي دولتي از طريق بورس اين رشدبيشتر مي شود .
حسيني گفت: كاهش شاخص بورس در طي سال گذشته حدود 10 درصد بود كه اين رقم در امارات به 85 درصد رسيده بود.
اقتصام ** 1579
پنجشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]