واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس منطقه 1 دانشگاه آزاد در گفتگوي مشروح با فارس:دليلي ندارد جاسبي از رياست دانشگاه آزاد كنار برود
خبرگزاري فارس: عباسعلي نورا رئيس منطقه 1 دانشگاه آزاد، گفت: در حال حاضر هيچ دليلي وجود ندارد كه جاسبي از رياست دانشگاه آزاد كنار برود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، پس از چند سال بحث و كشمكش در خصوص مديريت دانشگاه آزاد و درخواستهاي مكرر تشكلهاي دانشجويي و دولت براي اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد و قانونمند كردن آن، همچنان اين اساسنامه بدون هيچگونه تغييري باقي مانده است.
با توجه به شبهات و مسائل مختلفي كه در اذهان عمومي در خصوص دانشگاه آزاد و عملكرد مديريت آن وجود دارد، به سراغ عباسعلي نورا رئيس منطقه 1 دانشگاه آزاد كه بيشترين واحدهاي دانشگاهي دانشگاه آزاد را در بر ميگيرد، رفتهايم تا اين مسائل و شبهات را با وي در ميان گذاشته و پاسخهاي وي را بشنويم.
دانشگاه آزاد با داشتن بيش از 350 واحد دانشگاهي، به 3 منطقه تقسيمبندي شده است و آنچه در ذيل ميآيد، مشروح مصاحبه خبرنگار فارس با عباسعلي نورا رئيس منطقه 1 دانشگاه آزاد است:
*فارس: آقاي نورا! برخي معتقدند كه گسترش بدون برنامه دانشگاه آزاد به شهرستانهاي دورافتاده، به دليل اينكه مديريت خوبي صورت نگرفته، موجب تخريب فرهنگي در آن شهرستانها شده است؛ نظرتان در اين خصوص چيست؟
- نورا: اين حرف را كساني مطرح ميكنند كه از تهران خارج نشدهاند. ما ممكن است در شهرهاي كلان مثل تهران مشكل داشته باشيم، اما در شهرهاي كوچك مشكل نداريم.
البته ما طرحي داريم كه در شهرهاي مختلف، مسائل فرهنگي را فقط دانشگاه آزاد زير نظر نداشته باشد. يعني در اين شهرها يك شوراي فرهنگي داريم كه امام جمعه شهر، مسئول رده بالاي شهر مانند استاندار يا فرماندار، نماينده رهبري و مسئول استاني دانشگاه آزاد در آن حضور دارند و هر تصميمي كه بگيرند، در دانشگاه آزاد آن شهر اجرا ميكنند و ربطي به سازمان مركزي ندارد. يعني اگر در يزد، شرايط فرهنگي خاص خود را دارد، دانشگاه آزاد واحد يزد با شرايط فرهنگي آنجا خود را وفق ميدهد. يا اگر اين دانشگاه در ارسنجان است كه مردم چادري هستند، چادر را در دانشگاه آزاد واحد ارسنجان اجباري كرديم. بنابراين ما در بافت فرهنگي اين شهرها دگرگوني ايجاد نكرديم. در كل ما در دانشگاه آزاد از نظر فرهنگي در شهرها موفقتر از شهرهاي كلان بوديم.
نكته ديگر اينكه متأسفانه برخي افراد اثر مخرب راديوهاي بيگانه و ماهوارهها را به گردن دانشگاه آزاد مياندازند و تصورشان اين است كه اگر دانشگاه آزاد نبود، برخي از اين مسائل هم نبود، در حالي كه اينطور نيست.
يك نكتهاي را خواهش ميكنم از قول من بنويسيد و آن اينكه من از آزمون دانشگاه آزاد فيلم گرفتم، موقع ثبتنام و ورود دانشجويان به دانشگاه آزاد هم فيلم گرفتم. چند سال بعد موقع خروج از دانشگاه هم از اين دانشجويان فيلم گرفتيم تا ببينيم چقدر تغيير كردهاند؟
ميخواهم به شما بگويم كه ما در بدو ورود مشكل داريم. خواهش ما از شما به عنوان خبرنگار اين است كه در آزمون سال بعد دانشگاه آزاد شركت كنيد و ببينيد كه چه كساني در آزمون ما شركت ميكنند. شما از ما چه انتظاري داريد؟ چه چيزي را تحويل ما ميدهيد و چه چيزي از ما ميخواهيد؟
*فارس: يعني دانشگاه آزاد تأثير مخرب فرهنگي نداشته است؟
-نورا: ببينيد! بايد تقسيمبندي كنيم كه در اين مسائل فرهنگي، ما چه سهمي داريم، چه سهمي راديوهاي بيگانه و ماهوارهها دارند و چه سهمي راديو و تلويزيون. براي صحت مسئله به اين نكته توجه داشته باشيد كه دانشگاه آزاد يك ميليون و چهارصد هزار دانشجو و چيزي در حدود يك ميليون و دويست هزار نفر هم فارغالتحصيل دارد. يعني در كل دانشگاه آزاد 2 و نيم ميليون جمعيت دارد. خواهشمان اين است كه آقاياني كه اين حرفها را ميزنند، از نيروي انتظامي و دادگاهها استعلام بگيرند كه چند درصد از دانشجويان دانشگاه آزاد در كميته مفاسد اجتماعي رفتهاند و چقدر پرونده دارند؟
*فارس: اين يعني كه دانشگاه آزاد هيچ مشكلي از نظر فرهنگي ندارد.
-نورا: ما قبول داريم كه از صد در صد، چند درصدي هم مشكل دارند ولي نميشود اين را به همه تعميم داد. اصلاً دولت به ما چه قدرتي داده كه دانشجويان مشكلدار را نپذيريم؟ ما حق گزينش نداريم، نميتوانيم به كسي بگوئيم كه تو حجابت خوب نيست و او را به دانشگاه راه ندهيم. يا نميتوانيم كسي را كه در دانشگاه مثلاً موهاي خود را بيرون ريخته از دانشگاه اخراج كنيم. اگر ميخواهند اين كارها صورت گيرد به ما مجوز بدهند تا اين دانشجويان را به دانشگاه راه ندهيم يا اخراجشان كنيم. ما الان اگر بخواهيم به يك دانشجو درباره برخي مسائل بگوئيم كه بالاي چشمت ابروست، تمام كشور عليه ما ميشود كه چرا اين حرف را زديد؟
شما از اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي كه مصدر كارهاي فرهنگي است، مصاحبه كنيد. ميبينيد كه بيشترين سهم را در كارهاي فرهنگي دانشگاه آزاد داشته است. دانشگاه آزاد در مسائل فرهنگي در ارتباط با مسائل قرآني، در تمام دورانها اول بوده و هميشه هم جايزه گرفته است.
*فارس: آقاي نورا! قرار بود شوراي عالي انقلاب فرهنگي اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد را در دستور كار قرار دهد، شما اين اصلاح اساسنامه را چطور ارزيابي ميكنيد؟
- نورا: اصلاح اساسنامه را ما به فال نيك ميگيريم. عدهاي فكر ميكنند كه اين كار يك مسئله سياسي است ولي تصور من اين است كه سياسي نيست. يعني انشاءالله كه سياسي نباشد. چرا كه نميشود كشور را به خاطر ناراحتي از اين و آن بر باد بدهيم . گمان من اين است كه ميخواهند پس از 30 سال اساسنامه دانشگاه آزاد را اصلاح كنند و اين كار خوبي است. شوراي دانشگاه هم از اصلاح اساسنامه استقبال كرده و هيچ كدام از واحدهاي دانشگاه آزاد نيز راجع به اصلاح اساسنامه جبهه نگرفتهاند؛ يعني اين كه براي اين كار آمادگي وجود دارد.
*فارس: در چند سال گذشته، انتقادات بسياري به مديريت دانشگاه آزاد صورت ميگيرد و دانشجويان، اعضاي تشكلهاي دانشجويي و برخي از شخصيتهاي سياسي مطرح، انتقاداتي را درباره مديريت دانشگاه آزاد مطرح ميكنند، اين انتقادها را چطور ارزيابي ميكنيد؟
-نورا: متأسفانه ذهنيتي در جامعه به وجود آمده كه ذهنيت سالمي نيست؛ چرا كه عدهاي ميخواهند بين دولت و دانشگاه آزاد فاصله بيندازند و من به عنوان كسي كه طرفدار دولت هستم در دانشگاه آزاد، مي گويم كه نبايد بين دانشگاه آزاد و دولت فاصلهاي بيفتد. آنها كه اين چالشها را به وجود ميآورند، نيت خير ندارند. من از دولت و دانشگاه آزاد درخواست ميكنم كه براي حفظ دانشگاه آزاد دست به دست هم بدهند.
در بخشي از حاشيه دولت، دانشگاه آزاد را به هر دليلي با چالشهايي مواجه كردهاند. البته من با اين برادراني كه اين چالشها را مطرح ميكنند چندين بار صحبت كردم و دلايلشان را قانعكننده نديدم.
*فارس: آقاي جاسبي شخصيت انتقادپذيري است؟
-نورا: من هر ايرادي كه از آقاي جاسبي گرفتهام، نگفته است كه مثلاً تو اصولگرايي و بنابراين ضديت داري. نه! حرف من را پذيرفته است. از طرف ديگر تا حالا نديدهام كه دانشگاه آزاد اسلامي از چارچوب ولايتي خارج شود. يعني من جاسبي را متعهدترين فرد نسبت به ولايت ميدانم و اگر بفهمم يك روز جاسبي از اين خط كنار رفته، اين ميز را رها ميكنم و ميروم.
*فارس: بحثهايي كه آقاي سليمينمين و آقاي زاكاني مطرح ميكنند، در خصوص كليت دانشگاه آزاد نيست، بلكه درباره مديريت آن است. ضمن اينكه اين بحث مطرح است كه آقاي جاسبي گويا مدير دائمي دانشگاه آزاد است.
- نورا: وقتي آقاي جاسبي موفق است و قطارش به سرعت در حال حركت، كدام عقل سليم ميگويد كه جلوي اين قطاري كه با اين سرعت حركت ميكند را بايد بگيريم؟ رمز دانشگاه آزاد، ثبات مديريت آن است و اشتباه آقايان نيز همين است.
*فارس: يعني به گردش مديران اعتقادي نداريد؟
-نورا: ببينيد! گردش مديران در زيرمجموعهها معني ميدهد، نه در رأس. ما مديران واحدها را گردش ميدهيم تا تجربه واحدهاي مختلف را به يكديگر منتقل كنند. اما دانشگاه آزاد خودش يك سازمان بزرگي است. شما كتاب "دوو " را خواندهايد؟ رمز موفقيت شركت دوو ثبات مديريت است. اگر دانشگاه آزاد نيز ده سال قبل مديرش عوض ميشد، الان اين جايگاه را نداشت. لذا بحث رفتن و ماندن جاسبي نيست، بايد بحث كارآمدي مطرح شود و گلهاي كه من از آقايان زاكاني و سليمينمين دارم اين است كه شما روي كارآيي افراد كار كنيد، نه روي شخص.
*فارس: يك نكتهاي كه در اين ميان مطرح ميشود اين است كه آقاي جاسبي روندي كه بايد براي رياست دانشگاه آزاد طي ميكرد، طي نكرده و رياست ايشان بر دانشگاه آزاد غيرقانوني است.
-نورا: نه اين درست نيست. سوال من از آقاي سليمينمين اين است كه اگر جاسبي در اين 30 سال رئيس دانشگاه آزاد نبوده، پس چطور عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي است؟ چطور مكاتبات به نام ايشان است؟
به نظر من آقاي سليمينمين يك چيزي را خلط ميكند و آن اين است كه سال گذشته شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبهاي را تصويب كرد كه بعد از اين مجوز رئيس واحدهاي جامع دانشگاه ازاد بايد از شواري عالي انقلاب فرهنگي گرفته شود و ما هم در حال آماده كردن خودمان براي اين امر هستيم.
اينكه ما هيئت امناي استاني تشكيل دادهايم و به اين هيئت استاني اختياراتي طبق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي محول كردهايم. رئيس دانشگاه جامع ما در هر استان بايد از طريق دكتر جاسبي به شوراي عالي انقلاب فرهنگي معرفي شود و پس از تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، حكمش توسط آقاي جاسبي صادر شود. لذا ما اين را قبول كرديم و به فال نيك گرفتيم!
*فارس: به عنوان سؤال بعدي، اين بحث شايع شده كه بعضي مديران دانشگاه آزاد از امكانات اين دانشگاه براي مصارف انتخاباتي استفاده ميكنند.
- نورا: نه! مثلاً خود من كانديدا بودم. رئيس منطقه هم بودم، اما برخي در دانشگاه آزاد با من مخالف بودند. ضمن اينكه من پايم را در دانشگاههاي آزاد استانم نگذاشتم.
البته ما در دانشگاهها، تشكلهاي اساتيد و دانشجويان داريم كه نميتوانيم به آنها بگوئيم چرا جهتهاي مختلف گرفتيد؟ لذا واحدهاي مختلف و تشكلهاي مختلف دانشگاه آزاد در انتخابات جهتهاي مختلف داشتهاند. اگر همه جهتها يكي بود، بله! ميشد گفت ما دخالت كردهايم. ولي وقتي اين تشكلها جهت هاي مختلفي داشتند و از افراد متفاوتي حمايت ميكردند، نشان ميدهد كه ما بيطرف بودهايم. اگر كسي مداركي دارد كه ما از امكانات دانشگاه استفاده كردهايم، امكاناتش را رو كند. كاري ندارد كه.
*فارس: يعني به ضرس قاطع اعلام ميكنيد كه هيچگونه تخلفي رخ نداده است.
- نورا: البته ممكن است كسي هم تخلف كرده باشد. اگر از اين 350 واحد دانشگاهي، 5 تا واحد هم تخلف كرده باشند، ما بايد جوابش را بدهيم؟ به ما بگويند تا ما او را عزل كنيم. احتياجي به داد و "ان قال و من قال " ندارد كه.
گفتگو از عبدالله عبداللهي
انتهاي پيام/
جمعه|ا|25|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]