واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نخستين همايش بينالمللي گسترش زبان و ادبيات فارسي/5
خبرگزاري فارس: قائم مقام وزير علوم در امور بينالملل گفت: گسترش زبان فارسي از مهمترين ابزارهاي جمهوري اسلامي براي توسعه انديشه نظام است و ما در حوزه ديپلماسي علم براي هموارسازي همكاريها و ديپلماسيهاي بينالمللي تلاش ميكنيم.
به گزارش خبرنگار فارس صبح امروز اولين همايش بينالمللي گسترش زبان و ادبيات فارسي، چشمانداز، راهكارها و موانع در دانشكده ادبيات و زبانهاي خارجي دانشگاه علامه طباطبايي با حضور استادان ادبيات فارسي ايراني و خارجي برگزار شد.
در اين مراسم ارسلان قرباني مشاور وزير علوم و مديركل امور بينالملل وزارت علوم و تحقيقات فناوري با تأكيد بر ضرورت گسترش زبان فارسي در داخل و خارج از كشور گفت: در روزگاري كه هجوم بيرحمانه قدرتها با استفاده از زر و زور باعث ناامني دنيا ميشوند گوشههاي امني در ادبيات پيدا ميشود كه شيفتگان ميتوانند روح خود را از آبشخور آن سيراب كنند.
وي افزود: هنوز پردههاي ناشناختهاي از فرهنگ ايراني و اسلامي افراد را به سوي خود ميكشاند و در دگرگونيهاي دنياي امروز ادبيات فارسي افراد را به سوي عشقورزي ميبرد. امروز دانشجويان و استادان براي آموختن و توسعه زبان فارسي بايد اهتمام بيشتري انجام دهند.
قرباني گفت: اشعار شاعران فارسيگو پادزهري بر تنگنظريهاي امروز جامعه بشري است كه ميتواند آيندهاي براساس برادري برقرار كند.
مشاور امور بينالملل وزير علوم درباره فعاليتهاي اين وزارتخانه در حوزه گسترش زبان فارسي گفت: ما در وزارت علوم به لحاظ اهميت موضوع گسترش زبان فارسي را در 4 محور دنبال ميكنيم كه يكي از اين محورها گسترش زبان فارسي و ايرانشناسي در قالب اعزام استاد به ديگر كشورها است و تلاش كرديم زمينه را براي اعزام استادان فراهم كنيم. هماكنون 180 استاد ما به 60 كشور دنيا اعزام شدهاند اما با اين وجود با توجه به درخواست فراوان دانشگاهها براي اعزام استاد زبان فارسي اين تعداد پاسخگو نيست و ما 40 درخواست از دانشگاههاي مختلف داريم كه هنوز جوابي به آن ندادهايم.
وي افزود: با تأسيس بنياد سعدي ميتوانيم به شكل خوبي به اين تقاضاها پاسخ دهيم برنامه ديگر پرورش استادان بومي است كه دانشجويان ممتاز كه در دانشگاههاي دنيا در رشته ادبيات و زبان فارسي در مقطع فوقليسانس فارغالتحصيل ميشوند به آنها بورسيه داده ميشود تا در دانشگاههاي ما مشغول تحصيل شود و پس از آن به عنوان استاد بومي به كشورهاي خود بازگردند.
قرباني اظهار داشت: برنامه ديگر ما دورههاي بازآموزي زبان فارسي است كه تاكنون چندين دوره برگزار شده است، از سوي ديگر گفتمان چهره به چهره در بخش همكاريهاي بينالمللي يك راهحل كليدي است كه حضور افراد در ايران و آشنايي آنها با فرهنگ ايراني - اسلامي باعث ميشود تصوير درستي از اسلام واقعي داشته باشند.
وي افزود: محور ديگر بنا به فرمايشات مقام معظم رهبري ارتقاي زبان فارسي به زبان علم است كه تلاشهاي بسياري در اين زمينه شده و مركز اسنادي جهان اسلام در همين راستا در شيراز بنا نهاده شده كه علاوه بر پذيرش مقالات علمي به زبانهاي عربي، انگليسي و فرانسه زبان فارسي مرجعي اصلي براي پذيرش مقالات است.
قرباني اظهار داشت: ما در تجهيز كرسيهاي ادبيات فارسي و پايگاههاي علمي رهيافتي مبتني بر نظرات استادان داريم و گسترش زبان فارسي امروز از مهمترين ابزارهاي جمهوري اسلامي براي توسعه انديشه خودش است و به عنوان ديپلماسي علم براي هموارسازي همكاريها و ديپلماسي بينالمللي تلاش ميكنيم و اميدواريم با تأسيس بنياد سعدي و برنامهريزيهاي صورت گرفته در اين بنياد شاهد تقويت و توسعه همكاريها و فعاليتها باشيم.
انتهاي پيام/و
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]