واضح آرشیو وب فارسی:مهر: افزايش پهناي باند اينترنت كشور قرباني هزينههاي اضافي است؟
با وجودي كه هر هفته اخباري به نقل از مسوولان مبني بر افزايش و توسعه مسيرهاي شبكه فيبر نوري و افزايش سرعت، ظرفيت و كيفيت اينترنت مطرح و اين وعده داده ميشود كه ديگر با مشكلي با عنوان اختلالات اينترنتي روبهرو نخواهيم بود چراكه درصورت بروز قطعي، ارتباط بهواسطه پشتيباني مسيرهاي فيبر نوري از چند مسير و بلافاصله از مسير جايگزين برقرار ميشود، اما اختلالات و سرعت كم اينترنت، هر از چندگاهي معضلي پايانناپذير براي كاربران محسوب ميشود.
به گزارش ايسنا، در هفتههاي گذشته دوباره اختلالات اينترنتي با شدت بيشتري بروز كرد و اين در حالي بود كه در همين ايام، مدير كل مهندسي عمليات شبكه ديتاي شركت ارتباطات زيرساخت عنوان كرد كه ظرفيت پهناي باند زيرساخت بهطور كامل برقرار است.
حسن كريمي اظهار كرد: هماكنون شاخصهاي كيفيت خدمات در وضعيت مناسبي است و بدون هيچ مشكلي تمامي ظرفيت 291 STM1 اينترنت در كشور در حال كار است و شركت ارتباطات زيرساخت برنامه افزايش 180 درصدي ظرفيت اينترنت بينالملل را در سال جاري در دست اجرا دارد كه بر اساس برنامه زمانبندي در حال اجراست.
پس از آن، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره علت قطعي و يا كم شدن سرعت اينترنت در روزهاي اخير در كشور گفت: ما مشكلات مقطعي در اين زمينه داشتهايم از جمله اين كه مثلا در خليج فارس كابل به خاطر برخورد كشتيها قطع شده بود.
رضا تقيپور اظهار كرد: ما تلاش كردهايم اين مشكل را در نصف روز برطرف كنيم چراكه بر اساس اين برخورد، كابلها پاره شده است.
او با بيان اين كه ما حتي عكسهاي پاره شده كابلها را نيز در راستاي قانع كردن در اختيار رسانهها قرار دادهايم، تصريح كرد: يكي ديگر از مشكلاتي كه با آن روبهرو بودهايم، در مسير شمال ورودي اينترنت به كشور از مسير روسيه بود كه يكي از ايستگاهها به آتشسوزي دچار شده بود كه در طي يك روز تلاش كرديم كه اين مشكل برطرف شود.
اكنون سرعت اينترنت نسبت به هفتههاي گذشته بهبود يافته و از افزايش ظرفيت پهناي باند اينترنت بينالملل كشورمان به 64 لينك STM1 برابر با ده گيگ خبر داده شده است كه به اين ترتيب ظرفيت اينترنت شبكه زيرساخت به 291 STM1 برابر با 45 گيگ افزايش يافت.
معاون شركت ارتباطات زيرساخت در اين باره گفته بود: پروژه ارتقاي كيفيت شبكه زيرساخت از پروژههاي مهم در سال جاري محسوب ميشود كه با شروع شدن آن كارهاي نگهداري شبكه با استفاده از استانداردهاي جهاني صورت ميگيرد كه با اين پروژه ميتوانيم SLA را در سطح بسيار مناسبتري به مشتريان زيرساخت ارائه دهيم.
اما به عقيده كارشناسان اين سوال وجود دارد اگر متوليان نميخواهند هزينههاي اضافي را براي توسعه كيفي خدمات درباره ارائه پهناي باند مناسب دسترسي به شبكه جهاني اينترنت براي كاربران داخلي صرف كنند، چرا هزينههاي صرف شده براي افزايش پهناي باند اينترنت كشور و نيز توسعه ارتباطات زيرساخت آنطور كه بايد و در مواقع مورد نياز عمل نكرده است؟
محمود خسروي - مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت - ميگويد: اگر بخش خصوصي ادعا دارد كه ميتواند اينترنت و پهناي باند را ارزانتر از شركت ارتباطات زيرساخت وارد كند، بايد به بحث كيفيت آن نيز توجه شود زيرا ما ميخواهيم شبكه بهتر، با امكانات و كيفيت بالاتر و درنتيجه امنيت بيشتري داشته باشيم و هزينههاي لازم را نيز در اين زمينه صرف خواهيم كرد.
برخي شركتهاي اينترنتي نيز معتقدند كه شركتهاي خصوصي بهواسطه نوع خدماتشان از بالاترين تكنولوژيها استفاده ميكنند، بنابراين اگر مشكلي در سرعت اينترنت و كاهش آن وجود دارد، بايد آن مشكل را از مبدا ورودي اينترنت به كشور جستوجو كرد.
يك مدير يك شركت اينترنتي اظهار كرد: شركتهاي اينترنتي با همان ضريب و سرعتي كه اينترنت را از مخابرات دريافت ميكنند، با همان ضريب و يا كمتر از آن ارايه ميكنند و عملا نميتوانند بيش از آن به مصرفكننده اينترنت بدهند؛ شركتهاي ارايهدهنده خدمات اينترنتي عملا نميتوانند در سرعت اينترنت و افزايش آن نقشي داشته باشند، پس طبيعي است علت اين مشكل را نبايد در شركتها جستوجو كرد.
از اينها كه بگذريم برخي تحليلگران ميگويند اينترنت در كشور ما، با توجه به تغييرات آن در سطح جهاني، تعرفه روزآمدي ندارد و بنا بر آمارهاي موجود و با استدلال به گزارشهاي سازمانهاي بينالمللي، نوسان معقول كشورهاي پيشرو در عرصه ICT، توجه مستقيم به تغييرات اين حوزه در ايران ندارد و نسبت به سرعت پايين و قطعيهاي بيشمارش، با قيمتي بالا در اختيار كاربران نهايي قرار ميگيرد.
در هر حال طبق مصوبه سازمان تنظيم مقررات ارتباطات، شركت ارتباطات زيرساخت اعلام كرده است آمادگي توافق دو طرفه در زمينه توافقنامه سطح خدمات را دارد و در اين راستا بهينهسازي شبكه و ايجاد مسير پشتيبان نيز انجام شده است اما اپراتورها بيشتر ترجيح ميدهند كه بهجاي SLA از مسير پشتيبان استفاده كنند.
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]