واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئيس سازمان مديريت بحران:اختصاص يك سوم بودجه عمراني براي ثبت سالانه هزار حادثه در كشور
مشهد - خبرگزاري مهر: حسين باقري گفت: سالانه حدود هزار حادثه مهم در كشور ثبت مي شود كه اين ميزان يك سوم بودجه عمراني را به خود اختصاص مي دهد.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، معاون وزير كشور شامگاه گذشته در گردهمايي شهرداران كلانشهرها و مراكز استانهاي كشور اظهار داشت: سالانه حدود هزار حادثه مهم در كشور ثبت مي كنيم كه بيش از يك سوم اعتبارات عمراني كشور را تلف مي كند و در كنار آن خسارات اجتماعي و انساني فراواني نيز به جاي مي گذارد كه بايد به طور علمي به اين موضوع پرداخته شود.
وي با بيان اينكه بايد در زمينه حوادث و سوانح طبيعي كار تحقيقاتي علمي انجام شده و از آن به ديد مقدمه اي براي توسعه نگاه كنيم، گفت: بايد با رويكرد ثبات و پايداري سرمايه گذاري عمراني و پرداختن به اين موضوع كه در درازمدت در افق برنامه قرار است كشور اول منطقه باشيم نسبت به اين حوادث و سوانح مطالعات زيادي را انجام دهيم.
وي از كم آبي و خشكسالي به عنوان يكي از حوادث مهم در كشور ياد كرد و اظهار داشت: اين مسئله سال گذشته 5/1 برابر اعتبارات عمراني كشور، خسارت وارد كرد كه پول كمي نيست.
وي با بيان اينكه بحث خشكسالي و كم آبي موضوعي نيست كه طي يك يا دو سال بتوان آنرا حل كرد، گفت: سال گذشته با توجه به دير ابلاغ شدن مصوبه اختصاص 5 درصد اعتبارات دستگاههاي دولتي براي مبارزه با خشكسالي بسياري از استانها نتوانستند از آن استفاده كنند اما امسال مبلغ آن دو برابر شده و 20 روز پيش مصوبه تصويب و ابلاغ شده است.
وي در رابطه با راه اندازي واحد يا تشكيلاتي در شهرداريها براي اداره بحرانهاي شهري نيز گفت: 5/1 سال از بحث پيرامون اين موضوع مي گذرد و در گام اول در كلانشهرها اين اتفاق افتاد كه كار نسبتا موفقي بود.
وي با بيان اينكه مردم معمولا مشكلات شهري را از چشم شهرداري ها مي بينند، اظهار داشت: با توجه به رويكرد دولت كه در صدد كاهش تصدي گري دولت است بايد امور اجرايي حوادث و بلاياي طبيعي را در اختيار شهرداران قرار دهيم زيرا در هر شرايطي فلش بسوي آنهاست.
وي با اشاره به برنامه استقبال ايمن از بهار نيز گفت: سال گذشته در ايام نوروز 700 هزار نفر در كشور كشيك بودند تا 70 ميليون نفر دغدغه اي نداشته باشند و اين براي ما مديريتي منسجم و يكپارچه را به وجود مي آورد.
وي در رابطه با بحث راهيان نور و حوادث جاده اي در مسير راه نيز عنوان كرد: هلال احمر قول داده كه به همراه هر اتوبوس دو مامور هلال احمر را نيز اعزام كند كه هزينه هاي اين امر تامين شده است.
وي در بحث كاهش تصادفات جاده اي نيز گفت: به منظور تشويق افراد، هر استاني كه آمار سال گذشته تلفات خود را نسبت به تعداد سفر به ازاء هر يك نفر كاهش تلفات 400 هزار تومان براي عوامل اجرايي آن از محل اعتبارات ماده 10 در نظر گرفته مي شود.
وي در رابطه با آموزشهاي مديريت بحران نيز گفت: اين آموزشها در شش استان با حضور 150 مديركل با هدف تمرين زندگي تيمي و جمعي براي مديريت برگزار شد كه به منظور تعميم دادن اين آموزشها در استانها نيز براي مديران سطح استاني برگزار خواهد شد تا در اين دوره ها سند راهبردي مقابله با حوادث هر استان تنظيم شود.
وي از افزايش 5/2 برابر اعتبارات حوادث كشور خبر داد و عنوان كرد: پروژهاي پيشگيرانه در اين زمينه اولويت داشته و اميدواريم با تلاش و جديت بتوانيم در اين بخش به ارائه خدمت بپردازيم.
در ادامه اين گردهمايي سيد محمدپژمان شهردار مشهد نيز اظهار داشت: ما دم از مديريت شهري مي زنيم و مراحل قانوني آن طي مي شود اما اتفاقي نمي افتد و اميدواريم كه وزارت كشور در اين امر پيش قدم شود.
وي با بيان اين مطلب كه در موضوعي چون حمل و نقل و ترافيك شهرداري هيچ اختياري نداشته و حتي به عنوان مهمان در شوراي ترافيك حضور مي يابد، گفت: آيا وقت آن نشده است كه در برخي برنامه ها تجديد نظر كنيم.
وي عنوان كرد: 700 هزار حاشيه نشين در اين شهر وجود دارد كه به واسطه نداشتن شرايط اقتصادي مناسب و عدم توانايي استقرار در محيط داخل شهر در شرايط مصيبت بار زيستي به سر مي برند.
وي با بيان اين مطلب كه ما از وزارت كشور تقاضاي مساعدت، همراهي و پشتيباني داريم گفت: براي اجراي قوانين نيازمند حمايت هستيم و ساختارهاي نامناسب، كمبود نيروهاي انساني و تجهيزات و كمبودهاي مالي پيش روي شهرداري ها مديريت شهرها را به چالش انداخته است.
پنجشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]