تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840243868




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/ گزارش- كريستين ساينس مانيتور/ عمر البشير در باتلاق لاهه


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: / گزارش- كريستين ساينس مانيتور/ عمر البشير در باتلاق لاهه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بين‌الملل - گزارش و تحليل

رييس جمهور سودان در تلاش دقيقه‌ي نود پس از قوت گرفتن احتمال صدور قرار بازداشت برايش از سوي دادگاه كيفري بين‌المللي به اتهام ارتكاب جرائم عليه بشريت و نسل‌كشي در دارفور، خود را به آب و آتش مي‌زند تا بتواند حمايت دوستان خود را جلب كرده و بر مردم خود تاثير بيشتري بگذارد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه "كريستين ساينس مانيتور" پس از آن كه از سوي دادگاه كيفري بين‌المللي اعلام شد كه اين دادگاه فردا (چهارشنبه‌) نظر نهايي خود را در مورد صدور قرار بازداشت براي عمر البشير رييس جمهور سودان، به اتهام ارتكاب جنايت جنگي و جنايت عليه بشريت و نسل كشي در استان جنگ زده‌ي دارفور واقع در غرب سودان اعلام مي‌كند، در گزارشي به تلاش‌هاي شبانه روزي رييس جمهور در تله افتاده‌ي اين كشور آفريقايي پرداخته و به رهبران ديگر جهان نيز اشاره كرده كه به سرنوشت محتوم بشير دچار شده‌اند.

در اين گزارش مي‌خوانيم: "بشير در ديدار اخيرش با حسني مبارك رييس جمهور مصر و يكي از قوي‌ترين كشورهاي اتحاديه‌ي عرب، نگراني‌هاي خود را در مورد آ‌ينده‌ي كشورش در صورت صدور قرار بازداشت توضيح داد. دادگاه كيفري بين‌المللي عنوان كرده است كه در روز چهارم مارس (14 اسفند) نظر خود را در اين مورد اعلام خواهد كرد. حاميان حقوق بشر استدلال مي‌كنند كه هدف دادگاه كيفري بين‌المللي (مستقر در لاهه) در اجراي عدالت، رهبري او و توانايي‌اش را براي امضاي توافق صلح با شورشيان دارفور تضعيف مي‌كند. اما اگر چه رييس جمهور سودان تعداد زيادي حامي از اعضاي اتحاديه‌ي آفريقا و اتحاديه عرب گرفته تا چين براي خود فراهم كرده، اما به نظر مي‌رسد دوره‌اش ديگر پايان يافته است.

جان پرندر گاست، رييس مشترك پروژه‌ي "Enough "(كافي) كه يك گروه طرفدار آفريقا مستقر در واشنگتن است، مي‌گويد: هيچ راه خروجي وجود ندارد. البته بشير در پي كسب تمامي حمايت‌هاي سياسي است، اما بالاخره اگر كشورهايي به اندازه‌ي كافي روابط خود را با سودان به مرور زمان به اين دليل كاهش دهند كه رييس كشور يك مجرم جنگي محكوم است، در آن صورت حزب حاكم سودان نيز سخت به اين فكر خواهد كرد كه ديگر چقدر مي‌تواند از رهبرش حمايت كند.

وي مي‌افزايد: آن اعضاي حزب بشير كه نمي‌خواهند شاهد كاهش بيشتر مشروعيت سودان باشند، براي تغيير آرام رهبري‌شان اقدام خواهند كرد.

- ميلوسويچ، تيلور... و بشير؟

رييس‌جمهور سودان همانند اسلوبودان ميلوسويچ، رييس جمهور صربستان و چارلز تيلور، رييس جمهور ليبريا، در برابر سيستم تقريبا جديد بين‌المللي قرار گرفته كه بدان منظور طراحي شده تا رهبران ملي و ديگر رهبران نتوانند دست به جنايات ضدبشري زده و از زير مسووليت آن فرار كنند. اما البته بشير در قياس با ميلوسويچ و تيلور ابزار بيشتري در اختيار دارد زيرا او هنوز هم در حال حاضر رييس جمهور يك كشور است. در حالي كه بشير احتمالا چندين حامي دارد، به ويژه آن كه بيش‌تر كشورهاي پيشرفته‌ي جهان نيز نگراني خود را از فراتر رفتن دادگاه لاهه از حدود و اختيارات قضايي‌اش ابراز كرده‌اند، اما دادگاه لاهه از موضع خود كوتاه نيامده است.

منتقدان دادگاه كيفري بين‌المللي و حاميان بشير كه اصلا اين دو گروه را نمي‌توان برابر با يكديگر دانست، استدلال مي‌كنند كه تلاش براي دستگيري بشير در اين زمان كه سال انتخابات اين كشور است و زماني كه روابط با جدايي‌خواهان پيشين جنوب و منطقه‌ي شورشي دارفور در غرب بهتر شده، مي‌تواند وضعيت را براي مردم سودان بدتر كند. يك توافق جامع صلح ميان خارطوم و جنوب سودان (سودان جنوبي) در صورتي كه بشير از رهبري كنار گذاشته شود، لغو خواهد شد.

افزون بر اين، در صورتي كه شورشيان دارفور احساس كنند دليلي براي مذاكره با يك دولت ضعيف در خارطوم وجود ندارد، درگيري اين منطقه كه وارد سال ششم خود شده و هيچ پاياني براي آن نمي‌توان متصور بود، وارد فاز تازه‌اي خواهد شد. براي نمونه، يك سازمان فرانسوي كمك به دارفور اعلام كرد كه دو تن از كاركنان سوداني‌اش در حمله‌اي توسط راهزنان كشته شده‌اند.

- نگراني مصر، ثبات منطقه

مخالفان رژيم بشير، اين اعلام جرم را پيروزي در برابر نسل كشي مي‌دانند. اين حكم احتمالي بازداشت به دليل نقش رييس جمهور سودان در مرگ بيش از 300 هزار تن و آوارگي بيش از دو و نيم ميليون تن در منطقه‌ي دارفور صادر خواهد شد.

اما مصر كه هم اكنون چند ميليون پناهنده‌ي سوداني را در مرزهايش جا داده، اين اقدام را گامي براي ايجاد يك وضعيت بغرنج‌تر و تهديدي علني براي ثبات منطقه مي‌داند.

دكتر هاني رسلان، تحليل‌گر مركز اهرام قاهره و كارشناس روابط سودان - مصر، مي‌گويد: مصر از سودان در اين مساله حمايت مي‌كند، زيرا اين نه تنها براي رژيم پرزيدنت بشير، بلكه براي خود كشور و حكومت سودان نيز بسيار خطرناك است. هم اكنون كه بين شمال و جنوب صلح است، مصر دوست ندارد شاهد آغاز يك جنگ داخلي ديگر باشد.

رسلان مي‌گويد كه سودان در منطقه در يك موضع بسيار ضعيف است و احساس مي‌كند كه تهديدهايي همانند چاد، اريتره و اسراييل آن را محاصره كرده‌اند.

وي در اين باره معتقد است: هر كسي عليه سودان برنامه دارد. اگر چه مبارك خود علاقه‌اي به حمايت قوي و علني از فردي كه همه او را يك مجرم جنگي مي‌دانند، ندارد؛ اما دولت وي شفاف توضيح داده است كه قويا مخالف صدور قرار بازداشت براي رييس حكومت سودان است.

سليمان عواد سخنگوي رياست جمهوري مصر، در اين باره گفته است: دولت مصر با آن چه كه سياسي سازي و انتخابي بودن اتهامات دادگاه كيفري بين‌المللي مي‌داند، مخالف است.

عواد خطاب به خبرنگاران هشدار داد: صدور اين قرار بازداشت مي‌تواند به بي‌ثباتي گسترده‌تر منجر شود. عواقب اين امر به ويژه در دارفور در كل در سودان و بر نيروهاي صلح‌بان اتحاديه‌ي آفريقا و سازمان ملل متحد خطرناك خواهد بود.

مصر و سودان در طول تاريخ با هم تبادل و رابطه‌ي خوبي داشته‌اند. سودان از سال 1899 تا 1956 به طور مشترك توسط مصر و امپراتوري بريتانياي كبير اداره مي‌شد. قاهره هنوز نيز حامي مهم سودان است. اين كشور رهبر سنتي اعراب است و به عنوان هم پيمان استراتژيك اروپا و آ‌مريكا، پلي مهم به غرب است.

عبدالملك النعيم، سخنگوي سفارت سودان در قاهره، مي‌گويد: مصر براي سودان مهم است. مبارك در مساله‌ي دادگاه لاهه تلاش بسيار خوبي طي دو هفته‌ي گذشته براي ما كرد، به ويژه اين كه به نيكولا ساركوزي رييس جمهور فرانسه، گفته است كه مصر از سودان در اين مساله حمايت خواهد كرد.

- آيا نگراني‌هاي مصر درباره ثبات، يك خبر دروغ است؟

پرندرگاست و ديگر ناظران استدلال مي‌كنند كه حضور بشير در دادگاه تنها به زمان مربوط است و در واقع ثبات بيش‌تري به منطقه مي‌آورد و نه كم‌تر. او در اين باره بر اين عقيده است: اين براي تلاش‌هاي صلح در دارفور، يك گشايش عمده خواهد بود و تنها راه واقعي به سوي تغيير نظر دادگاه لاهه، امضاي قرارداد صلح دولت با شورشيان دارفور است.

پرندرگاست مي‌افزايد: تمام‌ جنجال‌هايي كه اين روزها از كاخ بشير بلند مي‌شود، هيچ معني ندارد. قرار بازداشت عواقب بسيار سنگين و جدي خواهد داشت. اگر او به عدالت بين‌المللي بخندد، به امثال ميلوسويچ و تيلور مي‌پيوندد كه آنها نيز به اين امر خنديدند اما آخر به زندان افتادند."

انتهاي پيام

سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن