تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر کس دو رکعت نماز بخواند و بداند چه می گوید، از نماز فارغ می شود، درحالی که میا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836458754




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش خبري مهر /نبايد از وجود پروين‌ در زمانه خود‌ محروم باشيم/پروين ناشناخته است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر /نبايد از وجود "پروين‌" در زمانه خود‌ محروم باشيم/پروين ناشناخته است
محمدحسين صفار هرندي وزير ارشاد با ابراز اميدواري نسبت به ادامه راه شاعراني مانند پروين اعتصامي توسط بانوان جوان گفت: نبايد از وجود بزرگاني چون پروين اعتصامي در زمانه خودمان بي‌بهره باشيم.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتاميه سومين دوره جايزه ادبي پروين اعتصامي صبح امروز با حضور صفارهرندي، محسن پرويز، مخبر دزفولي و جمعي از نويسندگان، شاعران و پژوهشگران در تالار وحدت برگزار شد.

در اين مراسم محمدحسين صفارهرندي سخنانش را با تقاضايي از نويسندگان نسل جوان آغاز كرد و گفت: درخواستي كه از نويسندگان و جواناني كه در مسير ادب و هنر دارم اين است كه رمز ماندگاري پروين اعتصامي را درك كنند و بشناسند تا بدانند كه رمز گل كردن در محافل بزرگان چيست.

وي افزود: از معدود نويسندگاني كه اشعارش در كلام اقشار مختلف مردم و به ويژه بانوان وجود دارد، پروين است و من شخصاً بارها از زبان علماي گرانقدر و فيلسوفان و معلمان اخلاق شنيده‌ام كه به شعر او استناد مي‌كنند. خوشبختانه امسال در بازسازي صحنه‌اي سروده‌هاي پروين خيلي نزديك‌تر به آنچه اين بانوي بزرگ تصوير كرده بود، شاهد صحنه‌هاي درخشاني بوديم.

شيفته شعر "مادر موسي" پروين اعتصامي هستم

وزير ارشاد سپس با قرائت ابياتي چند از پروين اعتصامي، به هنر وي در تصويرگري اشاره كرد و گفت: مهمتر از آن البته بنيادي است كه در اين تصويرپردازي از حقيقت در اشعار اوست. من خودم شيفته شعر "مادر موسي" پروين هستم و انصافاً يك حكمت نامه بلند و بليغ است و مي‌توان هر بيتش را به آيه‌اي از قرآن مستند كرد و اساساً او بدون توجه به اين اطلاعات و داشته‌ها، نمي‌توانسته اينگونه محكم از جانب خداوند حرف بزند.

صفار هرندي اضافه كرد: جوانان ما مخصوصاٌ بانوان و در واقع كساني كه مخاطب اصلي جايزه پروين‌اند، بايد كلام بليغ و بلند پروين اعتصامي را به تكرار بازگو كنند و نقبي بزنند به زندگي پروين و انديشه‌هايش و راز ماندگاري‌اش را از يافته‌هايش بيابند.

نبايد از وجود "پروين‌"هايي در زمانه خودمان بي بهره باشيم

وي در عين حال توجه صرف به قالب را به جاي محتوا، آسيب‌زا دانست و گفت: آنچه كه جناب مولوي سروده در قياس با بسياري از شاعران به لحاظ صنعت شعري چندان برجستگي ندارد اما همه شاعران به سبب محتوايي كه در اشعار مولوي هست، پيش پاي او زانو مي‌زنند. مبادا كه ما بر قالب‌ها بيشتر از محتوا تاكيد بورزيم و نبايد اسير قالب‌ها شويم.

وزير ارشاد با ابراز اميدواري نسبت به ادامه راه بزرگاني مانند پروين اعتصامي توسط بانوان جوان، تاكيد كرد: اينكه در دوره‌ ما ديگر كسي را به نام حكيم نمي‌نامند و گويا علامه‌اي ظهور نمي‌كند، شايد به اين دليل است كه آن علم عميقي كه كشف و شهود انجام مي‌دهد، خيلي پررونق نيست. بايد اميدوار باشيم كه جوانان و پويندگان راه شعر و ادب و معرفت، با تاسي از سيره پيشينيان، قدم در چنين راهي بگذارند و بي بهره از وجود بزرگاني چون پروين در زمانه خودمان نباشيم.

"پروين" در دوره خودش شناخته نشد

در اين مراسم محمدرضا مخبر دزفولي دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز با اشاره به اقدامات انجام شده در اين شورا براي برگزاري جايزه ادبي پروين اعتصامي، گفت: اين جشنواره زواياي ناشناخته و پنهان مانده شعر و زندگي پروين را مورد توجه قرار مي‌دهد چرا كه به واقع پروين در دوره خودش شناخته نشد.

وي افزود: زمانه‌اي كه پروين متولد و در آن بزرگ شد، زمانه بسيار حساسي از تاريخ معاصر ما بوده و حضور يك زن به عنوان اديب و شاعري كه از ايهام در تبيين كاستي‌ها و نقصان‌هاي دوره خودش بهره‌ مي‌گيرد، بسيار مهم است و بايد مورد توجه قرار گيرد. اگر شعر را يكي از روشهاي انتقال نگاه و روشنگري بدانيم، شايد پروين اعتصامي يكي از مفاخري باشد كه در تمام آثارش، اين نگاه ديده مي‌شود.

دزفولي اضافه كرد: شعر پروين هم عاطفه دارد هم اخلاق هم عرفان دارد هم دين و عليرغم ناملايمات و سختي‌هاي دوره خودش، اينكه يك زن از كيان فكري، اعتقادي و ملي خودش به خوبي دفاع مي‌كند، بسيار مهم است. ما بايد تلاش كنيم كه يك بعدي و تنها از برخي زوايا به اين مفاخر و گنجينه‌هاي توجه نكنيم چون اگر چنين شود، نمي‌توانيم به بخشهاي زيادي از اين گنجينه‌ها دسترسي پيدا كنيم.

دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: بخش اصلي و هدف اصلي جشنواره پروين، عمق بخشيدن به شناخت از اين شاعر است و ما بايد زمينه و بسيار بلوغ استعدادها را در اين زمينه فراهم كنيم.

اصراري به تقسيم‌بندي آثار به "مردانه" و "زنانه" نداريم

در اين مراسم محسن پرويز معاون فرهنگي وزير ارشاد نيز در سخناني با مقايسه جوايز ادبي پروين اعتصامي و جلال آل احمد، گفت: هدف اصلي جايزه پروين، ترغيب بانوان ميهنمان به نوشتن و سرودن آثار فاخر است و در يك بررسي اجمالي هم متوجه مي‌شويم كه نوشته‌هايي كه بانوان عزير ما مي‌نويسند چيزي كم از نوشته‌هاي آقايان ندارد و در بعضي موارد برتر هم هست.

وي با بيان اينكه "اصراري به تقسيم‌بندي مردانه و زنانه آثار نداريم" افزود: اما هدف از جايزه پروين ايجاد زمينه‌هاي رشد براي اين بخش از جامعه (بانوان) در عرصه ادب و هنر است و اين جايزه از اين منظر جايش خالي بود كه خوشبختانه جايگاهش را يافته است.

در اين مراسم همچنين حكيمه دبيران و مهديه الهي قمشه‌اي در سخناني به ويژگي‌هاي شعر پروين اعتصامي اشاراتي كردند و نيز كليپ‌هايي درباره اين شاعره معاصر كشورمان و نيز زنده ياد طاهره صفارزاده پخش شد.

اجراي نمايش‌هايي از سه "شعر / داستان" سروده پروين اعتصامي

در اين مراسم همچنين سه "شعر / داستان" از پروين اعتصامي (گنج درويش، لطف حق و گره گشا) به صورت نمايش‌هايي به اجرا درآمد كه با استقبال حاضران روبرو شد.

در پايان مراسم اختتاميه سومين جايزه ادبي پرين اعتصامي، بيانيه هيئت داوران جايزه به نيابت از محمدعلي رمضاني فراني - كه به دليل درگذشت يكي از اقوامش در مراسم حضور نداشت - توسط الهه رجبي فر مسئول دبيرخانه جايزه قرائت و سپس جوايز برگزيدگان اهدا شد.

سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن