واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فساد در رأس هرم فوتبال جهان در سال 2011
تهران - فوتبال جهان در سال 2011 بيشتر درگير حواشي بود تا اتفاقات درون زمين.
به گزارش ايرنا، تيم بارسلونا با حضور "ليونل مسي" همچنان به ارايه درخشان ترين نمايش هاي خود در تاريخ طولاني فوتبال ادامه داد و قدرت اروگوئه در آمريكاي جنوبي بر تيم هاي صاحب نامي چون برزيل و آرژانتين سايه افكند اما اين فساد و ارتشاء در فيفا بود كه سرتيتر رسانه ها را به خود اختصاص داد.
فدراسيون بين المللي فوتبال (فيفا) به عنوان نهاد حاكم بر فوتبال جهان پس از انتخاب روسيه و قطر براي ميزباني جام هاي جهاني 2018 و 2022 متهم به سياسي كاري هاي پشت پرده شد.
"سپ بلاتر" پس از محروميت مادام العمر "محمد بن همام" رييس كنفدراسيون آسيا و تنها رقيب او در انتخابات رياست فيفا، دوباره انتخاب شد و سپس وعده داد اصلاحاتي را در ساختار فيفا به اجرا خواهد گذاشت.
دليل محروميت بن همام، پرداخت رشوه در ازاي خريد رأي در انتخابات رياست فيفا بود.
بلاتر بعد از انتخابات كميته مستقلي را تشكيل داد تا روند انتخاب روسيه و قطر را بررسي كند كه از نتايج آن استعفاي "ژائو هاولانژ" رييس سابق فيفا از سمت خود در كميته بين المللي المپيك بود.
هاولانژ 95 ساله در سال 1963 به كميته بين المللي المپيك پيوسته بود و با سابقه ترين عضو اين كميته بود كه متهم شد در زمان رياست فيفا از قراردادهاي مربوط به جام جهاني مبلغ 1 ميليون دلار گرفته است. او در دسامبر يعني چند روز قبل از اينكه با محروميت احتمالي روبرو شود، استعفا داد.
كميته بين المللي المپيك نيز تحقيقات خود در اين زمينه را پايان داد.
انتخاب يك استاد دانشگاه بازل كه قبلا به عنوان عضو تيم مستقل تحقيقاتي فساد در برنامه نفت در برابر غذاي عراق خدمت كرده بود، در كميته اصلاحات بلاتر، اعتبار خاصي به اين كميته بخشيد. با وجود اين الزام سازماني كه متهم به عدم شفافيت است، به اجراي اصلاحات عمده جاي ترديد دارد.
بلاتر در ماه نوامبر به دليل اظهار نظر در مورد نژادپرستي در مسابقات مجبور شد، عذرخواهي كند. او گفته بود كه هيچ نژادپرستي در مسابقات وجود ندارد و اگر بازيكنان حرفي مي زنند هم بعد از پايان بازي با يك دست دادن حل خواهد شد.
موضوع نژادپرستي در فوتبال چندين بار در سال 2011 مطرح شد به طوريكه "جان تري" كاپيتان انگلس و "لوييس سوآرز" مهاجم اروگوئه اي ليورپول متهم به توهين هاي نژادپرستانه نسبت به بازيكنان تيم هاي مقابل شدند و "لارن بلان" مربي فرانسه به دليل سخناني كه در مورد آكادمي هاي آموزشي گفته بود تا آستانه استعفا پيش رفت.
وي سپس تصديق كرد كه لحنش در گفت و گو با همكارانش در فدراسيون فوتبال فرانسه درست نبوده اما حرفهايش در مورد حذف بازيكنان آفريقايي تبار با مليت دوگانه از سيستم فوتبال فرانسه صحت داشته است.
فدراسيون فوتبال فرانسه سپس وي را از اين اتهامات تبرئه كرد.
از ديگر چالش هاي فيفا و همچنين شخص بلاتر، روند آمادگي برزيل براي ميزباني جام جهاني 2014 بود كه نگران كننده و بسيار كند است.
دولت برزيل هنوز قوانين لازم را براي برگزاري اين مسابقات تصويب نكرده است و مراحل ساخت ورزشگاه ها عقب تر از برنامه زمانبندي است.
بلاتر در اين باره گفته است: كميته اجرايي فيفا نگران است. من شخصا آن را بررسي مي كنم و در اوايل سال آينده براي بازديد به برزيل خواهم رفت.
ظاهرا درون خانواده فوتبال برزيل نيز بدون تنش نيست و "ريكاردو تيكسيرا" رييس كميته برگزاري جام جهاني 2014 پس از اينكه "ديلما روسف" رييس جمهوري اين كشور "په له" را به عنوان سفير جام جهاني انتخاب كرد، نام او را از فهرست حاضران در مراسم قرعه كشي ماه ژوييه در ريودوژانيرو خط زد.
فوتبال برزيل مشكلات ديگري هم داشت. "دكتر سوكراتس" كاپيتان سابق تيم ملي اين كشور درگذشت. تيم ملي برزيل در يك چهارم نهايي مسابقات كوپا امريكا حذف شد و تيم سانتوس در فينال جام باشگاه هاي جهان 4 بر 0 از بارسلونا باخت.
آرژانتين نيز در يك چهارم نهايي كوپا امريكا با شكست از اروگوئه حذف شد. اين اتفاق شايد تنها تسكين خاطر برزيلي ها بود.
اما اروگوئه با حضور بازيكناني چون "ديه گو فورلان" و "سوآرز" شگفتي آفريد و با شكست 3 بر 0 پاراگوئه در فينال، براي اولين بار قهرمان كوپا امريكا شد. اين تيم سال قبل از آن هم توانست تا نيمه نهايي جام جهاني پيش برود.
با وجود اين در اروپا چنين انتقال قدرتي صورت نگرفت و تيم اسپانيا قهرمان جهان و اروپا همچنان به عنوان تيم اول قاره باقي ماند.
بارسلونا نيز با بازيكناني مثل "ژاوي هرناندز"، "آندرس اينيستا"، "داويد ويا" و "سرخيو بوسكتس" براي سومين بار قهرمان اسپانيا شد. براي سومين بار در شش سال جام قهرماني ليگ قهرمانان را هم بالاي سر برد و "پپ گوآرديولا" بعد از سه و نيم سال، در جام باشگاه هاي جهان سيزدهمين قهرماني را براي بارسلونا به ارمغان آورد.
گرچه همانطور كه پيش بيني مي شد بهترين بازيكن و ستاره بارسلونا در اين مسابقات اسپانيولي نبود. مسي به گونه اي بازي كرد كه موجب شد بسياري به مقايسه توانايي ها و استعداد او با "ديه گو مارادونا" بازيكن افسانه اي آرژانتين ادامه بدهند.
وي فصل 10/2011 را با 53 گل در تمامي مسابقات از جمله يك گل در فينال ليگ قهرمانان به پايان رساند و تقريبا شانس اول كسب جايزه بهترين بازيكن سال جهان براي سومين سال پياپي است.
گوآرديولا در مورد او گفت: ما بازيكنان خوبي در تيم داريم اما مسي فرق دارد. ما تيم قوي هستيم اما بدون مسي نمي توانيم در جايگاهي باشيم كه اكنون ايستاده ايم.
در جاي ديگر تيم آمريكايي ساموآ براي اولين بار در يك مسابقه به پيروزي رسيد. تيم زنان كره شمالي به دليل دوپينگ پنج بازيكنانش از حضور در جام جهاني دوره بعد محروم شد. نتيجه آزمايش دوپينگ بيش از 100 بازيكن در جام جهاني زير 17 سال مكزيك به دليل خورن گوشت آلوده مثبت اعلام شد و "گري اسپيد" سرمربي تيم ولز خودش را در خانه اش دار زد.
اما از خبرهاي خوب قهرماني تيم ژاپن در جام جهاني زنان بود.
بازيكنان ژاپن بعد از زلزله و سونامي هولناكي كه موجب كشته و مفقود شدن حدود 20 هزار نفر شد، تصميم گرفتند اميد را به اين كشور باز گردانند. به همين دليل رويايي دور از دسترس را تبديل به واقعيت كردند و با شكست آمريكا، قهرمان جام جهاني زنان شدند.
9126**1440
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30738528
پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 395]