تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به آنچه می ‏داند عمل كند، خداوند دانش آنچه را كه نمی ‏داند به او ارزانى م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840328984




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

25 درصد كاهش ارزش واقعي يارانه نهاده هاي توليد كشاورزي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 25 درصد كاهش ارزش واقعي يارانه نهاده هاي توليد كشاورزي


سرمايه،فرزانه تهراني: يارانه نهاده ها و عوامل توليد بخش كشاورزي در سال جاري و در چارچوب بودجه 87، مبلغ 870 ميليارد تومان است و با وجود تورم 25 درصدي سال جاري نسبت به رقم اسمي سال 86 تغييري نكرده و ارزش واقعي يارانه نهاده ها و عوامل توليد كشاورزي نسبت به سال گذشته 25 درصد كاهش يافته است.در صورتي كه تورم امسال در سطح 25 درصد ثابت بماند با توجه به افزايش قيمت نهاده ها و عوامل توليد در سال جاري، در عمل يارانه هاي تخصيص يافته به نهاده هاي توليد بخش كشاورزي با كاهش 25 درصدي نسبت به سال قبل مواجه شده است.

اين كاهش به معني پايين آمدن قدرت خريد كشاورزان به ميزان 25 درصد نسبت به سال 86 است كه تاثير آن در عملكرد توليد نيز نمودار مي شود.
يارانه نهاده هاي توليد بخش كشاورزي كه 90 درصد از كل يارانه هاي اين بخش را شامل مي شود در سال 86 حدود
868 ميليارد تومان بود كه نسبت به كل اعتبارات يارانه اي به ميزان 16 هزار و 800 ميليارد تومان، سهم
16/5 درصدي از كل يارانه ها را به خود اختصاص داده است.
اما در سال جاري از 21 هزار ميليارد تومان اعتبار يارانه اي كل كشور همان رقم سال گذشته يعني 870 ميليارد تومان سهم يارانه نهاده هاي كشاورزي است كه سهم 14/4 درصدي بخش كشاورزي از كل يارانه ها را نشان مي دهد.
سياست تامين و توزيع نهاده هاي كشاورزي از اولين سياست هاي حمايتي دولت در بخش كشاورزي است.
در اواسط سال 1340 پس از اجراي برنامه اصلاحات ارضي حمايت از بخش كشاورزي در ايران با توزيع ارزان قيمت نهاده هاي موردنياز زارعين از قبيل كود، سم، بذر و... انجام شد.
هرچند قانون معيني كه نشان از به رسميت شناختن آن باشد وجود نداشت اما پرداخت يارانه به نهاده ها كماكان تداوم يافت و رشد روزافزون اين پرداخت ها با قانون برنامه دوم و سوم رقم خورد.
در برنامه چهارم اين رشد در پي اهداف موردنظر بخش ادامه يافت به طوري كه همچنان اين سياست حمايتي دولت، سياست غالب در بخش به شمار مي رود.
هم اكنون بيش از 90 درصد يارانه بخش كشاورزي مختص يارانه نهاده ها و عوامل توليد است.
اين سهم از مجموع يارانه هاي اختصاص يافته به بخش كشاورزي و سهم يارانه كود از مجموع يارانه نهاده ها در كنار مباحث زيست محيطي دليل عمده ساماندهي اين يارانه ها از سال هاي برنامه دوم بود اما تاكنون اين ساماندهي نهايي نشده است.

59/6 درصد كاهش سهم كشاورزي از كل يارانه ها

طي دوره 10 ساله 1370 تا 1379 به طور متوسط چهار هزار و 488 ميليارد ريال يارانه به بخش هاي مختلف اقتصادي تعلق گرفته كه بخش كشاورزي با سهمي معادل 73/10 درصد،
507 ميليارد ريال را به خود اختصاص داده است. بررسي روند اعطاي يارانه ها در اين دوره نشان مي دهد سهم بخش كشاورزي از كل يارانه هاي پرداختي از 02/22 درصد در سال 1370 به
73/10 درصد در سال 1379 كاهش يافته است.
سال 1370 با 02/22 درصد و سال 1378 با 86/7 درصد به ترتيب بيشترين و كمترين سهم را بخش كشاورزي از كل يارانه ها به خود اختصاص داد.
اما اين سهم در سال هاي 86 و 87
به ترتيب به 16/5 و 14/4 درصد رسيده است كه سهم يارانه نهاده هاي كشاورزي در سال 87 نسبت به كل يارانه ها در مقايسه با سال 79 كاهش
59/6 درصدي را نشان مي دهد.
هرچند يارانه هاي پرداختي به بخش كشاورزي با متوسط نرخ رشد سالانه 88/25 درصد روند افزايشي داشته ولي بررسي سهم بخش كشاورزي از كل يارانه هاي بخش هاي مختلف اقتصادي بيانگر آن است كه اين سهم سير نزولي داشته است. تامين نهاده هاي كشاورزي، بيمه محصولات كشاورزي، دارو، واكسن و سموم دامي، خسارت محصولات كشاورزي و دامي از جمله مواردي هستند كه در اين دوره از يارانه هاي توليد بهره برده اند.
در سال هاي اخير در كشور از ابزار يارانه صادراتي نيز در حد محدود استفاده شده كه آن هم به دليل بي توجهي به كاركرد يارانه صادراتي و عدم استفاده به موقع از اين ابزار، كارايي لازم را پيدا نكرده است.

تاثير هدفمندشدن يارانه هاي كل بر بخش كشاورزي

عباس رجايي رئيس كميسيون كشاورزي مجلس در گفت وگو با «سرمايه» گفت: «يارانه هاي بخش كشاورزي كه در حال حاضر به صورت مستقيم و غيرمستقيم پرداخت مي شود در مراحل بعدي بحث هدفمندكردن يارانه ها مورد بررسي قرار مي گيرد ولي يارانه هاي مستقيم اين بخش حذف نمي شود.»
او اذعان كرد: «هدفمندكردن يارانه حامل هاي انرژي به خودي خود اثراتي بر بخش كشاورزي تحميل مي كند و در مرحله ابتدايي نيز اين بخش متاثر خواهد شد.»
رجايي متذكر شد: «يارانه كود و علوفه، آرد و نان تغييري نخواهد كرد اما به طور كلي يارانه هاي بخش كشاورزي به صورت بهينه تر پرداخت مي شود.»
به گفته او براي بهينه شدن يارانه هاي بخش كشاورزي بهتر است به بخش سرمايه گذاري يارانه پرداخت شود.
رجايي اضافه كرد: «در صورتي كه نهاده ها باكيفيت بالاتر، كميت موردنظر و به موقع توزيع شود قطعاً كشاورزان حاضرند دوبرابر قيمت نيز براي خريد آن پرداخت كنند.»
او معتقد است سالانه بين هزار تا هزار و 200 ميليارد تومان يارانه به شكل مستقيم به بخش كشاورزي اختصاص مي يابد كه اگر اين مقدار جهت سرمايه گذاري صرف شود به طور قطع پاسخ بهتري مي توان به دست آورد.
در ارتباط با هدفمندكردن يارانه ها در بخش كودشيميايي طبق گزارش مركز پژوهش هاي مجلس بهترين راهكار با توجه به پايين بودن كشش قيمتي اين نهاده و تاثير آن در افزايش بازده يا عملكرد محصولات كشاورزي و كيفيت زمين، سياست حفظ قيمت هاي موجود و برآورد سالانه مقادير بهينه مصرف به صورت علمي و كارشناسي است.
 يکشنبه 22 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن