واضح آرشیو وب فارسی:فارس: خصوصى سازى بدون هماهنگى با بورس بلوك مپنا آماده فروش شد
بورس در دولت نهم نقش به سزايى در فروش سهام دولتى داشته به نحوى كه ايران توانسته رتبه بالايى در خصوصى سازى بين ساير كشور هاى جهان بگيرد اما ركود نسبى بازار هاى مالى جهان اين شائبه را بوجود آورد كه شايد روند خصوصى سازى به خصوص در بورس با ركود يا توقف روبه رو شود اما انتشار آگهى فروش سهام خرد و درشت از طريق بورس و مزايده خط بطلانى روى تمام اين تصورات كشيد. پس از اينكه مدتى در محافل خبرى بحث توقف خصوصى سازى مطرح و اين مسئله با قوت از سوى مسئولان ارشد سازمان خصوصى سازى و وزارت اقتصاد رد شد، عده اى اين مسئله را شعار تبليغاتى عنوان كردند و معتقد بودنددر شرايط فعلى نقدينگى لازم براى ادامه واگذارى ها وجود ندارد اما فروش موفق گواهى سپرده سرمايه گذارى بانكها خلاف اين فرضيه را ثابت كرد. بلافاصله پس از اين جريانات سيدمهدى عقدايى معاون سازمان خصوصى اعلام كرد دولت تا پايان سال تا ۱۰ هزار ميليارد تومان ديگر سهام واگذار مى كند تا به مخالفان واگذارى سهام دولتى نشان دهد تا چه ميزان دولت در ادامه واگذارى ها مصر است. همين مسئله در كنار انتشار اخبارى مبنى بر واگذارى بانك ملت تا دهه فجر و عرضه بلوكى مخابرات دلايل ديگرى بر اين مدعا بود. اما در تازه ترين اقدام شركت سرمايه گذارى صنايع برق و آب (صبا) از زيرمجموعه هاى شركت مادر تخصصى ساتكاب براى واگذارى بيش از ۳/۹ ميليارد سهم شركت مپنا در بورس آگهى فروش به چاپ رساند. بر اين اساس سرمايه گذارى صبا مى خواهد در ۷بهمن ۵۰/۱۶ در صد سهام مپنا را به قيمت پايه هر سهم ۱۲۰۰ريال در بورس به فروش برساند.
عرضه بدون اطلاع بورس
پس از اينكه بورس با ركود نسبى روبه رو شد و در جريان نقدينگى به مشكل خورد، در جلسه اى كه با حضور رئيس سازمان بورس و مديران وزارت اقتصاد برگزار شد، قرار شد واگذارى هاى بورسى با هماهنگى مديران سازمان بورس صورت گيرد، اين نكته اى بود كه حتى حيدرى كرد زنگنه رئيس سازمان خصوصى سازى هم اين مسئله را پذيرفت. اما وقتى روز گذشته با رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد هماهنگى صورت گرفته براى اين عرضه صحبت كرديم به خبرنگار «ايران» گفت: من در جريان اين عرضه نيستم و از سوى سازمان خصوى سازى هماهنگى با سازمان بورس صورت نگرفته است.وى با اشاره به اينكه قبل از عرضه ها براى حفظ شرايط بازار بايد با سازمان بورس هماهنگ شد احتمال داد كه ساتكاب مشترى اين سهام را دارد. وقتى با قاليباف اصل مدير عامل شركت بورس هم تماس گرفتيم او هم گفت: هنوز هماهنگى با شركت بورس براى انجام اين عرضه در بورس صورت نگرفته است. در ادامه پيگيرى ها خبرنگار «ايران» براى گفت وگو با مديران سازمان خصوصى سازى هم به نتيجه خاصى نرسيد چرا كه تلفن همراه رئيس سازمان خصوصى سازى خاموش بود و عقدايى و غلامى معاونان اين سازمان براى شركت در جلسه اى به وزارت اقتصاد مراجعه كرده بودند و از تلفن همراه آنها هم پاسخى شنيده نمى شد.
3 عرضه شكست خورده
بلوك مپنا در حالى قرار است روز 7 بهمن در بورس عرضه شود كه اين سهم طالع چندان روشنى در بازار سهام ندارد چرا كه نخستين عرضه اين سهم در ۱۵ بهمن ۸۵ كه براى كشف قيمت بود با شكست روبه رو شد و پس از آنهم تاكنون دو عرضه بلوكى اين سهم هم با شكست روبه رو شده است. به نحوى كه وقتى دو شركت توانير و سرمايه گذارى صنايع برق و آب صبا (كه سهامداران اصلى شركت مپنا به شمار مى روند) يك ميليارد و ۳۴۱ ميليون سهم اين شركت را در قالب دو بلوك ۹ و 87۷/ درصدى در ۹ دى ۸۶ و ۱۹ فروردين ۸۷ به قيمت پايه هرسهم هزار و ۳۴۲ ريال عرضه كردند، در هر دو عرضه هيچ مشترى حاضر به خريد سهام اين شركت نشد. حال براى سومين مرتبه دولت عرضه عمده سهام مپنا را درقالب فروش مديريتى و ۵۰/۱۶ درصدى (معادل ۳ ميليارد و ۹۸۷ ميليون و ۷۰۰ هزار سهم) در پيش گرفته است. اين تعداد سهام كه توسط شركت سرمايه گذارى صنايع برق و آب صبا در ۷ بهمن عرضه خواهد شد به قيمت پايه هرسهم ۱۲۰ تومان و به ارزش پايه كل ۴۷۸ ميليارد تومان قيمت گذارى شده و به صورت ۲۰ درصد نقد و ۸۰ درصد اقساط (با احتساب سود فروش اقساطى ۱۲ درصد ظرف مدت ۵ سال) واگذارخواهد شد وخريدار بايد ظرف ۹ روزكارى اقدام به پرداخت وجه نقد ۲۰ درصدى معامله كند.
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]