واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: به بهانه عظمت قيام ابا عبدالله (ع)؛ باز بايد از حسيني گفت كه سالها دل در آرزوي كربلاي اوست ...
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: انگار هر سال كه محرم حسين مي آيد گويي قرار است واقعه كربلايي نو اتفاق بيفتد آري اين حسين فاطمه سالهاست كه با دل شيعيان و دوستداران اهل بيت آتش عشقي بپا كرده كه آن را هيچ گاه پاياني نيست.
حسين بن علي (ع) كسي است كه تمام هستي و متعلقات خويش را با اخلاص در راه خدا كه اصل و منشا ء تمام كمالات و تقدس ها را فدا كرده و تمام تقدس ها و كمالات و جاودانگي به وجود فدا شده اش انتقال يافته است و بي جهت نيست كه محبت و عشق به آن حضرت در دل هاي مومنان جايگزين شده به همان گونه كه محبت و علاقه به خداوند در آن دل ها جاي دارد.
امام حسين (ع) كه در راه خدا و در راه افكار عاليه اش شهيد شد وجود مادي خود را نفي كرد، اما به صورت منبع فضيلت و مركز شرافت و عظمت وجود جاودانه خود را اثبات كرد.
عقل و دين حكم مي كند كه بزرگان و افراد برگزيده را در حال حيات و ممات ارج نهيم و آنان را دوست بداريم و از ياد نبريم و در سالروز وفات و شهادتش مجالس ياد بود برپا كنيم. به ويژه كه آن شخص تمام هستي خودش را در طبق اخلاص نهاده و از هيچ فداكاري در راه خدا دريغ نورزيده باشد.
حسين بن علي (ع) براي هدفي بس عالي در راه معبود خود با نفس نفيس جهاد كرد و براي احياي فضيلت و شرافت و برقراري آزادي و بيداري بشر قيام كرد.
پس سزاوار است كه تمام جوامع انساني خواه مسلمان و خواه غير مسلمان به پاس احترام و بزرگداشت آن شخصيت عظيم الشان سالروز شهادت آن حضرت را بزرگ بشمارند و به سوگ و ماتم بنشينند.
امام حسين (ع) ابر مرد عالم ، شخصيت بسيار بزرگواري است كه تمام مكارم و فضايل را دارا بود به گونه اي كه ابعاد گسترده بسيار وسيع وجودش همگان را متحير ساخته است.
پيامبر اكرم (ص) و ائمه اطهار (ع) در روز عاشورا به ياد آن همه مصايبي كه بر امام حسين (ع) وارد شده اند اندوهگين مي شده اند و به ديگران هم دستور مي داده اند كه در آن روز به عزاداري بپردازند و به سوگ و ماتم بنشينند.
با تامل و تفكر در ادامه راه رسالت نبي مكرم و با وجود كجروي هاي برخي حاكمان و صاحبان زر و زور همچون معاويه و يزيد در جوامع اسلامي به نيكي در مي يابيم كه قيام امام حسين(ع) و حماسه كربلا نه تنها نقش عظيمي در احياي دين رسول خدا داشت، بلكه حماسه آفرينان كربلا در عاشورا هموارترين بستر تربيت جامع ديني، غني ترين زمينه پرورش بينش مذهبي ، مطلوب ترين شرايط فراگيري و باز آموزي آموزه هاي حقه ديني و زيباترين فرصت تجلي احساسات و تعهدات مذهبي را فراهم كرده اند.
حماسه كربلا و قيام و شهادت امام حسين (ع) و ياران با وفايش، رسالت خطير خواهر بزرگوارش ، حضرت زينب(س)، در تنوير افكار، انديشه ها و باورها و تعديل و تلطيف احساسات مذهبي در سخت ترين شرايط و موقعيت ها ، بيشترين فرصت تربيت مطلوب مذهبي را به همراه داشته است.
حماسه كربلا، كامل ترين درس بينش ديني، تعهد و مسووليت پذيري، مروت، شجاعت، وارستگي و آزادگي و زيباترين و پرشكوه ترين جلوه تربيتي را به ارمغان آورد.
بررسي تحليلي و همه جانبه حركت امام حسين (ع) و حماسه عاشورا، از ابعاد سياسي، عاطفي، رواني و تربيتي داراي اهميت فوق العاده اي است چرا كه محرم يك تاريخ زنده و هميشه پويا و عاشورا نقطه عطف همه ايثارگري ها و حماسه هاي جاويدان بر فراز همه عصرها و نسل ها است.
مهمترين نقش امام حسين (ع) را در رابطه خانوادگي، تحكيم بنيان خانواده، جوان پروري، حس تعاون، تثبيت اخلاق و مكارم ديني، گرايش هاي ماورايي و .... مي توان پيدا كرد.
بدون ترديد توجه به متعالي ترين ويژگي هاي شخصيتي قهرمانان و حماسه آفرينان كربلا و بررسي روابط انساني ميان ياران و بستگان و عزيزان سالار شهيدان ، امام حسين (ع) تحسين برانگيز است.
خبرگزاري ايسكانيوز
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران
12ديماه 1387
پنجشنبه 12 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]