واضح آرشیو وب فارسی:حيات: دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي:اعلاميه اسلامي حقوق بشر بر اعلاميه جهاني حقوق بشر ارجحيت دارد
تهران-حيات
آيت الله تسخيري دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، در جمع انديشمندان ،كارشناسان و صاحب نظران شركت كننده در همايش منشور "حقوق بشر اسلامي؛چالشها وراهكارها" كه توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد با تاكيد بر ضرورت توجه بر مسئله حقوق بشر گفت: اسلام دين فطرت است و هدف انبياء آن است كه بيايند و انسان را با گنجهاي دروني خود آشنا كنند؛ معتقدم بزرگترين هدف انبيا برگرداندن انسان به ذات خويش است و بزرگترين انحراف بشر آن است كه از ذات خود بيگانه شود.
به گزارش حيات به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، آيت الله تسخيري با تاكيد بر اين كه قانون اساسي كشور ما در سطح بالايي از حقوق بشر قرار دارد تصريح كرد: اگر نتوانيم اين گامهاي بلند در قانون اساسي را محقق كنيم، نميتوانيم بر ديگران اثرگذار باشيم.
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در ادامه ضمن اشاره به برخي از آموزه هاي اسلامي در اين زمينه تصريح كرد: معتقدم كه اعلاميهي اسلامي حقوق بشر بر اعلاميهي جهاني حقوق بشر ارجحيت دارد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه بايد در اعلاميه حقوق بشر ميان مسايل حقوقي و فلسفي ارتباط كاملي وجود داشته باشد، افزود: ما براساس نوع بينش به جهان ميتوانيم نوع بينش حقوقيمان را تنظيم كنيم. نميتوانيم از بينش جهان ديني چشم پوشي كنيم و تعريفي از انسان و جهان نداشته باشيم و بياييم لايحهي حقوق بشر را طراحي كنيم؛ چون مسالهي فلسفي سازنده مسالهي حقوقي و اجتماعي است. چرا كه ميان جامعهاي كه ايمان به آخرت دارد و جامعهاي كه ايمان به آخرت ندارد، تفاوت وجود دارد.
آيت الله تسخيري دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با بيان اينكه اعلاميهي اسلامي حقوق بشر مسالهي فطرت و ايمان را در مقدمهي خود مطرح ميكند اما اعلاميهي جهاني به اين موضوع هاي مهم توجه ندارد، گفت: البته در اعلاميهي جهاني مسالهي حيثيت ذاتي انسان به طور ناآگاهانه مطرح شده كه اگر اين مسالهي حيثيت ذاتي را تحليل كنيم چيزي جز فطرت نخواهد بود. همچنين اسلام مسالهي كرامت را اولين حق انسان ميداند كه در اعلاميهي جهاني حقوق بشر و اعلاميهي اسلامي حقوق بشربه آن مسالهي كرامت اشاره شده اما بين دو نوع كرامت تفاوت گذاشته شده است. در اعلاميهي اسلامي انسان كرامت دارد ولي كسي كه تقواي الهي داشته باشد كرامت ويژه دارد.
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در پايان سخنان خود تصريح كرد : معتقدم سازمان كنفرانس اسلامي نسبت به مسالهي اعلاميهي اسلامي حقوق بشر توجه لازم و ويژه را نداشته است. كشورهاي اسلامي تطبيق و اجراي منشور حقوق بشر اسلامي را كه در تهران به تصويب رسيد مشروط به تطبيق آن با قانون اساسي كشورشان دانستند در و ميتوان گفت يكي از چالشهاي موجود بر سر اجراي اين مساله نبود ارادهي سياسي در كشورهاي اسلامي است. اميدواريم بتوانيم حقوق بشر اسلامي را اجرا كنيم؛ البته بايد بگوييم كه قانون اساسي ما از لايحهي حقوق بشر اسلامي وسيعتر و اين لايحه از اعلاميهي جهاني حقوق بشر گستردهتر است. بياييد اين قانون اساسي را اجرا كنيم و از ديگران بخواهيم كه به لايحهي اسلامي حقوق بشر توجه كنند.
حضرت آيت الله تسخيري در پايان ضمن اظهار اميدواري براي اجراي هرچه بهتر اعلاميه حقوق بشر اسلامي، به مضامين بسيار عالي قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اشاره كرد و با تاكيد بر جامعيت آن در حفظ حقوق انساني خواستار توجه ويژه در اجراي هرچه بهتر آن گرديد.
با توجه به اهميت تدوين منشور حقوق بشر اسلامي و اقدامات سازمان كنفرانس اسلامي و لزوم مشاركت موثر نهادهاي علمي و فرهنگي كشور در اين موضوع، گروه مطالعات اسلامي مركز مطالعات فرهنگي - بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به مناسبت شصتمين سالگرد صدور اعلاميه جهاني حقوق بشر، همايش "حقوق بشر اسلامي؛ راهكارها و چالشها" را با مشاركت علمي استادان و پژوهشگران كشور برگزار نموده است.
پايان پيام
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]