واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در دور دوم سفر هيات دولت به استان خوزستان تصويب شد اختصاص سالانه 150ميليارد تومان اعتبار بازسازي به خوزستان
گروه استانها- رييسجمهور و 19عضو كابينه در چهل و نهمين سفر استانى هيات دولت و در دور دوم سفرها، سهشنبه هفته گذشته مهمان مردم خونگرم شهرستانهاى استان خوزستان شدند تا در اين سفر ضمن بررسي مصوبات دور اول سفرهاي استاني، مصوبات جديدي را براي پيشرفت و آباداني اين استان به تصويب برسانند.
بر اساس اين گزارش، نخستين سفر دكتر احمدينژاد و هيات دولت به استان خوزستان ديماه سال 85 انجام شده بود. در اين سفر 257 مصوبه براي اجراي يكهزارو 704 طرح ابلاغ و تعداد يك ميليون و 150 هزار نامه نيز از سوي مردم براي رييسجمهور نگاشته شد.
به گفته استاندار خوزستان تاكنون كه يك سال و 11 ماه از سفر اول هيات دولت به خوزستان گذشته است، از اين تعداد مصوبه، 615 طرح به ارزش حدود 293 ميليارد تومان به بهرهبرداري رسيده، 710طرح در حال اجرا و بقيه مصوبات نيز در مرحله مطالعات قرار دارند.رييسجمهور در ابتداي ورود به اين استان در جمع خبرنگاران به تشريح اهداف اين سفر پرداخت و اظهاركرد: خدا را سپاسگزارم كه در بهترين ايام سال يعني ايام عيد غدير، توفيق پيدا كردم كه به خوزستان سفر كنم و من اين عيد بزرگ را به مردم خوزستان تبريك عرض ميكنم.
275 مصوبه
دومين جلسه استاني هيات دولت به استان مقاوم و نخلهاي بيسرخوزستان براي شتاب بخشيدن به روند توسعه و آباداني بيش از پيش اين استان كه 7 ساعت به طول انجاميد با 275مصوبه همراه شد.محمود احمدينژاد در جمع خبرنگاران در پايان سفر دو روزه هيات دولت به خوزستان، مصوبات اين جلسه را تشريح كرد.رييسجمهور از تصويب 275 مصوبه در جلسه هيات دولت در خوزستان خبر داد و گفت: مقرر شد طي پنج سال، سالانه 150 ميليارد تومان اعتبار بازسازي به اعتبارات اين استان افزوده شود.
وي گفت: از مهمترين اين مصوبات، اختصاص يك رديف اعتباري با عنوان بازسازي است كه در سالهاي گذشته حذف شده بود تا بدين ترتيب روند بازسازي و محروميتزدايي از مناطق جنگزده شتاب يابد. احمدينژاد افزود: معافيت مالياتي 10 ساله براي واحدهاي توليدي و گردشگري در خارج از شعاع 30 كيلومتري مركز استان، تامين تسهيلات بانكي به ميزان 27 هزار ميليارد ريال براي 59 طرح صنعتي بزرگ با تقسيم عادلانه بين شهرستانها، صدور مجوز و اعطاي كمك مالي براي ايجاد پايانههاي صادراتي محصولات كشاورزي توسط بخش غيردولتي، ايجاد خوشههاي صادراتي خرما، آبزيان، گل و گياه، قطعهسازي و صنايع غذايي، ساخت خط جديد توليد خودرو توسط شركتهاي خودروسازي با مشاركت بخش غيردولتي در خوزستان، صدور مجوز براي ورود كالاهاي مجاز و استاندارد تهلنجي، مطالعه ايجاد منطقه ويژه اقتصادي انرژي در مسجدسليمان از مهمترين مصوبات بخش صنعت و اشتغال در خوزستان است. وي بهسازي فرودگاه آبادان و امكانسنجي فرودگاه جديد اهواز، مطالعه ساخت خط آهن شوشتر ـ مسجد سليمان و خط دوم راهآهن اهواز ـ بندر امام، ساخت كمربندي غرب و جنوب اهواز، تكميل مطالعه آزادراه اهواز ـ پل زال، تقويت اعتبارات مورد نياز توسعه راههاي استان و تسريع در رفع نقاط حادثهخيز، لايروبي و پاكسازي محدوده اروند را از اهم مصوبات هيات دولت در بخش عمران و راهسازي در خوزستان عنوان كرد. رييسجمهور گفت: ساخت 12 هزار واحد مسكوني روستايي با اعطاي تسهيلات ارزانقيمت در سال 1388، تامين و واگذاري اراضي مورد نياز ساخت واحدهاي مسكوني مهر، افزايش تراكم بنا از 120درصد به 180درصد در شهرهاي استان، افزايش سهم تسهيلات بهسازي و بازسازي بافتهاي فرسوده، اختصاص 240 ميليارد ريال براي كمك به توسعه فعاليتهاي شهرداريها و دهياريهاي استان، اختصاص 100 دستگاه اتوبوس، 200 دستگاه ون و 2 هزار و 300 دستگاه تاكسي براي توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي، اختصاص 10 ميليارد ريال براي عمران و بهسازي مناطق محروم و امهال وامهاي بازسازي شهرهاي خرمشهر و آبادان تا سالروز آزادسازي خرمشهر در سال 1388 از مهمترين مصوبات هيات دولت در بخش مسكن و شهرسازي است. احمدينژاد به استعدادهاي خوزستان در بخش كشاورزي اشاره كرد و افزود: بخشودگي سود و كارمزد تسهيلات پرداختي به كشاورزان خسارتديده ناشي از خشكسالي سال جاري و امهال يكساله، اختصاص تسهيلات براي متقاضيان ساخت سيلو و انبارهاي كشاورزي، انجام طرحهاي تحقيقاتي بخش كشاورزي، افزايش سقف بيمه محصولات كشاورزي و نيشكري، اجراييكردن شبكههاي فرعي آبياري و زهكشي مهمترين مصوباتي است كه به منظور توسعه فعاليتهاي بخش كشاورزي در خوزستان به تصويب رسيد.
وي ساخت نيروگاه 500 مگاواتي سيكل تركيبي، گازرساني به 300 روستاي جديد بالاي 100 خانوار، اجراي طرح توسعه واحدهاي 7 و 8 نيروگاه رامين با مشاركت بخش غيردولتي و تامين منابع ارزي توسعه واحدهاي نيروگاهي استان از طريق تسهيلات صندوق ذخيره ارزي را عمدهترين تصميمات اتخاذ شده در بخش انرژي نام برد. احمدينژاد گفت: در بخش اقتصادي مقرر شد 350 ميليارد تومان براي بنگاههاي زودبازده و 110 ميليارد تومان به صورت قرضالحسنه براي واحدهاي خوداشتغالي زير پوشش كميته امداد و بهزيستي اختصاص يابد، علاوه بر اين، مجوز انتشار اوراق مشاركت براي سرمايهگذاريهاي كشاورزي، عمراني و توليدي به خوزستان اعطا شد. وي افزود: اختصاص اعتبار براي انجام فعاليتهاي فرهنگي، هنري و تكميل مساجد و مصلاها، تكميل و تجهيز آرامگاه قيصر امينپور، اختصاص اعتبار براي توسعه شبكههاي تلويزيوني و راديويي و اختصاص اعتبار به مبلغ 167 ميليارد ريال براي فعاليتهاي كمك به محرومان و مددجويان از اهم مصوبات دولت در بخش فرهنگي و رفاهي در خوزستان است. احمدينژاد به تصميمات اتخاذ شده در بخش بهداشت و درمان اشاره كرد و گفت: ساخت 10 بيمارستان، پليكلينيك، كلينيك و شش درمانگاه عمومي و تخصصي جديد، مطالعه پنج بيمارستان و يك آزمايشگاه مركزي، اختصاص معادل ارزي 55 ميليارد ريال براي تجهيز مراكز درماني و آموزشي و تكميل و تجهيز و راهاندازي 36 پايگاه امداد و نجات كوهستاني و جادهاي از جمله اين مصوبات به شمار ميرود. رييسجمهور از استان خوزستان به عنوان يكي از زيباترين استانهاي كشور نام برد و گفت: تعيين 29 منطقه نمونه گردشگري، مطالعه احداث شهرك و بازارچه صنايع دستي، ايجاد مراكز خدمات رفاهي براي راهيان نور و اختصاص اعتبار براي مرمت و بازسازي آرامگاه دانيالنبي با هدف توسعه صنعت گردشگري و توريسم در اين استان به تصويب رسيد.
احمدينژاد ساخت سالن ورزشي در تمامي شهرهاي استان، اختصاص 290 ميليارد ريال براي كمك به بازسازي و تكميل پنج مجموعه ورزشي موجود، احداث سالنهاي ورزشي در دانشگاه علوم پزشكي و تكميل مجموعههاي ورزشي كارگران در شش شهر را از مصوبات مهم در بخش ورزشي نام برد.
در سفر هيات دولت به استان خوزستان طرحهايي نيز به بهرهبرداري رسيد كه به آنها اشاره مي شود.
افتتاح كارخانه شكر فارابي
در اين سفر با حضور رييسجمهور كارخانه شكر فارابي در جاده اهواز ـ آبادان افتتاح شد.
بنابر اين گزارش اين كارخانه ظرفيت توليد 100 هزار تن شكر در سال را دارد و ساخت آن از تير 78 آغاز شده است. در مراسم افتتاح اين كارخانه كه در جاده اهواز آبادان قرار دارد علاوه بر رييسجمهور، وزير جهاد كشاورزي و تعدادي از مقامات محلي خوزستان نيز حضور داشتند.
آغاز ساخت بزرگترين طرح انتقال آب
عمليات اجرايي بزرگترين طرح انتقال آب كشور با عنوان غدير نيز از طرحهايي بود كه با حضور رييسجمهور در استان خوزستان آغاز شد.اجراي اين طرح براي بهرهبرداري از آب كرخه به منظور تامين آب ٦/٣ ميليون نفر مردم خوزستان آغاز شده است و در شب عيد غدير مزين به نام غدير شد.احمدينژاد گفت: طول اجراي اين طرح، ٨٥٠ كيلومتر است كه بر اين اساس بزرگترين طرح انتقال آب كشور است.
بندر سجافي هنديجان
بندر سجافي هنديجان نيز در اين سفر با حضور حجتالاسلام و المسلمين غلامحسين محسنياژهاي، وزير اطلاعات به بهرهبرداري رسيد.بر اساس اين گزارش هزينه صرف شده براي اجراي اين طرح 78 ميليارد و 500 ميليون ريال بوده است. كارفرماي اين طرح اداره كل بنادر و دريا نوردي استان خوزستان بود. در اين بندر، اداره بندر، اداره گمرك، باسكول، جرثقيل، سيستمها و دكل مخابراتي، پاركينگ و دكل روشنايي ايجاد شده است.
بندر سجافي در مساحت سه هكتار، مجاور رودخانه زهره در فاصله 38 كيلومتري شهرستان هنديجان واقع در جنوب شرقي استان خوزستان ساخته شده است.
كلنگزني پالايشگاه خليجفارس رامهرمز
در ادامه اين سفر كلنگ ساخت پالايشگاه خليجفارس رامهرمز به دست وزير بهداشت و درمان در زميني به مساحت 14 هكتار زده شد.
قرارداد ساخت اين پالايشگاه با شركت آتث آلمان منعقد شد و هدف ازساخت اين پالايشگاه توليد بنزين و فرآوردههاي سوختي است.
پالايشگاه 10 بشكهاي خليجفارس رامهرمز با سرمايهاي بالغ بر هزار و 50 ميليارد ريال در سال 90 به بهرهبرداري ميرسد.
طرح گازرساني هنديجان
طرح گازرساني به شهرستان هنديجان از مصوبات دوراول سفر هيات دولت به استان خوزستان نيز با حضور وزير اطلاعات به بهرهبرداري رسيد.بر اساس اعلام استانداري خوزستان، اين طرح با اعتبار يك صد ميليارد و760 ميليون ريال اجرا شده است.براي اجراي اين طرح در مجموع 90 هزار متر خطوط انتقال و تغذيه گاز اجرا و 78 هزارمتر شبكه گذاري انجام شده است.
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]