تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836179780




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آمار ضد و نقيض تعداد بيكاران و مشكل برنامه ريزي مسئولان


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: آمار ضد و نقيض تعداد بيكاران و مشكل برنامه ريزي مسئولان
بهروز يكي از مشكلات فراروي جوامع كنوني بيكاري است. با رشد جمعيت و افزايش هر ساله ميليون ها جوان به جمعيت جوياي كار، بيكاري يا به قولي اشتغال به دغدغه اي براي جوامع و دولت ها تبديل شده است.

آمار بيانگر اين است كه در كشور ما نيز تعداد جوانان 20 تا 24 ساله آماده ورود به بازار كار بيش از يك ميليون نفر است. به گفته وزير كار و امور اجتماعي طي 2 سال برنامه چهارم توسعه تنها 2 ميليون شغل جديد ايجاد و 75 درصد بيكاران ثبت نام شده از مهارت بي بهره هستند.

در اين ميان بسياري از كساني كه به آن ها شاغل گفته مي شود از بيكاري فصلي رنج مي برند و چند ماه از سال را بدون داشتن شغل ثابت و با دغدغه بيكاري مي گذرانند.

بيكاري فصلي و پنهان
يك كارگر ساختمان با بيان اين كه در ايام سرد سال كه ساخت و ساز راكد است مي گويد: روزهاي بسياري بدون اين كه كار كنم براي پيدا كردن كار به ميدان مي روم و منتظرم تا وانتي يا كسي بيايد و كارگري براي ساختمان لازم داشته باشد تا بتوانم كار كنم.

وي اضافه مي كند: داشتن كارت مهارت براي كارگري كه در هنگام ركود ساخت و ساز جوياي كار است چاره درد بيكاري نيست.

وي مي گويد: براي من، روزهاي سرد زمستان كه نه درآمدي دارم و نه پس اندازي براي گذران زندگي، بدترين روزهاي سال است.

پيرمردي كه در كنار خيابان ايستاده است و در حال عرضه تعدادي جوراب براي فروش به مردم است مي گويد: كاري كه انجام مي دهم، حتي هزينه خورد و خوراك روزانه خانواده ام را تأمين نمي كند چه برسد به اين كه نيازهاي خانواده را تأمين كند.

وي كه 60 سال سن دارد ادامه مي دهد: به كساني كه مثل من از بيكاري به شغل هاي اين چنيني روي آورده ايم بايد بيكار گفته شود و در واقع مشاغل كاذبي مانند فروختن سيگار، آدامس، دست فروشي و ... درآمد ثابت و مكفي ندارند.

وي اظهار مي كند: اگر مهارتي در يك كار فني داشتم مطمئنا بهتر مي توانستم چرخ زندگي را بگذرانم ولي از ابتداي جواني به علت اين كه كارهاي مختلفي انجام دادم نتوانستم در حرفه اي، مهارت لازم را كسب كنم و به كار مشغول شوم.

يك كارشناس اقتصاد مي گويد: بيكار به كسي گفته مي شود كه در محدوده سني 15 تا 65 سال به سر ببرد و جوياي كار باشد اما شغل يا منبع درآمدي پيدا نكند.

وي ادامه مي دهد: بر اين اساس دانشجويان و زنان خانه دار را نمي توان بيكار ناميد. به گفته وي، بيكار از نظر مركز آمار ايران، به افرادي اطلاق مي شود كه بيشتر از 10 سال سن دارند و در هفته قبل از آمارگيري كار نداشته باشند و در آن هفته و 3 هفته قبل از آن در جست وجوي كار باشند.

وي اظهار مي كند: بيكار اصطكاكي نيز به كسي گفته مي شود كه در خلال تعويض شغل خود مدتي را بيكار بماند.

وي در رابطه با بيكاري پنهان و فصلي مي گويد: بيكاري پنهان زماني بر افراد اطلاق مي شود كه شخص به كاري مشغول و منبع درآمدي نيز داشته باشد اما كار او در اقتصادي كشور اثر مثبت ندارد.

وي ادامه مي دهد: بيكاري فصلي نيز مخصوص كساني است كه مدتي به كاري مشغول هستند كه فقط در بعضي از ماه هاي سال مي توان آن را انجام داد، مانند كارگران ساختمان و كارگران كشاورزي.

اين كارشناس با بيان اين كه براساس مركز آمار ايران تعداد جوانان 20 تا 24 ساله آماده ورود به بازار كار بيش از 9 ميليون نفر است مي گويد: بسياري از افرادي كه جوياي كار هستند مهارت لازم براي اشتغال را ندارند و يكي از دلايل اصلي جذب نشدن آن ها به بازار كار نيز همين است.

وي بيان مي كند: افزايش جمعيت، نبود مهارت در افراد جوياي كار سبب افزايش مهاجرت روستاييان به شهرها از دلايل عمده بيكاري است.

وي اضافه مي كند: بيكاري پنهان، فصلي و اصطكاكي بر آمار بيكاري تأثيرگذارند و نبود آمار واقعي در رابطه با بيكاري، برنامه ريزي برنامه سازان در ارتباط با ايجاد اشتغال را، مشكل مي كند و يكي از دلايل مهم اين كه نمي توان قطعي مسئله بيكاري را حل كرد همين امر است.

خراسان شمالي و كمترين نرخ بيكاري در كشور

براساس آمار اداره كل كار و امور اجتماعي خراسان شمالي نرخ بيكاري استان 7/7 درصد است. در بين استان هاي كشور نرخ بيكاري خراسان شمالي كمترين درصد را نشان مي دهد.

معاون اداره كل كار و امور اجتماعي مي گويد: آمار بيكاري كه توسط اين اداره كل ارائه شده براساس آمار مركز آمار ايران است كه هر ساله اعلام مي شود.

رحيمي مي افزايد: بيكار از منظر مركز آمار ايران تعريف شده است و به كسي اطلاق مي شود كه به صورت مطلق كار و منبع درآمدي نداشته باشد.

وي اضافه مي كند: اگر كسي در طول يك هفته حتي يك ساعت كار كند بيكار نيست.

وي عنوان مي كند: بيكاري فصلي يا بيكاري پنهان از تعاريفي است كه در جامعه رواج دارد. به گفته وي، در واقع كساني، مانند كارگران فصلي يا كارگراني كه در مزارع كار مي كنند و افرادي كه از اين دست بيكار نيستند و ماهيت كار آن ها به گونه اي است كه چند ماه از سال را كار مي كنند و بقيه سال را كار نمي كنند.

وي خاطر نشان مي كند: آماري از بيكاري پنهان و فصلي در استان وجود ندارد.

حركت بيكاري آشكار به سوي پنهان

نماينده مردم اسفراين در مجلس شوراي اسلامي مي گويد: بيش از 60 درصد مراجعات مردم مربوط به بيكاري است و بيش از 70 درصد بيكاران دانش آموختگان دانشگاه ها هستند.

هادي قوامي با تأكيد بر اين كه آمار ارائه شده از سوي مسئولان در رابطه با بيكاري صحيح نيست مي افزايد: نرخ بيكاري آشكار در خراسان شمالي 5/17 درصد است.

وي مي افزايد: بيكاري پنهان به دليل اشتغال افراد غير متخصص در مشاغل تخصصي بيشتر بودن نسبت نيروي كار به منابع و پايدار نبودن اشتغال ها به وجود مي آيد.

وي تأكيد مي كند: بنگاه هاي زود بازده به طور ميانگين براي 2 نفر ايجاد اشتغال مي كنند و ناهماهنگي بين افراد مرتبط در اين حيطه باعث شده است كه بسياري از قابليت هاي استان در رابطه با اشتغال آفريني معطل بماند.

وي مي افزايد: نرخ بيكاري پنهان و آشكار در خراسان شمالي به 80 درصد مي رسد و با اين روند استان از بيكاري آشكار به سوي بيكاري پنهان حركت خواهد كرد.نماينده مردم بجنورد، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شوراي اسلامي نيز مي گويد: گرچه آمار ارائه شده رسمي مبني بر بيكاري از سوي مسئولان حدود 8 درصد است اما اين آمار واقعي نيست و الگوهاي ارائه شده براي سرشماري بيكاران در سال 85 و شناسايي بيكاران به استناد اين الگوها مناسب نبوده است.موسي الرضا ثروتي تأكيد مي كند: فعاليت هاي مسئولان استان در سال هاي گذشته و اكنون در رابطه با جذب تسهيلات بنگاه هاي زود بازده و ايجاد اشتغال كافي نيست اگر چه بعضي از اين نارسايي ها به عملكرد مسئولان كشوري نيز بر مي گردد.

وي نبود مديريت جامع براي اشتغال زايي را مهم ترين مانع براي جذب تسهيلات بيان و اظهار مي كند: از 900 ميليارد تومان اعتبار اين بخش تنها 180 ميليارد تومان جذب شده است.

وي بيان مي كند: با وجود ارائه پيشنهادهاي متعدد از سوي مجمع نمايندگان استان به مسئولان، ارتباط مسئولان با نمايندگان مطلوب نبوده و بارها اين مجمع اعتراض خود را در اين رابطه اعلام كرده است.وي خاطر نشان مي كند: طرح هاي اشتغال زايي مانند ذوب آهن بابا امان با وجود كلنگ زني در سال گذشته تاكنون پي گيري نشده است و با اين روند احتمال انصراف سرمايه گذار وجود خواهد داشت.وي با اشاره به معضل بيكاري فصلي و پنهان در استان مي گويد: اگر مجموعه فعاليت هاي اداري و سرمايه گذاري به خوبي انجام شود، مشاغل پايدار و دائم ايجاد و از بيكاري پنهان و فصلي جلوگيري مي شود.

وي با اشاره به درصد جمعيت روستايي ساكن در استان مي گويد: بسياري از روستاييان و كارگران روستايي تنها چند ماه از سال داراي كار ثابتند و در بقيه ماه هاي سال مجبورند براي پيدا كردن كار به شهرهاي مجاور روستاها و يا ديگر استان ها سفر كنند در صورتي كه با ايجاد مشاغل مختلف و ارائه آموزش مي توان از نيروي كار اين جمعيت عظيم در استان استفاده كرد.

وي با بيان اين كه براي روستاييان بايد به اندازه اي كار شود كه از مهاجرت آنان به شهرها و ايجاد مشاغل كاذب جلوگيري كند مي گويد: در بسياري از روستاها، براي ساختن يك واحد مسكوني روستاييان مجبورند براي تأمين در، پنجره، نصب تأسيسات به شهر مراجعه كنند و با صرف هزينه بسيار از اين امكانات برخوردار شوند در حالي كه با ارائه آموزش هاي لازم به اين افراد علاوه بر اين كه اشتغال ايجاد مي شود از بيكاري فصلي نيز جلوگيري خواهد شد.

ثروتي با بيان اين كه براي دانش آموختگان دانشگاهي كه درصد زيادي از بيكاران را تشكيل مي دهند نيز ايجاد فرصت هاي شغلي لازم است اضافه مي كند: بسياري از اين افراد به دليل نداشتن و كسب نكردن مهارت هاي لازم در حيطه تحصيلي خود تقاضاي كار دولتي دارند و از انجام كارهاي فني ناتوانند.

وي مي افزايد: با افزايش بيكاري و حركت به سوي بيكاري پنهان و فصلي خانواده هاي زيادي در فقر به سر خواهند برد و هم اكنون نيز بانك مركزي اعلام كرده است 3/19 درصد از جامعه زير خط فقر قرار دارند.

وي تأكيد مي كند: اين آمار نشان دهنده آن است كه جمعيت 10 ميليوني زير خط فقر در سال 83 اكنون به 14 ميليون نفر رسيده است.

اين نماينده مجلس حل معضل بيكاري را در گرو به كارگيري افراد متعهد و دلسوز، تثبيت مديريت ها، جذب سرمايه و سرمايه گذاري در استان و ايجاد اشتغال پايدار بيان مي كند و مي گويد: ايجاد اتاق سرمايه گذاري ايده خوبي از سوي استاندار خراسان شمالي بود كه متأسفانه تاكنون تحقق نيافته است.

چه بايد كرد؟
استاندار خراسان شمالي نيز مي گويد: امروزه بيكاري به عنوان بزرگ ترين معضل جهان مطرح است و در تمام كشورهاي جهان نمود پنهان و آشكار آن ديده مي شود.محمد حسين جهانبخش مي افزايد: امروزه بسياري از كشورها داراي بيكاري پنهان هستند كه نمود ظاهري ندارد ولي در دراز مدت مي تواند اثرات بسيار مخربي را بر جامعه تحميل كند.وي با تأكيد بر ايجاد اشتغال پايدار اظهار مي دارد: در كشوري مانند فرانسه براي ايجاد اشتغال و برون رفت از اين معضل، چاره را آموزش مهارت هاي فني و حرفه اي ديده اند و ما نيز براي ايجاد اشتغال بايد مهارت آموزي و آموزش فني و حرفه اي را توسعه دهيم تا از اين رهگذر ايجاد اشتغال شود.وي تصريح مي كند: اين آموزش ها به ويژه براي روستاييان دانش آموختگان دانشگاهي بايد براساس نياز و ضرورت هر منطقه گسترش يابد.وي با اشاره به اين كه براي آزمون استخدامي كه تنها يك نفر مورد نياز بود، 500 نفر كارشناس ثبت نام كردند مي گويد: نبود مهارت هاي لازم در اقشار دانشگاهي معضلي است كه با تأسيس مراكز فني در كنار دانشگاه ها و آموزش هاي فني مرتبط با آن مي توان آن را از بين برد.
 دوشنبه 25 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن