واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: كريسمس تلخ كهكشانيها
جام جم آنلاين: كسب نتايجي بد در هفتههاي اخير شامل2شكست پرسروصدا در برابر وايادوليد و ختافه و تعدد مصدومان در اردوي رئال مادريد، باعث شده است قهرمان هر دو فصل گذشته ليگ فوتبال اسپانيا به تجديد عنوانش در اين فصل چندان اميدوار نباشد.
بواقع بزرگترين شادكامي برند شوستر پس از اين ناكاميها اين نكته بوده است كه به سبب اين اتفاقات بركنار نشده و در حالي هنوز زمام امور را در برنابئو در دست دارد كه طبق اخبار و شايعات هفتههاي اخير چند بار تا مرز بركناري پيش رفته است.
برد صفر - 1 اخير كهكشانيها در برابر ركرتيوو كه به لطف شوت سركش از راه دور «وسلي اشنايدر» هلندي حاصل آمد، سبب شد مقداري از بحرانها در برنابئو فروكش كند، اما رئال در هفته پس از آن در يكي از دربيهاي شهر مادريد طوري 1 - 3 مغلوب ختافه شد كه جاي حرف و حديث چنداني را باقي نگذاشت و حتي خود شوستر اعتراف كرد كه ختافه در آن شب خاص بر تيم وي ميچربيده است.
دلمشغولي دوم مربي آلماني و 49 ساله رئال كه گاهي هم به نگراني او بدل ميشود، شمار قابل توجه مصدومان در اردوي اين تيم است كه سبب شده رود فان نيستلروي، بهترين گلزن فصل پيش اين تيم تا پايان فصل حاشيه نشين شود و گونزالو ايگواين آرژانتيني نيز براي چند هفته از ميدان دور بماند و اين جز اشنايدر، فان در فارت و روبن 3 مهاجم هلندي تيم است كه در فصل جاري چند بار و هر مرتبه به مدت حداقل دو سه هفته از صحنه دور ماندهاند.
همچون هميشه روبن سرآمد اين گونه بازيكنان بوده است كه در ازاي انجام هر بازي، گاه حداقل در 4 ديدار غيبت داشته است. به اينها اضافه كنيد مصدوميتهاي گاه به گاه كاناوارو و سالگادو و همچنين ميدان ندادن شوستر به هموطنش كريستوف متزلدر را تا دريابيد مشكلات اين باشگاه تا چه ميزان است. در اين ميان، دليل پشت خط نشاندن متزلدر به طور دقيق مشخص نشده است و اگر قسمتي از آن به سبب مصدوميتهاي وي بوده باشد، بخش ديگر آن نامشخص است.
در نقطه مقابل بارسلونا
ضعف خط دفاعي رئال كه در 13 بازي اول خود در فصل جاري لاليگا پذيراي 20 گل شد، از دلايل اصلي ناكامي كهكشانيها در اين فصل بوده است و در چنين شرايطي پرهيز شوستر از به كارگيري هموطنش كه فصل پيش در بيشتر هفتهها فيكس بود، تعجب بيشتري را برميانگيزد. تفاوتها و مشكلات در اردوي رئال زماني بيشتر جلوهگر ميشود كه در نظر بگيريم بارسلونا در 13 بازي اول خود در فصل جاري ليگ نهتنها بيشترين برد را داشت، بلكه با اختلافي زياد در مقايسه با ديگران بهترين خطوط حمله و دفاعي فصل را نيز با آمار درخشان 40 گل زده و 9 گل خورده به نمايش گذاشت.
معلوم نيست شوستر در فاصله 4، 5 هفته تا پايان نيمفصل اول براي حل مشكلات فني تيمش ابتدا به كدام عوامل اميد بسته است. آيا او منتظر بازگشت كامل ايگواين، روبن، كاناوارو، اشنايدر و حضور وسيعتر و موثرتر سالگادو و پهپه در مسابقات است يا مانند بيشتر كارشناسان به اين نتيجه رسيده كه نقصان اصلي نداشتن توازن لازم در تيمش است و اين عنصري است كه فصل گذشته بسيار بيشتر در تركيب سفيدهاي مادريدي رويت ميشد.
آيا گاگو ميتواند؟
امروز در اين باره كه آيا فرناندو گاگوي آرژانتيني در عين جواني ميتواند در روزهاي غيبت محمد ديارا، هافبك وسط ثابت دفاعي رئال باشد، ترديدهاي زيادي وجود دارد و گوتي كهنهكار در عين ارائه بازيهاي خوب در برخي هفتهها، با حالات عصبياش بارها به تيم خود لطمه زده است، به محض اين كه فان نيستلروي مهاجم گلزن هلندي رئال مصدوم و تا پايان فصل حاشيهنشين شد، شوستر تصميم به استفاده از ايگواين در پست او و استقرار وي در پيشاني خط حمله گرفت، ولي وي كه در مسابقه اخير با مالاگا هر 4 گل رئال را طي پيروزي 3 - 4 تيمش به ثمر رساند در ديدار با ركرتيوو دچار كشيدگي قوزك پا شد و حتي وقتي كه برگردد، مشخص نيست تا چه حد ميتوان روي او به عنوان فردي كه ضربات آخر را در برابر دروازه رقبا كم نقص بزند، حساب كرد. بازيهاي يك در ميان ديارا و پهپه در خطوط مياني و دفاعي رئال نيز باعث شده است ثباتي در تركيب تيمي اين تيم نباشد و رائول گونزالز با وجود زدن برخي گلهاي حساس در اين فصل در 33 سالگي نيروي مازادي نشان ميدهد كه رئال رويش نميشود جواب بدهد و در رودربايستي وي مانده است!
كرسپو يا...؟
شكي نيست كه مديران رئال هم مثل سرمربي تحت مخاطره آلمانيشان به اين نتيجه رسيدهاند كه بايد در نقل و انتقالهاي زمستاني (ديماه) به خريد يك سانتر فوروارد تازه اقدام كنند تا جاي فان نيستلروي را با وي پر كنند. با اين كه در 2 ماه اخير نام هرنان كرسپو، مهاجم نيمكتنشين اينتر و آندري آرشاوين بازيكن ناراضي تيم زنيت در اين خصوص بيش از ديگران مطرح بوده، اما به نظر ميآيد كه رئال به طور جدي به گزينههاي ديگري هم ميانديشد.
شوستر كه دقايقي پس از شكست 1 - 3 رئال در برابر ختافه (9 آذر) با اعترافش به رجحان محسوس حريف بر كهكشانيها اسباب ناراحتي بيشتر را براي هواداران تيم فراهم آورد، در فاصله كمي تا تعطيلات 2 هفتهاي كريسمس و ژانويه و در شرايطي كه به نظر ميرسد اين ايام براي آنها تلخ و با كادوهاي اندكي همراه باشد، ميگويد: مشكل اصلي ما در 2 ماه اخير اين بوده كه هيچگاه 70 درصد تركيب دلخواه مورد نظرمان را هم در اختيار نداشتهايم و هر بار كه خواستهايم مهرهچيني كنيم و با بهترين نفرات در ميدان حاضر شويم، حداقل چهار پنج مهرهمان را دور از دسترس ديدهايم. اين كه در ماههاي دوم تا چهارم فصل اين قدر مصدوم داشته باشيد، به هيچوجه قابل پذيرش نيست؛ زيرا هنوز بار و فشار مسابقات به حدي نرسيده است كه اين قدر روي دست ما افراد حاشيهنشين بگذارد. تمام هماهنگيها و برنامههاي تاكتيكي ما از اين طريق به هم خورده است.
شوستر به دليل ناكاميهاي اخير تيمش از سوي بسياري از جناحها در مادريد كوبيده شده و تحت انتقادهاي شديدي قرار گرفته؛ اما پردراگ مياتوويچ مدير فني قدرتمند رئال و همچنين رامون كالدرون، رئيس اين باشگاه معتقدند اطميناني در دست نيست كه جانشين شوستر بتواند در كوتاهمدت نتايجي را بگيرد كه برتر از نتايج حاصله وي باشد. به اين دليل است كه امواج و شايعات مربوط به بركناري شوستر كه بعد از شكست اخير رئال در برابر ختافه از نو به راه افتاد، هميشه متوقف شده و جامهعمل نپوشيده است.
بيكلاس
روبن كه در دوران بازياش در چلسي نيز به دليل تعدد مصدوميتهايش حوصله همه را سر برده بود، در رئال نيز همين وضع را داشته و با اين كه در تكهفتههاي حضورش در ميدان تاثير بسزايي بر بازي رئال گذاشته و كار فنياش فوقالعاده بود، اما هر گاه كه شوستر روي او حساب باز كرده، وي با مصدوميتي جديد به يك مرخصي اجباري يكي دو ماهه رفته است! در چنين شرايطي شوستر مجبور شده به نفراتي مثل روبن دلارد و ميگل تورس بيشتر ميدان بدهد و از آنها فزونتر از پيش به جاي مصدومان سود جويد؛ اما مشكل آنها نيز اين بوده كه كلاس و كارايي لازم را از خود بروز ندادهاند. 2 شكست پرسروصدا در برابر يوونتوس در جام قهرمانان باشگاههاي اروپا در چنان پسزمينهاي حادث شد و با اين كه رئال بعدا با پيروزي خفيف صفر يك در زمين باته بوريسوف بلاروس جبران مافات و صعودش را به مرحله حذفي قطعي كرد؛ اما كمتر كسي در ماههاي اخير همان شادابي و طراوتي را در اردوي رئال ديده است كه فصل پيش مشاهده ميكرد.
برخي ميگويند خاويير ساويولاي آرژانتيني در صورتي كه رئال سرانجام به وي اعتماد كند، ميتواند حلال پارهاي از مشكلات فني و تهاجمي اين تيم باشد و خود او نيز بر اين باور است؛ اما كثرت نيمكتنشيني وي در برنابئو به حدي بوده كه اين بيم وجود دارد كه وي در صورت حضور وسيعتر در ميدان نيز نتواند در درازمدت هماني باشد كه رئال به آن نياز دارد.
در طليعه سال نو
بدتر از همه اين كه رئال به اين نتيجه هم رسيده كه ايكر كاسياس هم تاثيرگذاري پيشين را ندارد. وقتي شوستر در تابستان 2007 جانشين فابيو كاپهلو شد، با بخشيدن پزي تهاجميتر و زيباتر به رئال و درآوردن تيم از قالبهاي تدافعي مفرط زمان حضور دن فابيو، محبوب دل هواداران رئال شد و يك قهرماني مثبتتر و شيرينتر از فصل قبلي را نصيب كهكشانيها كرد، اما امروز او قرباني همان موج جوانگرايي جلوه ميكند و راننده قطار تندرويي نشان ميدهد كه هرچند هنوز سركش و تند و تيز است، اما اطميناني بر كار آن نيست و در طليعه سال نوي ميلادي، پايان لزوما خوشي را براي خود و تيمش در خاتمه فصل نويد نميدهد.
وصال روحاني
منبع: Guardian / دسامبر 2008
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]