واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: / دانستنيهاي ايدز /
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان
كارشناس برنامه كنترل اچ آي وي مركز بهداشت خوزستان گفت: تا پايان سه ماهه اول سال جاري يكهزار و 210 موارد HIV در استان شناسايي شده كه 97 درصد آنان را مردان و 3 درصد آنان را زنان تشكيل ميدهند. 63 درصد اين افراد از طريق تزريقي، 9 درصد آميزشي و 26 درصد از طريق نامشخص آلوده شدهاند.
دكتر عليرضا خاكزاده در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ در مورد راه شناخت افراد مبتلا به ايدز گفت: تنها راه تعيين اينكه فردي به HIV آلوده شده است انجام آزمون تشخيص مخصوص آن است. بسياري از افرادي كه به HIV آلوده ميشوند تا سالها علامتي ندارند و از طرف ديگر بسياري از علائمي كه براي ايدز ذكر ميشد با بيماريهاي ديگر مشترك است.
وي ادامه داد: اين آزمايش در 2 مرحله انجام ميشود؛ نخست آزمايش الايزا كه آزمايشي حساس و استاندارد براي غربالگري خون و فرآوردههاي خوني و نيز افرادي است كه ميخواهند از وضعيت HIV خود آگاه شوند. اين آزمايش در موارد نادري ممكن است به صورت كاذب نتيجه را مثبت اعلام كند و دوم آزمايش وسترن بلات كه دقت بيشتري از اليزا دارد و براي تاييد نتيجه مثبت آن بكار در حقيقت آزمايش اول احتمال آلودگي فرد را به ويروس نشان ميدهد و آزمايش دوم وجود اين ويروس را تاييد ميكند. اين آزمايش در خوزستان درآزمايشگاه سازمان انتقال خون با معرفي از مركز مشاوره بيماريهاي عفوني و رفتاري انجام ميشود.
خاك زاده تصريح كرد: اگر نتيجه آزمايش دوم پادتن HIV مثبت شود، فرد مبتلا به HIV در نظر گرفته ميشود و اصطلاحا به او HIV مثبت گويند. اما اگر نتيجه آزمايش دوم پادتن HIV منفي درآيد، لزوما به اين معني نيست كه HIV منفي است چون گاهي مدتي طول ميكشد تا بدن بتواند پادتن توليد كند. اين دوره را دوره پنجره گويند. بنابراين لازم است اين فرد شش ماه بعد آزمايشهاي پادتن HIV را تكرار كند تا به شرطي كه در اين مدت رفتار پر خطري هم نكرده باشد، از HIV منفي بودن خود مطمئن شود.
وي خاطرنشان كرد: مثبت بودن تست HIV به اين معناست كه ويروس عامل ايدز در بدن فرد حمل ميشود پس ميتواند به ديگران نيز منتقل شود. مثبت بودن اين تست به اين معنا نيست كه در حال حاضر ايدز دارند. تست منفي به اين معناست كه آنتي باديهاي ناشي از ويروس عامل ايدز در خون وجود ندارد.
اين كارشناس در مورد راههاي انتقال ويروس ايدز گفت: ويروس ايدز از طريق خون و فرآورههاي خوني، سرنگ و سوزن آلوده و استفاده اشتراكي از سرنگ و سوزن آلوده در معتادان تزريقي، از طريق مادر در دوران بارداري، زايمان و شيردهي، استفاده از وسايل تيز و برنده كه به ويروس ايدز آلوده باشند و از طريق خون آلوده و رابطه جنسي حفاظت نشده (بدون كاندوم) انتقال مييابد.
وي تصريح كرد: بيماريهاي مقاربتي سبب افزايش خطر آلودگي به ويروس ايدز ميشوند. همچنين خطر آلودگي در زنان بيش از مردان است، در كودكان آلوده، علائم بيماري ايدز زودتر از بالغين ايجاد ميشود و مرگ و مير آنها زيادتر است. همچنين احتمال انتقال در همجنس بازان بيشتر است.
خاكزاده افزود: تماسهاي عادي و معمولي باعث انتقال آلودگي نميشود. همچنين تماسهاي روزمره با افراد مبتلا به HIV (مانند دست دادن)، شنا كردن در استخر، نشستن روي توالت فرنگي، استفاده از رختخواب، غذا يا ظروف غذاخوري فرد مبتلا، از طريق نيش پشه يا گازگرفتگي حيوانات، اشك يا بزاق، استفاده صحيح از كاندوم هنگام تماس جنسي، استفاده از استخر عمومي، عطسه و سرفه كردن سبب انتقال آلودگي نميشود.
خاكزاده يادآور شد: به دليل اينكه ويروس HIV توانايي فعال ماندن در محيط آزاد (خارج از بدن انسان) را ندارد و پس از خارج شدن از اين محيط به سرعت غير فعال ميشود به همين جهت از طريق مواد غذايي آلوده، استفاده از مواد آرايشي و بهداشتي و ... منتقل نميشود.
وي در مورد شيوع HIV در استان گفت: 41 درصد مبتلايان در رده سني 34ـ 25سال، 9/31 درصد در رده سني 44 ـ 33، 3/17 درصد بين 54 ـ 45 سال، 8/4 درصد بين 24 ـ 15 سال، 5/0 درصد 14 ـ 5 سال و 3 درصد كوچكتر از 4 سال هستند.
خاك زاده يادآور شد: اولين بار ويروس ايدز در سال 1981 ميلادي در بين همجنسبازان در آمريكا پيدا شد. شواهدي وجود دارد كه قبل از اين تاريخ هم بيماري HIV (ايدز) در چند منطقهاي جهان وجود داشته است. در حال حاضر زمان متوسط بين عفونت با HIV و ظهور علائم ايدز 10 سال است. اين زمان از فردي به فرد ديگر متفاوت است و به عوامل بسيار از جمله وضعيت سلامتي يا تغذيه، ورزش، روحي و رواني و رفتاري فرد بستگي دارد.
انتهاي پيام
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]