تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836707510




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

10 نكته خواندنی درباره تابلوی مونالیزا +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:



سال.های متمادی است كه تابلوی «مونالیزا»، شاهكار هنری «لئوناردو داوینچی»، حقایق و افسانه.های بسیاری را بر زبان.ها رانده،. اما سرآغاز این داستان.ها آن.جاست كه یك نقاش تصمیم می.گیرد لبخندی را به غارت برد.
.10 نكته.ی خواندنی و كمتر گفته شده. درباره.ی شاهكار نقاشی دوره.ی رنسانس را بازگو می.كند:
1ـ بازجویی «پیكاسو» و «آپولینر»
پیكاسو از آن.جا به داستان دزدی مونالیزا گره می.خورد كه دو مجسمه.ی دزدی را خریداری می.كند. این مجسمه.های ارزشمند توسط «گری پیرت» بلژیكی از موزه.ی «لوور» به سرقت رفته بودند و این نقاش سرشناس بدون این.كه از این سرقت اطلاعی داشته باشد، این دو اثر هنری را خریداری می.كند.


پیكاسو و دوست شاعرش «گیوم آپولینر» به اداره.ی پلیس احضار می.شوند و درباره.ی تابلوی «مونالیزا» مورد بازجویی قرار می.گیرند. ابتدا آپولینر دستگیر می.شود و به مدت یك هفته در بازداشتگاه نگه.داری می.شود و پس از او پیكاسو احضار می.شود كه با كتمان داشتن هرگونه رابطه.ای با دوستش، آزادی خود را به.دست می.آورد.

2 ـ 28 ساعت بعد!
28 ساعت طول كشید تا مسوولین معروف.ترین موزه.ی آثار هنری فرانسه متوجه شوند «مونالیزا» در جای خود قرار ندارد. كسی كه اولین.بار متوجه فقدان «مونالیزا» شد نقاشی به نام «تام هوبلر» بود كه طبق برنامه برای نقاشی گالری موزه.ی «لوور» به این محل آمده بود، اما متوجه شد این زن اسرارآمیز ناپدید شده است. با این حال وی متوجه به سرقت رفتن نقاشی نشد، زیرا یك پروژه.ی عكاسی در موزه در حال انجام بود كه طبق آن آثار هنری موجود در گالری از محل خود به مكان دیگری در ساختمان منتقل می.شدند كه شرایط بهتری برای عكس.برداری از این شاهكارهای هنری فراهم آید.
هوبلر از نگهبان خواست تا نقاشی مورد نظر را از عكاسان پس بگیرد تا وی كار خود را تكمیل كند، اما نگهبان در كمال تعجب با این پیغام برگشت: «می.دانی چیست؟ عكاسان می.گویند نقاشی دست ما نیست!»

3 ـ كافكا و نشان شرمساری
پس از اطلاع از به سرقت رفتن «مونالیزا» موزه.ی «لوور» برای بررسی بیشتر این قضیه به مدت یك هفته بسته شد و پس از گذشت این مدت، درهای موزه.ی مشهور فرانسوی به روی جمعیت كثیری از مردم باز شد كه به تماشای جای خالی «مونالیزا» آمده بودند.




در میان كسانی كه برای دیدن این نشان شرمساری شتافتند، نام «فرانتس كافكا»، نویسنده.ی معروف و خالق رمان.هایی چون «مسخ»، «قصر» و «محاكمه»، به چشم می.خورد.
موزه.ی «لوور» پس از یك سال، پرتره.ی «بالداساری كاستیلیونه» از شاهكارهای «رافائل». را به جای «مونالیزا» به دیوار آویخت.

4 ـ میلیونرهای آمریكایی
با گم شدن «مونالیزا» شایعه.های متعددی از گوشه و كنار شنیده می.شد كه حاكی از ظن به مجموعه.داران میلیونر آمریكایی بود. «جی. پی. مورگان»، «هنری كلی فریك» و «اچ. ای هانتینگتون» از ثروتمندان آمریكایی بودند كه گفته می.شد برای لذت شخصی خود این سرقت را برنامه.ریزی كرده.اند. اما بازجویی این افراد هم پلیس را به شاهكار داووینچی نرساند.

5 ـ 6500 مونالیزا
اگرچه امروزه داووینچی و موزه.ی «لوور» را با «مونالیزا» می.شناسند، اما تا قبل از به سرقت رفتن این اثر هنری، كمتر كسی با «مونالیزا» آشنا بود. در واقع می.توان گفت این دزدی بود كه «مونالیزا» را یك شبه به شاهكاری جهانی تبدیل كرد. پلیس فرانسه پس از دزدیده شدن این اثر هنری، به گونه.ای كه افراد برای یادبود كسی مراسم برگزار می.كنند، 6500 كپی از تصویر «مونالیزا» را در شهر پخش كرد. در عرض چند روز «لبخند ژكوند» تمام روزنامه.ها و نشریات فرانسوی را پر كرد.

6 ـ صاحب این لبخند كه بود؟
پس از این سرقت تاریخی، بازار شایعات و داستان.سازی.ها درباره.ی شاهكار داوینچی داغ شد. برخی گفتند استاد نقاشی دوره.ی رنسانس ایتالیا معشوقه.ی خود را به تصویر كشیده و عده.ای بر این باور بودند كه داوینچی برای پدر كارخانه.دار «مونالیزا» كار می.كرده است و ... خلاصه افرادی كه حتی یك بار هم به دیدار «مونالیزا» نیامده بودند، یك شبه افسانه.ها درباره.ی زندگی این زن رازآلود ساختند.

7 ـ دزد تابلو كه بود؟
21 آگوست 1911 دقیقا 100 سال پیش، نقاش و دكوراتوری ایتالیایی از كمدی در موزه.ی «لوور» خارج شد، «مونالیزا» را از قاب خود رها ساخت و به همراه وینچنسو و میشل لنسلوتی، دو برادر كه با وی همدست بودند، و البته «مونالیزا» موزه.ی «لوور» را ترك كرد.




«وینچنسو پروجیا» نام فردی بود كه مدتی برای انجام پروژه.ای در «لوور» كار می.كرد و روزی تصمیم به سرقت «مونالیزا» گرفت. وی یك شب را مخفیانه در كمدی واقع در موزه سپری كرد و صبح زود كه هنوز كسی در «لوور» پا نگذاشته بود، این نقاشی رنسانسی را از قاب خود جدا و موزه.ی آثار هنری فرانسه را ترك كرد.

8 ـ اثر انگشت پروجیا
پلیس فرانسه بر روی شیشه.ای كه نقاشی مسروقه را محافظت می.كرد، اثر انگشتی واضح را یافت اما با وجود اطلاعات ذخیره شده.ی قابل توجه آثار انگشت مجرمین در ادارات پلیس فرانسه، نیروهای پلیس نتوانستند این اثر انگشت را با اثری دیگر تطبیق دهند.
پروجیا مدتی كوتاه را به دلیل سرقت در زندان سپری كرده بود، اما باز هم پلیس.ها موفق به پیدا كردن وی نشدند، چرا كه اثر انگشتی كه روی قاب شیشه.ای «مونالیزا» بود متعلق به دست چپ پروجیا و اثر انگشت ذخیره شده در آرشیو پلیس، متعلق به دست راست آن فرد بود.

9 ـ راز سرقت چگونه كشف شد؟
پروجیا با گذشت 28 ماه پس از خارج كردن «مونالیزا» از موزه.ی «لوور» تصمیم گرفت این اثر هنری را به دلالی هنری در فلورانس بفروشد، اما این دلال به این معامله مشكوك شد و مدیر یك گالری هنری را خبر كرد تا از اصل بودن تابلو مطمئن شود. تمبر پشت نقاشی حاكی از اعتبار این اثر هنری بود. خریداران به پروجیا گفتند: «مشكلی نیست. این نقاشی را نزد ما بگذار و ما به قیمت خوبی آن را از تو خواهیم خرید.»
پروجیا به خانه برگشت، اما نیم ساعت بعد پلیس زنگ در خانه.اش را به صدا درآورد.
وی بعدها مدعی شد كه قصد داشته این شاهكار هنری را، كه توسط ناپلئون به سرقت رفته از سر تمایلات وطن.پرستی به ایتالیا، محل تولد «مونالیزا»، بازگرداند.
سارق «لبخند ژكوند» در دادگاه مجرم شناخته شد، اما تنها به هشت ماه زندان محكوم شد.

10 ـ راز مونالیزا
سال.هاست این سوال ذهن هنردوستان را به خود مشغول كرده كه چه رازی در این نقاشی نهفته است كه مردم از سرتاسر جهان به بهانه.ی دیدن آن به موزه.ی «لوور» قدم می.گذارند؟.
این تابلو كه تنها 77 سانتی.متر ارتفاع دارد، پیش از این سرقت یكی از معمولی.ترین آثار نگه.داری شده در موزه.ی «لوور» به شمار می.رفت. اما زیبایی این زن خندان سال.هاست كه محققان بسیاری را به خود مشغول كرده است.




این لبخند رازآلود این زن رنسانسی است كه به گونه.های مختلف مورد تاویل قرار گرفته است. داووینچی برای خلق شاهكارش از تكنیكی به نام «اسفوماتو» استفاده كرده و این هنرمندی استاد ایتالیایی است كه این نقاشی را با گذشت چندین قرن، اثری ناتمام باقی گذاشته است. بسیاری تلاش كرده.اند كه نقطه.ای پایان بر رازهای «لبخند ژكوند» بگذارند؛ در این میان عده.ای بر این باور بودند كه آنچه چهره.ی «مونالیزا» را در اذهان ماندگار ساخته، این است كه وی به عشقی گمشده می.اندیشد.
--------------
منبع : ایسنا






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن