واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
همواره از شهرت چشمگیر سینماگران مطرح جهان در اموری غیر از خود سینما استفاده شده است؛ از جمله این موارد می.توان به كمك آنها به سازمان ملل در پی.گیری امور خیریه اشاره كرد، نكته جالب توجه اینكه بازیگران محبوب هالیوود با جذب گردشگران، به رونق صنعت گردشگری نیز كمك می.كنند.
در شرایطی كه در سال.های اخیر صنعت گردشگری به منبع درآمد بسیاری از كشورها تبدیل شده، سایت ورلد تراول در گزارش به پنج ستاره سینمای جهان پرداخته كه نقش بسزایی در جذب گردشگران داشته.اند.
بر این اساس سفر تفریحی «ریچارد گیر»، ستاره هالیوود به «اندونزی»، صنعت گردشگری این كشور را رونق داده است.
ریچارد گیر و خانواده.اش در ماه ژوئن به اندونزی سفر كردند كه این امر رشد چشمگیر گردشگران این كشور را در پی داشت، این در حالی است كه با اكران فیلم «بخور، نیایش كن، عشق بورز» با بازی «جولیا رابرتز» كه بخش.هایی از آن در بالی فیلمبرداری شد، صنعت گردشگری این منطقه به روزهای خوب خود بازگشت.
كشور اندونزی، پرجمعیت.ترین كشور مسلمان جهان محسوب می.شود كه نزدیك به 90 درصد مردم آن مسلمان.اند. به همین دلیل، تعداد زیادی از مردم این كشور بخشی از اعمال گردشگران از جمله مصرف مشروبات الكلی را در مكان.های عمومی، غیراخلاقی می.دانند و مقابله.ی دولت اندونزی را با این.گونه اعمال می.خواهند
در سال.های اخیر، گزارش.هایی نیز درباره.ی تجاوز به زنان و سوء.استفاده.ی. جنسی از كودكان توسط گردشگران در رسانه.های اندونزی منتشر شده.اند كه این امر، اعتراض.های شدید مردمی را در پی داشته است، این در حالی است كه بخش اعظم گردشگران تایلند از كشور.های استرالیا، ایتالیا، سنگاپور، تایلند، كره جنوبی، چین، مالزی، عربستان سعودی و برونئی هستند.
كارشناسان گردشگری راه حل این مشكل را جایگزین كردن گردشگران مسلمان با گردشگران فعلی اندونزی و هم.چنین ایجاد مجتمع.های ویژه.ی گردشگری به نحوی كه گردشگران به حضور در مناطق شهری و مسكونی نیاز نداشته باشند، می.دانند.
اندونزی در جنوب شرق آسیا از اجتماع چندهزار جزیره.ی كوچك و بزرگ تشكیل شده است كه بخش اعظم آن.ها غیرمسكونی.اند. اقتصاد این كشور بر پایه.ی گردشگری، صادرات محصولات كشاورزی، نفت، ذغال. سنگ و مس است.
این كشور به.دلیل آب.وهوای گرم و استوایی در ماه.های پایانی سال میزبان گردشگران اروپایی است كه این تعداد در زمان تعطیلات سال نو میلادی به بیشترین میزان خود می.رسد. ازسوی دیگر، آب.وهوای استوایی و باران.های موسمی موجب تبدیل شدن این كشور به یكی از قطب.های صادرات محصولات كشاورزی قاره.ی آسیا شده است.
از سوی دیگر «مل گیبسون» نیز صنعت گردشگری شهر كوچك «كالابریا» كشور «ایتالیا» را متحول كرده است.
مل گیبسون همچنین قصد دارد تا یكی از قلعه.های تاریخی شهر كالابریا را به مبلغی در حدود چهار میلیون یورو خریداری كرده و سالانه چند هفته را در این قلعه سپری كند.
در این راستا، شهردار شهر كالابریا، خرید قلعه.ای ششصد ساله را كه در حدود 13 هزار مترمربع مساحت دارد را به مل گیبسون پیشنهاد كرده است.
در همین حال آخرین فیلم «جورج كلونی»، چهره. مشهور سینمای جهان، با عنوان «آمریکایی» كه مدتها در صدر جدول فروش گیشه در منطقه آمریكای شمالی قرار داشت نیز هزاران گردشگر را جذب «ایتالیا» كرد.
سینمایی «آمریکایی» در شهر كوچك «آبروتزو» در منطقه.ای كوهستانی در نزدیكی «رم» فیلمبرداری شده و جورج كلونی رونق بخش گردشگری این شهر بوده است.
ایتالیا به.دلیل داشتن آب.وهوای مدیترانه.یی و جاذبه.های گردشگری متنوع از جمله آثاری تاریخی از تمدن رم باستان در شهرهای مختلف، بویژه رم، فلورانس و ونیز، یكی از كشورهای محبوب گردشگران است.
این كشور سالانه به.طور متوسط میزبان .20میلیون گردشگر است. این امر صنعت گردشگری را به یكی از اركان اقتصاد ایتالیا تبدیل كرده و پنج درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) ایتالیا به این صنعت اختصاص یافته است.
با این حال با وجود آن.كه هر سال گردشگران كشورهای زیادی به ایتالیا سفر می.كنند، ولی مردم این كشور تمایل زیادی برای گذراندن تعطیلات در كشور خود ندارند و .43 درصد ایتالیایی.ها تعطیلات خود را در خارج از این كشور سپری می.كنند.
در نهایت «شاهرخ.خان» ـ ستاره.ی بالیوود ـ نیز در سالهای گذشته صنعت گردشگری كشور آسیایی «مالزی» را رونق داده است.
در سال .2001 میلادی شاهرخ.خان برای بازی در فیلم «داتوك» (Datuk) به مالزی سفر كرده بود كه حاصل آن افزایش چشمگیر گردشگران این كشور بود.
طبق آمارهای ارایه.شده از سوی مسؤولان این ایالت در مالزی، از زمان نمایش فیلم داتوك، تعداد گردشگران مكان.های فیلم.برداری این فیلم چند برابر شده، این در حالی است كه دولت مالزی قصد دارد در قالب برنامه.ای ده ساله تعداد گردشگران مالزی را در سال 2020 به رقم 50 میلیون گردشگر در سال برساند كه این امر سه برابر شدن سهم صنعت گردشگری در تولید ناخالص ملی مالزی را در پی خواهد داشت.
در قالب این طرح همچنین 200 هزار فرصت شغلی جدید در مالزی ایجاد می.شود، این در حالی است كه پیش بینی می.شود این كشور با ثبت ركوردی جدید، امسال میزبان 25 گردشگر باشد.
دولت مالزی همچنین قصد دارد تا اقدامات ویژه.ای برای معرفی جاذبه.های گردشگری این كشور در دیگر كشورهای جهان انجام دهد، این در حالی است كه در حال حاضر بخش اعظم گردشگران مالزی از چین، هند، كره جنوبی، ژاپن و ایران هستند.
در ماه سپتامبر نیز وزیر گردشگری مالزی از اجرای طرح جدیدی تحت عنوان «گردشگری باغ» در این كشور خبر داد كه در قالب آن باغهای زیبای این كشور كه برخی از آنها شهرت جهانی دارند، به جاذبه جدید گردشگری این كشور مالزی می شوند.
وزارت گردشگری مالزی همچنین قصد دارد تا در راستای افزایش درآمدهای این كشور از محل صنعت گردشگری، گردشگری لوكس را در این كشور توسعه دهد و در این میان حساب ویژه.ای برای جذب گردشگران ثروتمند از چین و هنگ كنگ باز كرده است.
مالزی در سال گذشته میزبان .17 میلیون گردشگر از چین و هنگ كنگ كه بخش قابل توجهی از این گردشگران به دنبال اقامت در مكانهای اقامتی لوكس بودند، این در حالی است كه گردشگران عرب به ویژه گردشگران كشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز كه به صرف مبالغ هنگفت مشهور هستند، در سالهای اخیر به سفر به مالزی علاقمند شده و هر ساله نیز به تعداد گردشگران ثروتمند اروپایی كه برای بازی گلف به مالزی سفر می كنند افزوده می.شود.
در حدود سه ماه قبل نیز وزیر گردشگری مالزی اعلام كرد، دولت این كشور قصد دارد در آینده.ی نزدیك، برنامه.های جدیدی را برای توسعه.ی طبیعت.گردی اجرا كند و در این مسیر بر جذب گردشگران چین، حساب ویژه.ای باز كرده است.
بخش اعظم گردشگران مالزی برای دیدن مناطق شهری به این كشور سفر می.كنند. البته گردشگری سلامت و طبیعت.گردی نیز در مالزی پرطرف.دار است.
مالزی یكی از پنج مقصد برتر گردشگری آسیاست و از نظر رده.بندی جهانی در جذب گردشگر، در رتبه.ی شانزدهم قرار دارد.
-----------------------------
منبع : ایسنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]