واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: از سال 72 تا كنوننوذري: واردات بنزين بدون مجوز مجلس يك رويه است
گروه اقتصادي- وزير نفت با اعلام اينكه مسئوليت واردات بنزين را با لحاظ شرايط كشور پذيرفتم و به رئيس جمهور هم اعلام كردم گفت: قبول دارم كه براي اين كار بايد مجوز قانوني اخذ شود؛ ولي واردات بدون مجوز از سال 72 يك رويه بوده و مجلس هم همراهي ميكرد.
غلامحسين نوذري در گفت و گو با فارس در پاسخ به اين سوال كه آيا وزير نفت براي واردات بنزين راسا داراي اختيار است يا نه گفت: من با لحاظ شرايط كشور نسبت به نياز واردات فرآورده، مسئوليت واردات بنزين و گازوئيل را پذيرفتم و آن را به رئيس جمهور اعلام كردم. وي تاكيد كرد: اما براي اين كار بايد مجوز قانوني لازم اخذ شود. وزير نفت در پاسخ به اينكه چرا قبل از اخذ مجوز قانوني، واردات بنزين صورت گرفته اظهار داشت: اين يك رويه بوده و از سال 72 كه من دو دوره نماينده مجلس بودم اين روش اجرا ميشد و اين يك ضرورت است و نمايندگان آن را به خوبي ميدانند كه فرآورده به ويژه بنزين چيزي نيست كه مردم را در صفهاي طولاني به انتظار گذاشت.
وي افزود: نمايندگان هميشه در اين زمينه دولت را همراهي كردهاند و ما نيز سعي داريم درباره واردات سوخت به يك عدد و رقم واحدي برسيم تا بتوانيم مجوز قانوني را بگيريم. نوذري ادامه داد: در سال جاري با توجه به نوسانات جديد قيمت نفت، بنزين و گازوئيل از 1200 دلار تا 450 دلار در هر تن خريداري شده است و اين مسئله ايجاب ميكند كه با بررسي بيشتر پس از رسيدن به عدد و رقم واقعي آن وقت لايحه تامين كسري بودجه واردات بنزين را ارائه كنيم. وزير نفت همچنين درباره قيمت بنزين در بودجه سال 88 گفت: اين موضوع هنوز نهايي نشده و بخشي از آن به طرح تحول اقتصادي باز ميگردد كه اگر اين طرح ارائه شود در چارچوب آن عمل خواهد شد.
نوذري درباره پيشنهاد قيمت بنزين در طرح تحول اقتصادي گفت: اين مسئله در كارگروه ويژهاي درحال بررسي است و اعداد و ارقام آن تاكنون نهايي نشده است. وزير نفت درادامه اين گفتگو همچنين درباره كمكاري وزارت نفت در اجراي اصل 44 قانون اساسي براي واگذاري شركتها به بخش خصوصي گفت: ما بيشترين همكاري را با سازمان خصوصيسازي داشتهايم و معتقديم اين اصل بايد اجرا شود و به آن به عنوان يك باور اعتقادي با توجه به نظر مقام معظم رهبري نگاه ميكنيم. نوذري تاكيد كرد: ما نسبت به اجراي اصل 44 قانون اساسي مصر هستيم اما درباره شيوه واگذاري سوال داريم. مثلا وقتي پالايشگاه اصفهان واگذار ميشود ما ضمن آن يك توسعه 5/2 ميليارد دلاري براي آن در نظر گرفتهايم كه از خامفروشي جلوگيري كنيم تا بنزين با استانداردهاي به روز اروپا تحويل مردم داده شود. وي گفت: بر اين اساس معتقديم كسي كه سهام پالايشگاه را خريداري ميكند بايد نسبت به سرمايهگذاري آينده خود روشن باشد. وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه نفع كاهش فروش نفت خام به برخي شركتهاي اروپايي در چيست اظهار داشت: اين اقدام سياسي نيست كه بخواهد صادرات نفت ايران را دچار چالش كند بلكه كاهش فروش نفت خام بر مبناي تنظيم بازار صورت ميگيرد.
وزير نفت همچنين درباره آخرين وضعيت ميادين غرب كارون نيز به ايسنا گفت: تا پايان امسال طرح افزايش توليد زودهنگام از ميدان نفتي آزادگان محقق شده و به روزانه 50 هزار بشكه خواهد رسيد. غلامحسين نوذري با بيان اين مطلب اظهار كرد: درحال حاضر توليد ميدان آزادگان روزانه 20 هزار بشكه است. گفتني است، توليد زودهنگام از ميدان آزادگان از سال گذشته توسط شركت مناطق نفتخيز جنوب آغاز شده است كه پس از توليد نفت براي بهرهبرداري در شركت نفت وگاز اروندان دريافت ميشود. وي با اعلام خبر تكميل عمليات اجرايي فاز دوم ميدان نفتي دارخوين خاطرنشان كرد: به اين ترتيب پيشبيني ميشود كه تا پايان امسال يا حداكثر تا ارديبهشت سال آينده توليد نفت از اين ميدان به روزانه 60 هزار بشكه افزايش پيدا كند.
بر اساس اين گزارش، طرح توسعهميدان نفتي دارخوين توسط شركت اني ايتاليا انجام شده كه در فاز اول توليد روزانه 50 هزار بشكه نفت خام انجام ميشود و براي فاز دوم قرار بوده 15 حلقه چاه توسعهاي، 4 حلقه چاه تزريق گاز و يك حلقه دفع آب حفر شود. وزير نفت با بيان اينكه برنامه توليد اوليه از ميدان نفتي جفير در حال انجام است، به قرارداد امضا شده براي توسعهميدان نفتي يادآوران با چينيها اشاره و خاطرنشان كرد: در اين زمينه كارهاي اجرايي شروع شده و در حال انجام است. وي با تاكيد بر اينكه پيشبيني ميشود در آينده يك ميليون نفت خام از ميادين غرب كارون توليد شود، دربارهوضعيت آزادگان شمالي تصريح كرد: براي توسعهميدان نفتي آزادگان شمالي با چينيها و روسها مذاكره ميكنيم كه هر كدام زودتر به نتيجهبرسند و يا به عبارت ديگر هر شركتي كه مصممتر باشد، قرارداد با آنها امضا خواهد شد.
اين گزارش حاكي است، ميادين ديگر موجود در حوزهغرب كارون مانند بند كرخه، سوسنگرد، مشتاق، اميد و حوزههاي تحت مطالعه در آبادان هستند كه در صورت اقتصادي بودن جزو حوزههاي توليد نفت قرار خواهند گرفت. گفتني است، برنامه بهرهبرداري از ميادين غرب كارون اين است كه توليد نفت سبك حوزههاي دارخوين، يادآوران و آزادگان كه درجه API آنها بين 38 تا 39 است و قيمت بالايي دارند به صادرات اختصاص پيدا كند و نفت سنگين توليدي جهت تصفيه در پالايشگاه آبادان و ديگر پالايشگاههاي در دست ساخت به فرآوردههاي نفتي تبديل شود. با توجه به ذخاير نفت درجاي ميدانهاي آزادگان، يادآوران، دارخوين و همچنين مطالعات تكميلي آينده پيشبيني ميشود كه توليد يك ميليون بشكه نفت درافق 1404 عملي شود.
يکشنبه 3 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]