واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس: بيماران پيوند كليوي با كمبود داروي سانديمون مواجهند
خبرگزاري فارس: معاون مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت گفت: به علت مشكلات جهاني بيماران پيوند كليوي در ايران با كمبود و گراني داروي سانديمون مواجه هستند كه البته معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت درصدد رفع هر چه زودتر اين مشكل است.
مهرداد حق ازلي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: بيماران كليوي در ايران به 2 گروه بزرگ بيماران دياليزي و پيوندي تقسيم ميشوند، بيماران دياليزي با مشكلات بسيار زيادي مواجهند، بايد به طور مرتب دياليز شوند، اغلب فشار خون و قند نامناسب دارند و توليد برخي هورمونهاي مورد نياز بدن آنها مختل ميشود.
وي گفت: هورومون مورد نياز بدن اين بيماران از طريق داروي اريتروپوئتين كه يك داروي نوتركيب است جبران ميشود، اين دارو اكنون به كشور وارد ميشود و نوع داخلي آن هم توليد شده است و مشكل خاصي در تأمين آن وجود ندارد اما مشكل مهمي كه بيماران دياليزي با آن مواجهند، دسترسي به موقع به دستگاه دياليز است.
وي افزود: وزارت بهداشت در سالهاي اخير براي افزايش تعداد تختهاي دياليز كشور و نوسازي دستگاههاي همودياليز تلاش زيادي كرده است البته افراد خير و بنياد امور بيماريهاي خاص نيز در اين زمينه همكاري دارند و در تلاشيم كه با ورود سالانه بيش از 300 دستگاه جديد دياليز به كشور و توزيع مناسب آن براي اصلاح پراكندگي دستگاهها اين مشكل بيماران كليوي و دياليزي نيز برطرف شود.
وي گفت: در عين حال تلاش وزارت بهداشت اين است كه با همكاري وزارت رفاه پوشش بيمهاي خدمات بيماران كليوي نيز ارتقا يابد و خدمات كامل و همه جانبهاي به اين بيماران ارائه شود.
وي ادامه داد: مهمترين مشكلي كه اكنون براي اين بيماران وجود دارد، بيشتر بيماران پيوندي را گرفتار كرده است و آن كمبود و گران شدن داروي سانديمون است كه براي جلوگيري از پس زدن پيوند و گرفتن پيوند، مورد نياز اين بيماران است متأسفانه اين دارو اكنون به علت محدود بودن توليد كنندگان آن در دنيا با كمبود مواجه شده و قيمت آن نيز به ميزان قابل توجهي افزايش يافته است.
حق ازلي اضافه كرد: معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت براي حل اين مشكل در حال مذاكره است تا با پرداخت يارانه و با استفاده از اختياراتي كه دارد هر چه زودتر اين مشكل بر طرف شود و سلامت بيماران پيوند كليوي به خطر نيفتد.
حدود 35 هزار بيمار كليوي اكنون در ايران شناسايي شدهاند كه 12 هزار نفر آنها دياليز ميشوند؛ هزار نفر به روش دياليز صفاقي تحت درمان هستند، حدود 15 هزار نفر آنها پيوندي هستند و سالانه حدود 1800 نفر در ايران پيوند كليه دريافت ميكنند كه كمتر از 250 نفر آنها كليه را از مرگ مغزي دريافت ميكنند.
به طور معمول ميزان موفقيت پيوند كليه در مراكز درماني ايران بالاي 85 درصد تا 95 درصد است اما افرادي كه پيوند آنها پس ميزند مجدداً بايد دياليز شوند يا دوباره پيوند بگيرند.
اوايل امسال اميدوار رضايي، رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس هفتم با پيوست نامه 67 نفر از بيماران پيوند كليوي و رئيس هيئت مديره انجمن ام اس با اظهار اينكه آنان نماينده 15 هزار بيمار پيوندي هستند به محمود احمدينژاد رئيسجمهور نوشت بيماران پيوند كليوي از زمان بيماري تا گذر از مراحل خريد كليه و عمل جراحي هزينههاي سنگيني را متحمل شدهاند و در حال حاضر نيز با استفاده از دارو ميتوانند اميدوار به ادامه زندگي باشند.
وي اضافه كرد: در صورت عدم استفاده به موقع از دارو خطر پس زدگي همه آنان را تهديد ميكند، افزايش و رشد غيرمنطقي و غيرمنصفانه قيمت دارو، بيماران پيوند كليه و همچنين بيماران مبتلا به ام اس را دچار تشويش و اضطراب كرده است.
وي گفت: اينجانب اطمينان دارم كه جناب عالي در جريان افزايش قيمت غيرمعقول داروي مورد نياز آنان قرار نگرفتهايد به همين خاطر خواهشمندم دستور فرمائيد تا موضوع در اولويت رسيدگي قرار گيرد و همچنين سازمانهاي بيمهاي و دستگاههاي مسئول به نحوي مشكل را حل كنند.
انتهاي پيام/
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]