واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: تصميمات هيات عالي واگذاري در خصوص هلدينگهاي پتروشيمي
گروه بورس- معاون سازمان خصوصيسازي نتايج جلسه روز شنبه هيات واگذاري با حضور وزراي نفت و اقتصاد را اعلام كرد و از مطرح نبودن واگذاري هلدينگي سهام نيروگاهي و مشخص نبودندرصد واگذاري سهام مخابرات به مشتريان خارجي خبر داد.
اسماعيل غلامي به فارس در رابطه با نتايج روز شنبه جلسه هيات واگذاري و تكليف واگذاري هلدينگ پتروشيمي، وضعيت واگذاري بلوكي سرمايهگذاري پتروشيمي و پالايشگاه نفت اصفهان و همچنين مطرح نبودن واگذاري هلدينگي سهام نيروگاهي و مشخص نبودندرصد واگذاري سهام مخابرات به مشتريان خارجي توضيحاتي ارائه كرد.
غلامي با بيان اين كه جلسه هيات واگذاري با حضور وزراي اقتصاد و نفت و رييس سازمان خصوصيسازي و ديگر مسوولان برگزار شد، در رابطه با تركيب واگذاري هلدينگ پتروشيمي اظهار داشت: به دليل ارائه نظرات مختلف، تركيب اين هلدينگ و جزئيات آن مشخص نشد.
وي ادامه داد: دليل اين موضوع نيز متفاوت بودن نظرات درباره تعداد شركتها ودرصد سهام واگذاري بود كه مقرر شد مسوولان وزارت نفت و سازمان خصوصيسازي به طور جداگانه تركيب اين هلدينگ را ظرف دو هفته اعلام كنند تا در جلسه هيات واگذاري بررسي و تصويب شود.
پيش از اين و براساس توافقات اوليه سازمان خصوصيسازي و مسوولان وزارت نفت، قرار بود 51درصد از سهام پتروشيمي بندر امام، 15درصد از پتروشيمي بيستون، 20 و 30درصد از سهام پتروشيميهاي بوعلي سينا و تندگويان، 51درصد از سهام پتروشيمي فجر، 20درصد از پتروشيمي خوزستان، 100درصد پايانهها و مخازن پتروشيمي، 20درصد از پتروشيمي بوشهر، 51درصد از پتروشيمي مبين، 100درصد از پژوهش و فنآوري پتروشيمي و 20درصد از پتروشيمي اروند در قالب هلدينگ ملي صنايع پتروشيمي واگذارشوند.
در ميان اين جلسه ...
معاون سازمان خصوصيسازي با بيان اين كه عمده زمان اين جلسه به بحث در خصوص هلدينگ پتروشيمي سپري شد، درباره ديگر نتايج جلسه هيات واگذاري گفت: در اين جلسه واگذاري قند شازند به صورت مزايده و همچنين عرضه مجدد و مزايده سهام مقره سازي با قيمت 20درصد كمتر از قيمت قبلي به تصويب رسيد، اما در مورد واگذاري ديگر شركتهاي دولتي مانند افرانت، ابريشم كاشان و روغن نباتي شيراز بحثي نشد. غلامي در برابر اين پرسش كه آيا هيات واگذاري در خصوص تكليف عرضه بلوكهاي 47/31 و 25درصدي دو شركت بورسي سرمايهگذاري پتروشيمي و پالايشگاه نفت اصفهان تصميمگيري كرد يا خير؟ اظهار داشت: اين موضوع به طور رسمي مطرح نشد اما اين موضوع بين وزراي اقتصاد و نفت تبادل نظرشده است.
براساس اين گزارش، عرضه سهام اين دو شركت به علت عدم ارائه برگ سهام پالايش نفت اصفهان و وثيقه بودن سهام سرمايهگذاري پتروشيمي در8 و 12 آبان ماه انجام نشد و به زمان نامعلومي موكول شده است.
درصد واگذاري مخابرات به خارجيان مشخص نيست
وي با اشاره به اين نكته كه فعلا واگذاري سهام نيروگاهها به صورت هلدينگي مطرح نشده درباره قيمت گذاري سهام مخابرات براي فروش بلوكي به مشتريان خارجي خاطر نشان كرد: براساس ماده 22 قانون اصلاحي برنامه چهارم، آييننامهاي تهيه شده (كه هنوز به تصويب نرسيده) كه سازمان خصوصيسازي ميتواند از خدمات شركتهاي تامين سرمايه فعال كشور استفاده كند كه از اين موارد انجام مطالعات بازاريابي اوراق بهادار و فروش اوراق بهادار است. غلامي ادامه داد: تا كنون مشتريان متعددي براي خريد بلوكي سهام مخابرات اعلام آمادگي كرده و با مسوولان مربوطه و سازمان خصوصيسازي مذاكراتي داشتهاند، اما با توجه به اين كهدرصد واگذاري بلوكي سهام مخابرات مشخص نشده نميتوان در مورد فروش سهام اين شركت به سرمايهگذاران خارجي اظهار نظر كرد. وي در خاتمه گفت: در صورت تصويب واگذاري بلوكي سهام مخابرات مشتريان متعددي از داخل و خارج كشور از اين اقدام استقبال خواهند كرد.
واگذاريها به سال 93 موكول شد
در همين حال رييس كل امور مجامع و سهام شركت ملي صنايع پتروشيمي به «شانا» خاطرنشان كرد: واگذاري شركتهاي بازرگاني پتروشيمي، پتروشيمي بينالملل، پايانهها و مخازن صادراتي پتروشيمي، پژوهش و فنآوري و مديريت توسعه صنايع پتروشيمي به دليل اين كه امور حاكميتي صنعت را در اختيار دارند، به پايان سال 1393موكول شده است.
حسين عليزاد مهر اظهار داشت: اين كار جزو موارد استثنا است كه در قانون برنامه چهارم نيز آمده و به جز اين موارد، تمام شركتها و مجتمعهاي زيرمجموعه شركت ملي صنايع پتروشيمي در فهرست واگذاري قرار گرفتهاند و بر اساس زمانبندي اعلام شده از سوي سازمان خصوصيسازي واگذار خواهند شد.
وي با اشاره به شرط سازمان خصوصيسازي مبني بر گذشت دو سال از آغاز فعاليتهاي تجاري بنگاههاي اقتصادي يادآور شد: اين شرط براي اين گذاشته شده بود كه بنگاه مورد نظر به سوددهي لازم برسد، ولي سازمان بورس بر اساس توافق صورت گرفته، اجازه پذيرش شركتهايي را كه در سال اول بهرهبرداري هستند، ابلاغ كرده است. وي ادامه داد: البته اين شركتها بايد داراي برنامه و بودجه پنج ساله ميان مدت و بلندمدت مدوني باشند كه اين برنامه نشاندهنده سوددهي مناسب آنها است.
واگذاري به صورت يكجا يا هلدينگي
وي با تاكيد بر اين كه شيوه كنوني واگذاري سهام شركتهاي پتروشيمي مطلوب نيست، يادآوري كرد: هماكنون شركتهاي پتروشيمي به صورت متفرقه واگذار ميشوند كه اين شيوه با توجه به بررسيهاي كارشناسي، نامناسب است.
زادمهر تصريح كرد: بر اساس امتيازبندي و بررسيهاي دقيق كارشناسي، شركت ملي صنايع پتروشيمي دو شيوه واگذاري ديگري به صورت واگذاري يكجاي شركت ملي صنايع پتروشيمي و يكي به صورت واگذاري شركتهاي زيرمجموعه به صورت هلدينگ منطقهاي يا تخصصي را به سازمان خصوصيسازي و دستگاههاي مربوط پيشنهاد داده است.
رييس كل امور مجامع و سهام شركت ملي صنايع پتروشيمي كنترل هزينهها، حذف رقابتهاي غرب، تمركز بيشتر بر تحقيق و توسعه، حضور فعال تر و موثرتر در بازارهاي بينالمللي، اجراي سياستها و راهبردهاي ملي و كشوري، تامين منابع مالي بيشتر براي اجراي پروژههاي پتروشيمي و توسعه اين صنعت در كشور را از جمله مزاياي روشهاي ياد شده براي واگذاري شركتهاي پتروشيمي برشمرد و گفت: حتي شركتهاي خدماتي نيز ميتوانند به اين شيوه واگذار شوند.
وي با بيان اين كه صنعت پتروشيمي به خصوصيسازي نياز دارد، تاكيد كرد: آينده اقتصادي كشور به حضور فعال و گسترده بخش خصوصي در اين صنعت نياز دارد، ولي شيوههاي واگذاري نبايد به گونهاي باشد كه موجب از بين رفتن زنجيره و بنيانهاي اين صنعت شود.
زادمهر افزود: پيشنهاد روشهاي جديد واگذاري در صنعت به وسيله سازمان بورس هم بررسي شده و اين سازمان به عنوان يك سازمان تخصصي فعال در بازار سرمايه در نامهاي رسمي به وزارت اقتصاد و سازمان خصوصيسازي با اين پيشنهاد موافقت كرده است.
7درصد كل ارزش بورس در اختيار پتروشيميها
وي شركت ملي صنايع پتروشيمي را سازمان پيشرو در جهت آمادهسازي و واگذاري سهام شركتهاي خود خواند و يادآور شد: اين شركت از سال 70 در جهت اجراي تكاليف ذكر شده در برنامههاي دوم و سوم توسعه، شركتهايي مانند فارابي، آبادان و كربن ايران را به بخش خصوصي واگذار كرده است.
زادمهر با تاكيد بر اين كه منابع مالي كه از طريق واگذاريها به دست ميآيد، موجب شتاب بخشي به فعاليتهاي توسعهاي شركت ميشود، اظهار داشت: براي مثال تشديد سرمايهگذاريها در دهه 70 و جذب سرمايهگذاران بخش خصوصي در اين دوران سبب شد سهام پتروشيميهاي بزرگي مانند اراك، خارگ، اصفهان و شركت حمل و نقل پتروشيمي به بخش خصوصي واگذار شود.
به گفته او هم اكنون اين شركتها جزو شركتهاي شاخص و مهم صنعت پتروشيمي در بازار سهام هستند و نزديك به 7درصد كل ارزش بورس ايران را در اختيار دارند.
آزاد نكردن قيمت محصولات پتروشيمي عاملي بازدارنده
وي درباره واگذاري سهام دو مجتمع خراسان و تبريز كه قرار بود در سال گذشته محقق شود، گفت: تمام اقدامهاي لازم براي واگذاري اين شركتها مانند تغيير اساسنامه، اصلاح ساختار عملياتي و فراهم كردن سرمايه مورد نظر سازمان بورس براي اين شركتها انجام شده، ولي به دليل اين كه محصولات توليدي اين دو شركت جزو نهادهاي كشاورزي است و قيمت آن را دولت تعيين ميكند، اين قيمتها براي خريد محصولات مناسب نيست و در نتيجه عمليات اين شركتها منجر به زيان ميشود.
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]