واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
هفت آسمان
شماره 37 فصلنامه منتشر شد. هفت آسمان نشريه تخصصي اديان و مذاهب است كه به صاحب امتيازي و مدير مسئولي سيدابوالحسن نواب انتشار مييابد. در اين شماره ميخوانيم: واپسين سخن (سرمقاله سردبير)، مسيحيت و هندوئيزم در هند؛ در گفتگو با كشيش كاتوليك، دكتر جرج ژيسپرت ساوچ، تفكر در انديشه عرفاني (وليالله عباسي) تاريخ و عقايد فرقههاي حوارج(مهدي فرمانيان)، بررسي نقادانه وحي و كتاب مقدس در الهيات كاتوليك(حميد بخشنده)، رويكرد داستاني به رسالههاي پولس بروس دبيلو. لانگنكر، شاكيه موني جوان (داي ساكو ايكهدا)، اوستا و مردمان اوستايي (ژان كلنز و مري بويس).
شمس ولايت
ويژهنامه سالانه نيمه شعبان است كه به سفارش بنياد فرهنگي نيمهشعبان و از سوي انتشارات نور ولايت انتشار مييابد. فهرست مطالب اين ويژهنامه به اين شرح است: انتظار ، مطلع، ترويج مهدويت احياي حيات معنوي مردم است، اوضاع عالم پس از ظهور حضرت مهدي(عج)، وعده حق، رجعت در انديشه شيعي، پيرامون غيبت وليعصر(عج)، سلوك و خودسازي در ماه شعبان، مباني فلسفي صفات ائمه(ع)، كيسانيه و ادعاي مهدويت، نوآوري و شكوفايي در عصر ظهور، لزوم شناخت امام، ولادت امام مهدي(عج) در كلام دانشمندان اهلسنت، مهدويت در نهجالبلاغه اميرالمومنين(ع ) ، مهدي موعود درآيينه اشعار فارسي، حاكميت موعود جهاني و نقش نماز در تبيين و ترسيم آن و...
اسلام، زهد، رهبانيت يا صوفيگري؟
مولف: محسن عباسي
ناشر: معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1384
47 ص
كتاب حاضر، دفتر چهاردهم از مجموعه است. انتظار مطهر مجموعهاي از مباحث ديني است كه با محوريت آثار شهيد مطهري به رشته تحرير درآمده است.
نويسنده كتاب پس از بيان تعريف زهد از زبان استاد مطهري، انواع زهد و اصول سهگانه زهد اسلامي را برشمرده و درباره تقابل زهد با دنيا و دنياطلبي و تشابه و تفاوتش با راهب سخن رانده و از متن روايات ياري جسته است.
فطرت حقيقتجويي
(پاسخ به سوالات ديني كودكان)
مولف: محسن عباسي
ناشر: معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1384
63 ص
اين كتاب، دفتر بيست و چهارم از مجموعه است. اين دفتر با بحث درباره فطري بودن دين وفطري بودن تمام گزارههاي ديني آغاز ميشود و با دو بحث فطرت حقيقتجويي و حس حقيقت جويي پيگيري ميشود، سپس نوبت به شش راه پاسخگويي به حس حقيقتجويي كودك ميرسد كه تك تك بررسي و تبيين ميشود. در پايان سه پرسش اساسي درباره مطرح ميگردد.در بخشي از اين كتاب آمده است:
فراسوي حجاب
جامعه شناسي زنان مسلمان ايران
مولفين: ماري كلود لوتراند، بهجت يزد خواستي
مترجم: صفيه غائي
ناشر: نشر و پژوهش معناگرا وابسته به معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
412 ص - 4800 تومان
چرا كه ظاهر اوليه اشياء و موجودات جهان و درك ارادي آن، سطوح بالاي معنا را در بر نميگيرد و در فراسوي تصورات ما واقعيتي ديگر براي كشف كردن وجود دارد.> كتاب حاضر درباره حجاب نوشته شده است؛ اما در واقع از داستان زندگي شخصي برگرفته شده و نتيجه همكاري ميان دو جامعهشناس زن است كه همراه و همقدماند. هر دو به فضاهاي فرهنگي و مذهبي دو كشور متفاوت تعلق دارند، هر يك از آنان برخاسته از بطن دو جامعه پويايي هستند كه از لحاظ اجتماعي - سياسي و حتي اعتقادي متضاد يكديگر است. بهجت يزدخواستي، ايراني و در كشور شيعي مذهب متولد شده است و ماري كلود لوتراند، فرانسوي و در جامعهاي با ريشه مذهب يهودي - مسيحي و سكولار به دنيا آمده است.
اين كتاب در درجه اول براي مخاطب غربي نوشته شده تا ابعاد عميق فرهنگ و تمدن اسلامي به آنها شناسانده شود. بنابراين كتاب فراسوي حجاب مصداق كامل گفتگوي فرهنگها و تمدنها و اديان است و حاصل ديالوگ روشنفكر و جامعهشناس غربي با فرهنگ اسلامي است. خواندن اين كتاب به همگان توصيه ميشود.
رهي به هيچستان
مولف: محسن عباسي ولدي
ناشر: نشر و پژوهش معناگرا وابسته به معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1386
149 ص - 1600 تومان
تصوف و عرفان اسلامي از افتخارات اسلام است؛ اما همين تعاليم قرآني و معنوي به دليل انقطاع از سرچشمه هدايت خود، يعني ولايت اهل بيت عصمت و طهارت و جدايي اهل بيت عصمت و طهارت و جدايي از آموزشهاي آنان، دچار انحراف و سوء فهمهايي گرديد.
اين كتاب در پي شناساندن و نقد برخي از اين سوءفهمها و تحريفات در برداشتهاي متصوفه امروزي است. نويسنده به هيچ وجه روي سر مخالفت با عرفان و تصوف اصيل اسلامي ندارد و فقط ميخواهد پارهاي از انحرافات كه در تصوف روي داده را آشكار نمايد. عناوين مطالب كتاب بدين شرح است: حرفي از جنس درد، تاريخچه تصوف، عرفان و تصوف، عقايد و آداب صوفيه، كرامات صوفيه، صوفيه در روايات، فقها و صوفيه و حرفي از جنس نور.
ناشر در سطرهاي پاياني مقدمهاش فهرستي از كتب مثبت و مفيدي كه به معرفي عرفان اسلامي كمك شاياني ميكند، آورده است تا جوانان با مطالعه آنها در سير مطالعاتي خود، بتوانند به شناخت درستي از عرفان اسلامي نايل گردند.
موسيقي، انسان، خدا
مولف: محسن عباسي ولدي
ناشر: نشر و پژوهش معناگرا وابسته به معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1385
81 ص - 700 تومان
موسيقي يكي از جنجاليترين و مبتلابهترين هنرهاست كه حرف و حديث درباره آن بسيار است و يكي از گرههاي فكري بسياري از جوانان نيز ميباشد. در اين كتاب موضوع موسيقي مورد بررسي قرار گرفته و نظر اسلام و نيز فتاوا و احاديثي كه در اين باره آمده، بيان گرديده است. عناوين مباحث مطرح شده در اين كتاب بدين قرار است: آيا موسيقي انسان را به خدا ميرساند؟، چه نوع موسيقي؟، موسيقي ابزاري در روايات، روايات استثنا، حال معنوي به دست آمده از موسيقي، موسيقي و درمان بيماريهاي رواني، موسيقي و تسخير تاريخ، موسيقي و دانشمندان برجسته، موسيقي انساني، موسيقي طبيعي، غنا و موسيقي، موسيقي مشكوك و....
در بخشي از اين كتاب آمده است:
اينها هيچ كدام به اين معنا هم نيست كه ما موسيقي حلال را حرام كنيم، بلكه خواستيم بگوييم كه اگر كسي به هدف رسيدن به خدا خود را مشغول موسيقي نموده است، بيخود و بيجهت معطل نشود كه اين ره بر آن مقصدي كه او در نظر گرفته، نخواهد رسيد.>
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]