واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: منبع:دنياي اقتصاد
7 عامل سلامتي کارگران معدن را تهديد مي کند
پژوهش.هاي صورت گرفته نشان مي.دهد گازهاي موجود در معدن مي.تواند صدمات جبران ناپذيري را به كارگران وارد كنند.. ريه، پوست و چشم.ها ازآسيب پذيرترين اعضاي بدن هستند كه از گازهاي سمي.موجود در معدن آسيب مي. بينند.. انواع سرطان.ها و بيماري.ها ي پوستي ازجمله مواردي هستند كه در اين پژوهش.ها مورد بررسي قرار گرفته اند.معادن سرشار از گازهاي سرطان زايي هستند كه محيط را آلوده مي.كنند ومتاسفانه فقدان آگاهي در اين زمينه باعث مي.شود كارگران سال.هاي متمادي درمعرض بيماري.هاي گوناگون باشند و هيچگونه تدبيري براي مصونيت آنها انديشه نشود.
از سوي ديگر محققان بارها و بارها اعلام كرده.اند كه دود حاصل از ديزل.ها از عوامل سرطان زا هستند كه پس از تلفيق با مواد شيميايي.، گازهاي بيماري زا را تشكيل مي.دهند. حداقل آسيب حاصل از مجاورت با اين گازها.، ايجاد بيماري.هاي پوستي، خارش چشم، سردرد، حالت تهوع و تنگي نفس است..
تحقيقات انجام شده در اين رابطه نشان مي.دهد كه خطر حاصل از به كارگيري ديزل.ها درزير زمين 100 برابر بيشتر از به.كارگيري آن در روي زمين، كارگران را تهديد مي.كند. اين در حالي است كه با گذشت زمان بر محبوبيت ديزل.ها افزوده شده و بر ميزان به.كارگيري آنها در معادن اضافه مي.شود.
استخراج و انتقال ذغال سنگ در معادن گرد وغبار بسياري را به وجود مي.آورد و ذرات ذغال سنگ به واسطه اين گرد و خاك در هوا منتشرمي.شوند.استنشاق اين گاز كارگران معادن ذغال.سنگ را دچار بيماري.هاي ريوي مي.كند، اين در حالي است كه در معادن فلزي و سنگ.هاي قيمتي، ميزان سيليس موجود در هوا كارگران را بيمار مي.کند..
محققان با بررسي ميزان سيليس موجود در هوا اعلام كردند كه با افزايش كار در معادن روز به روز بر ميزان بيماري.هاي ريوي افزوده مي.شود و كارفرما.ها موظف هستند كه با به كارگيري تكنولوژي.هاي جديد از كارگران محافظت كنند.
از ديگر بيماري.هايي که بر اثر کار مداوم در معادن ايجاد مي.شود مي.توان به بيماري.هاي استخوان اشاره کرد.. بيشترين ناهنجاري.هاي استخواني که منجر به زانو درد و پا درد مي.شوند ريشه در کار مداوم معدن دارند..
تحقيقات انجام شده در اين رابطه نشان مي.دهد که کارگر ان معادن بيش از کارگران ساير صنايع به بيماري.هاي کمر به ويژه ديسک کمر مبتلا مي.شوند.. سالانه ده.ها ميليون دلار در آمريکا صرف درمان بيماري.هاي مربوط به کمر مي.شود و بي.ترديد کمک به حذف عوامل بيماري.زا مي.تواند نقش بسزايي در کاهش هزينه.ها و تضمين سلامتي نيروهاي کار داشته باشد..
پژوهش.هاي صورت گرفته در اين رابطه بر اهميت اطلاع رساني تاكيد مي.كرد. قوانين جديدي كه در آمريكا وضع شده از كساني كه به تازگي وارد كار معدن مي.شوند دعوت مي.کند تا آموزش.هاي لازم را در رابطه با کار و تامين سلامت خود پشت سربگذارند اين گونه است كه نيروهاي تازه کار هشت ساعت از روز را در کلاس.هايي مي.گذرانند که با هدف آموزش نكات مربوط به حفظ سلامتي برگزار شود.
محققان از روش.هاي مختلفي براي ارتقاي سطح آموزش استفاده مي.كنند تا بر ميزان يادگيري افراد افزوده شود.تنها نگاهي به آمار مرگ و مير در معادن كافي است تا دريابيم چهارمين دليل مرگ و مير هنگام كار كارگران مربوط به برق گرفتگي است..90 درصد از كارگراني كه دچار برق گرفتگي مي.شوند، جان خود را از دست مي.دهند و 10درصد برجاي مانده نيز دچار سوختگي شديد مي.شوند..محققان اعلام كردند كه تماس تجهيزات متحرك با سيم.هاي برق در درون معادن يكي از دلايلي است كه به برق گرفتگي منجر مي.شود.
گزارش.هاي جديد حاكي از اين است كه در حال حاضر بالغ بر 650 معدن ذغال سنگ زير زميني و 240 معدن فلزي- غيرفلزي در آمريكا فعال هستند، اين در حالي است كه 236 تيم نجات در آمريكا به فعاليت مي.پردازند.. اعضايي كه در اين تيم.ها به فعاليت مي.پردازند، بايد از جديدترين علوم مربوط به نجات مصدومين مطلع باشند و از فيزيك خوبي برخوردار باشند. تمامي .اين عوامل كافي است تا مشكل ديگري را به مشكلات كارگران معدن بيافزاييد و اين امر چيزي نيست جز استرس مربوط به كار.
تجربه كار در معادن ثابت كرده است كه ميزان امنيت كارگران در اين محيط بسيار اندك است و آمار.هاي جديد نشان مي.دهد يك چهارم از كارگران اعتقاد دارند كه كارشان بزرگترين عامل ايجاد استرس در زندگي.شان است..
رفتارهاي عصبي نخستين عكس.العملي است كه كارگران در برابر كار سخت روزانه در محيطي نا امن از خود نشان مي.دهند.
ورود ماشين.ها به دنياي معدن باعث شد كه تا حد زيادي ازكار دستي كاسته و بر ميزان توليدات افزوده شود با اين وجود همين تجهيزات آسيب.هاي بسياري را به كارگران وارد مي.كنند و گه.گاه موجبات مرگ آنها را فراهم مي.كند.. معدنكاران در خلال كارشان ارتباط تنگاتنگي با اين ماشين.ها دارند و بي.ترديد ارتقاي ماشين.هاي موجود مي.تواند نقش بسزايي در بهبود شرايط موجود برجاي بگذارد.
در سال.هاي اخير پيشرفت.هاي بسياري در تكنولوژي.هاي معدن صورت گرفته است كه از آن جمله مي.توان به ارتقاي سيستم.هاي كنترل از راه دور و تجهيزات خودكار اشاره كرد.. در سال.هاي اخير تلاش.هاي بسياري براي جلوگيري از انفجار در معادن ذغال سنگ صورت گرفته است با اين وجود سالانه انفجارهاي معادن جان بسياري از كارگران را مي.گيرد.
كارگران در خلال اين انفجارها يا جان خود را از دست مي.دهند و يا اينكه در قسمتي از معدن به دام مي.افتند و از آنجايي.كه راه گريز ندارند، گازهاي سمي.را استنشاق كرده و جانشان را از دست مي.دهند.. همانگونه که اشاره شد با حذف گازهاي آتشگير و کاهش متان مي.توان از ميزان انفجار کاست و در اين بين استفاده از دستگاه.هاي تهويه مي.تواند ضريب امنيت کارگران را افزايش دهد..
در طول ساليان متمادي انفجارها نقش مهمي.درعملكرد معادن داشته.اند چرا كه به كارگيري مواد منفجره كار را تسهيل مي.كردند..
در طول سال.هاي 1978و 2000، 106 معدنكار جان خود را از دست دادند و يك هزار و 50 نفر نيز به شدت آسيب ديدند. عملكرد دولت، معدنكاران ومراكز پژوهشي باعث شد كه اين آمار كاهش چشمگيري داشته باشند به طوري.كه در سال 2001 تنها 7 تن از كارگران براثر انفجار درمعادن آسيب ديدند در حالي كه آمار مذكور در سال 1978 بالغ بر 140 نفر بود.
گزارش.هاي موجود نشان مي.دهد كه به هنگام استفاده از مواد منفجره برخي از كارگران بيش از اندازه به نقطه انفجار نزديك هستند و يا اينكه صخره.هاي خرد شده به طرفشان پرتاب مي.شود.
از سوي ديگر نگاهي به آمار مرگ.ومير و تلفات معدن مبين اين حقيقت است که کار در معادن زير زميني با خطر سقوط صخره همراه است.. ميزان مرگ ومير کارگراني که زير زمين کارمي.کنند پنج برابر افرادي است که در صنايع ديگر به فعاليت مي.پردازند.. بين سالهاي 1996 و 1998 نيمي.از نيروهاي کار معادن زيرزميني بر اثر سقوط صخره و سقف معدن جان خود را از دست دادند.. اين در حالي است که سالانه 500 تا 600 نفر نيز بر اثر سقوط سنگ مجروح مي.شوند.. در اين ميان استفاده از سيستم.هايي که سقوط سنگ.ها را هشدار مي.دهند، مي.تواند به نسبت زيادي از اين خسارات بکاهد..نکته ديگري که در خلال تحقيقات پيرامون کار در معدن به دست آمد اين حقيقت بود که کارگران معدن عمدتا افرادي هستند که در سنين ميانسالي به سرمي.برند..
آمار به دست آمده توسط سازمان ملي معدن آمريكا حاکي از اين است که نيمي.از نيروهاي کار معادن
زير زميني در شرف بازنشستگي هستند و مدت زمان 5 تا 7 سال به طول مي.انجامد تا نيروهاي جديد بتوانند جايگزين اين کارگران شود..
آمارگيري که در سال 2004 توسط اداره کار آمريکا صورت گرفت نشان داد که متوسط سن معدنکاران 45 سال و نه ماه است اين در شرايطي است که متوسط سن کارگران صنايع ديگر 40 سال و 5 ماه است.. اين حقيقت دو نگراني را به وجود مي.آورد.. يکي اينکه چگونه مي.توان اطلاعات و تجربيات کارگران ميانسال را به نيروهاي جوان منتقل کرد و دوم اينکه با توجه به بالا رفتن سن نيروهاي کار و تحليل رفتن قواي آنها ، چگونه مي.توان سلامتي شان را در سال.هاي آينده تامين کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]