واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: زمان بندى بهره بردارى از آزاد راه تهران - شمال اين هفته اعلام مى شود
براى پيدا كردن علل توقف و كندى پروژه آزادراه تهران ـ شمال، جلسات متعددى با بنياد و چينى ها برگزار شد وتلاش مى شود در هفته آينده زمان شروع و خاتمه قطعه يك و چهار آزاد راه تهران شمال اعلام شود. حميد بهبهانى- وزيرراه وترابرى - در گفت وگويى تفضيلى با ايسنا درباره آخرين وضعيت تهران ـ شمال اظهار كرد: در اين آزادراه وقت بسيارى گذاشتم. درحالى كه كارفرما بنياد مستضعفان و پيمانكار چينى ها هستند، اما اين پروژه ۱۷ سال است كه شروع شده و پايان نيافته است و در اين مدت فقط ۱۰ درصد پيشرفت داشته است. حتى مدت هشت سال روند اجراى اين پروژه تعطيل بود. وى افزود: پيش از اين اعتقاد داشتم منطقه يك و چهار را تمام و كار را رها كنيم. اما اگر اين كار انجام شود مانند اختاپوسى مى ماند كه دامن گير خواهد شد. چراكه در حال حاضر بين كن و گچسر حدود ۱۵ دقيقه مى توان طى كرد اما وقتى به گچسر مى رسيم تمامى اين ماشين ها به سربالايى و يك لاين مى رسند تا از تونل كندوان عبور كنند كه در نتيجه بر حجم ترافيك افزوده مى شود. لذا بايد منطقه دو و سه را نيز شروع كنيم كه كميسيونى را مامور اين كار كرده ايم. وزير راه و ترابرى درباره مشكل پيمانكار چينى گفت: قرارداد چينى ها در سال ۸۰ بسته شده است اما در سال ،۸۵ LC باز شده است به طور طبيعى در طول اين پنج سال اتفاقات بسيارى افتاده است، قيمت مصالح و كارگر بالا رفته و تعدادى از اراضى نيز هنوز آزاد نشده است. لذا يكى از مشكلات آنها افزايش قيمت است و آنها عنوان مى كنند اگر از روز اول هزينه داده مى شد امروز كار تمام مى شد. در هر حال مذاكراتى انجام داده ايم كه اين مشكل نيز رفع شود. بهبهانى درباره صرف اعتبار در اين آزادراه نيز خاطرنشان كرد: در قطعه يك تا ۳۰ ميليون دلار خرج شده امافقط ۱۰ درصد پيشرفت داشته است.
مديران بنياد به اين نتيجه رسيده اند كه راه سازى كار آنها نيست
وزير و ترابرى درباره اينكه احتمال دارد بنياد مستضعفان كار اين آزاد راه به وزرات راه و ترابرى وگذار كند، گفت: اين سوال را از مسئولان بنياد بپرسيد. اما بايد بگويم بنياد همكارى لازم را با وزارت راه را داشته اند و با تمام وجود تلاش مى كنند اين موضوع حل شود. اينكه كار واگذار شود به نظر مسئولان بنياد مستضعفان بستگى دارد . فكر مى كنم عزيزان بنياد به اين نتيجه رسيده اند«راهسازى كار آنها نيست»، اما اين سناريو دست آنهاست و هر چه بگويند همان اجرا مى شود.
۲۰۰ مهندس جوان راه و ترابرى و حمل و نقل و عمران استخدام مى كنيم
وى از استخدام ۲۰۰ مهندس جوان راه و ترابرى و حمل و نقل و عمران در وزارت راه و ترابرى خبر داد وگفت: مدت هاست در اين وزارتخانه نيروى جديد جذب نشده است و اگر تصور كنيم اين نيروها بازنشسته شوند يك ساختمان از وزارت راه كم مى شود. لذا تاكيد ما اضافه شدن نيروهاى جوان به اين وزارتخانه است چرا اگر ورودى جوان داشته باشيم با خروج نيروهاى ورزيده هيچ گاه به تنگنا برخورد نخواهيم كرد. وزير راه و ترابرى با بيان اينكه حدود بيست سال است كه با دانشجويان سروكار داشتم و از افتخارت بنده اين است كه استاد دانشگاه هستم، گفت: دانشجويان مانند بمب اتم مى مانند. اگر بدانى چگونه با آنها تعامل داشته باشى درست مانند بمب اتمى است كه جهت آن به سمت بيرون آماده براى اصابت به هدف است. اما اگر ندانى جهت اين بمب به سمت خودمان گرفته مى شود.
منوريل به مسائل سياسى كشيده شد
وى افزود: متاسفانه منوريل به مسائل سياسى كشيده شد. لذا هر كارى كه از فضاى علمى و فنى به كار سياسى نزديك شود موفق نخواهد شد. وى ادامه: در وزارت راه و ترابرى نيز قطار سريع السير را مطرح كرد ه ام و يك شوراى راهبرى براى آن تشكيل خواهيم داد. وزير راه و ترابرى درباره تغيير برنامه وزارت راه و ترابرى از زمان تصدى گرى به سمت وزير راه گفت: براساس فرمايشات مقام معظم رهبرى امسال با توجه سال نوآورى و شكوفايى است بايد هر چه در توان داريم، انجام دهيم. وى افزود: مديريت و كنترل منابع و هزينه به معناى اين است كه با يك بودجه معين حداكثر بهره ورى و راندمان كارى را داشته باشيم. لذا بايد اول راه را بسازيم و از كوتاه مدت از دور برگردان استفاده كنيم و پس از اتمام كارمان اگر ترافيك در حدى بود كه توجيه داشت به سمت تقاطع غيرهم سطح حركت كنيم. به گفته وى برخى عنوان مى كنند دور برگردان در ترافيك هاى سنگين جوابگو نيست، اما معتقدم در تهران در بزرگراه چمران و رسالت كه بيشترين ترافيك را داريم از دور برگردان استفاده كرده ايم و بسيارى از مشكلات را حل كرده است. بهبهانى ادامه داد: اما در مديريت زمان، وقتى يك پروژه را به پيمانكارى مى دهيم بايد مطمئن باشيم در طول پنج سال تمام مى كند اما اگر اين اتفاق نيفتد در طول اين پنج سال قيمت پروژه تغيير مى كند و هزينه ها افزايش مى يابد. مشكل بيشتر پروژه هاى نيز همين امر است كه به مديريت زمان توجه نمى كنيم. به طور مثال اگر بياييم يك پروژه ۲۰۰ كيلومترى را به پنج قطع تقسيم كنيم و به پنج پيمانكار بدهيم اولا به جاى پنج سال آن پروژه در يك سال احداث مى شود و تمام قطعات به طور همزمان با هم پيش مى روند و ظرف يكسال پروژه تمام مى شود. البته شرط آن اين است كه دولت و مجلس و معاونت راهبردى بودجه خوبى به وزارت راه بدهند و ديگر قطره چكانى نكنند. وى درباره وضعيت راه آهن غرب و اينكه آيا نبود مديريت زمان سبب اين پروژه بلاتكليف باقى بماند؟ گفت: در اين راه آهن نيز وضعيت به اينگونه است. لذا در اين راه آهن حدود ۲۰۰ كيلومتر راه را به پنج پيمانكار خواهيم داد و اين مساله در اجراى سريع كار تاثير دارد چراكه در حدود ۵ تا ۶ سال است عمليات اجرايى آن آغاز شده اما فقط ۱۰ درصد پيشرفت داشته ايم. وزير راه و ترابرى، اعمال مديريت كيفيت را ديگر دكترين خود در وزارت راه ترابرى عنوان كرد و گفت: كيفيت در پروژه هاى راه سازى از اهميت بالايى برخودار است. از اين رو دوره نگهدارى راه ها توسط پيمانكار از يك سال به دو سال رسيده است و در حال بررسى هستيم تا به پنج سال برسد. پيشنهادم اين است كه به ۱۰ سال برسد و پول ساخت و نگهدارى به پيمانكار بدهيم چراكه اگر پيمانكار بداند زمانى طولانى بايد راه ساخته شده را نگهدارى كند براى آنكه هزينه هاى نگهدارى كم كند در اعمال كيفيت در هنگام ساخت راه ديگر كلاه بر روى سر خود نمى گذارد.
پيشنهاد تشكيل معاونت راه هاى روستايى ارائه شده است
بهبهانى، حدود ۸۰ هزار كيلومتر راه اصلى داريم وهمه تشكيلات وزارت راه براى اين آن راه هاست. اما ۱۳۰ هزار كيلومتر راه روستايى داريم كه متولى ندارد و توجهى به آن نمى شود. پيشنهاد كرده ايم معاونت راه هاى روستايى در وزارت راه و ترابرى تشكيل شود و بايد تمامى هم و غم خود را در راه هاى روستايى بگذاريم. وزير راه و ترابرى گفت: در حال حاضر در راه روستايى تصادفى اتفاق مى افتد نصف روز طول مى كشد تا يك كارشناس از پليس راه بيايد تا علت تصادف را بررسى كند. حتى پليس راه به مساله راه روستايى رسيدگى نمى كند در حالى كه ما دولت عدالت محور داريم.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]