واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: 3 هزار خانواده مددجوي كميته امداد قادر به تامين هزينه لوله كشي گاز نيستند
ميرحسني- بر اساس لغو معافيت ماده بند 13 تبصره 2 از امسال مددجويان كميته امداد از پرداخت هزينه انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب معاف نيستند.
رئيس اداره مسكن و ساختمان كميته امداد امام (ره) به خبرنگار ما گفت: با توجه به محروميت استان، وجود 30 هزار مددجوي كميته امداد و با اشاره به هزينه هاي بالاي انشعابات گاز 3 هزار خانوار مددجو واجدالشرايط در قاين و بيرجند قادر به لوله كشي گاز منازل نيستند.
به علاوه از ابتداي سال جاري معافيت هزينه هاي صدور پروانه ساختماني و صدور سند مسكن بر اساس بند 20 تبصره براي مددجويان لغو شد.
ولي ا... جعفري با اشاره به اين كه 17 درصد جمعيت كل استان را مددجويان تشكيل مي دهد افزود: 6 هزار خانوار شهري و روستايي استان مسكن ندارند و از 2 هزار و 500 خانوار شهري يك هزار نفر در شهرستان بيرجند و 1500 نفر هم در ساير شهرستان ها مستقرند.
وي به كمك بلاعوض كميته امداد براي اجاره و وديعه مسكن شهري اشاره كرد و گفت: سرانه اجاره مسكن در استان ماهانه 30 هزار تومان و سرانه وديعه آن حدود 400 هزار تومان تعيين شده كه به علت محروميت منطقه ميزان تخصيص اجاره ها كمتر است تا به افراد واجدالشرايط بيشتر تعلق گيرد.
وي اضافه كرد: حدود 16 هزار واحد ويلايي در يك دوره 10 ساله بايد نوسازي شود كه از ابتداي امسال 80 مورد كمك بلاعوض براي خريد يا احداث مسكن شهري با سرانه هر مسكن 60 ميليون ريال در نظر گرفته شده و فقط شامل شهرهايي است كه تسهيلات بهسازي در آن پرداخت نشده است.
به گفته وي بيشتر مددجويان روستايي خانه دارند هر چند اين خانه ها غير مقاوم است ولي بيشتر مددجويان شهري به علت هزينه هاي خريد و فروش زمين و احداث ساختمان خانه دار نشده اند.
وي بيشترين مشكل مسكن شهري را مربوط به مركز استان دانست و گفت: هم زمان با شروع توزيع تسهيلات بهسازي و نوسازي در روستاها، كمك به خريد و تامين مسكن شهري در برنامه هاي كميته امداد قرار گرفت و سال گذشته 200 مورد سهميه كمك بلاعوض به احداث و خريد مسكن شهري با سرانه 40 ميليون ريال به استان تخصيص يافت كه از اين تعداد 150 مورد اجرايي شد اين سهميه در سال جاري به 80 مورد با سرانه 60 ميليون ريال افزايش يافت.
وي افزود: از ابتداي اجراي طرح بهسازي و نوسازي حدود 900 خانوار روستايي استان و اين طرح به شكل پرداخت وام به مددجويان با پذيرش ضمانت خودشان براي يكديگر اجرا شد ولي از ابتداي امسال بانك ها ضمانت به اين شكل را نپذيرفتند و براي پرداخت تسهيلات به هر مددجو ضمانت دو كارمند را قبول دارند كه همين امر موجب توقف اجراي طرح براي مددجويان شده است.
وي با بيان اين كه از 30 هزار مددجوي سطح استان 10 درصد، از مسكن مقاوم برخوردارند و 20 درصد خانه ندارند و مسكن 70 درصد هم غير مقاوم است افزود: بنابر مصوبه هيئت دولت در سفر دوم به استان پيشنهاد شد دولت بازپرداخت اقساط وام مددجويان روستايي را پرداخت كند و اعتبارات آن نيز در لايحه بودجه 87 ديده شده كه با پيگيري هاي كميته امداد و استانداري اسامي 600 خانوار متقاضي دريافت اين وام به مركز ارسال شد.
به گفته وي اقساط وام سالانه براي هر خانوار حدود 6 ميليون ريال مي باشد و براي بازپرداخت وام سالانه به 3 ميليارد و 600 ميليون ريال اعتبار نياز است.وي در خصوص تعمير مسكن مددجويان استان هم گفت: سالانه اعتباري براي بهسازي مسكن از طريق مركز به استان تعلق مي گيرد و امسال حدود 2 ميليارد تخصيص يافته كه 3 ميليون ريال آن براي تعميرات جزئي و 7 ميليون ريال براي تعميرات كلي در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: به طور متوسط سالانه 600 خانوار روستايي از اين وام بهره مند مي شوند، علاوه بر آن 5/12 درصد هم از محل جمع آوري صدقات استان صرف تعمير مسكن مددجويان مي شود كه خوشبختانه اين درصد امسال به حدود 22 درصد افزايش يافته و سهم آن ماهانه 150 ميليون ريال از محل صدقات برآورد شده است.
وي تصريح كرد: بالغ بر يك هزار خانوار مددجو از اعتبارات دولتي و صدقات جمع آوري شده براي تعمير مسكن بهره مند شدند.
وي از خريداري 20 قطعه زمين در روستاهاي حاشيه شهر در سال جاري خبر داد و گفت: به هر مددجو 650 ميليون ريال وام بهسازي و كمك هاي بلاعوض تخصيص مي يابد.
جعفري هزينه برآورد شده براي هر واحد 60 متري را حدود 120 ميليون ريال اعلام كرد و افزود: گروهي از خيران تهران تقبل كرده اند 20 درصد هزينه احداث 800 واحد مسكن در خراسان جنوبي را پرداخت كنند كه در صورت رفع مشكل ضمانت وام مددجويان، پرداخت مساعدت از خيران براي تكميل واحدهاي مسكوني بهره مند از تسهيلات بهسازي، قابل اجرا است.
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]