واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در مجله اشپیگل، تحت عنوان «آلمانی--ها، ملتی بدون اخلاق» آمده است: «در پایان هزاره[1]، جامعه گرفتار بحران عمیق اخلاقی است. اتفاق نظر در اینکه خیر و شر چیست، در حال زوال است؛ و این امر در سیاست، رفاه اجتماعی تقریباً نقشی ندارد و در اقتصاد، منفعت شخصی عامل اصلی است».
«از بین رفتن تصور عمومی درباره مسائل شرمآور و اخلاقی، در جُنگ--ها و شوهای تلویزیونی که در برنامههای عصر شبکههای تلویزیونی ـ پخش میشوند ـ قابل ملاحظه است... این گونه شوها از این تخیل زندهاند که بهتر است به جای اینکه نامشهور باقی بمانم، با عیب و نقص خود مشهور شوم. بهتر است یک خوک (آدم رذل) مشهور باشم تا انسانی اخلاقی، اما صفر یعنی نامشهور».
هیچ کدام از مکاتب فلسفه اخلاقی غرب، مانند: مکتب هگل، کانت، فروید و غیره، «فلسفه اخلاق غرب» را تأمین نکردهاند. به علاوه، هیچ کدام از این مکتب--ها، نظام اخلاقی خاص خود را ارائه نداده--اند، بلکه به بیان دیدگاههای فلسفی خود در بعد اخلاق بسنده نمودهاند. «نقطه مشترک بین همه این دیدگاهها، این است که رفتار انسانی را به شرطی «اخلاقی» میدانند که خود انسان، هدف و قانونِ اَعمال خویش را تعیین کند و خیر را مدّ نظر داشته باشد».
در غرب، نظام و ارزش--های اخلاقی ثابتی مطرح نیست، بلکه خیر و شر، تابع نظر و رأی اکثریت مردم و به مرور زمان، قابل تغییر است. آموزش مسائل جنسی به دانش--آموزان، رواج دارد و آنان از چهارده سالگی با روابط و مسائل جنسی آشنا میشوند. این درس منوط به موافقت والدین نیست، بلکه به صورت اجباری برای همه دانش--آموزان[2] تدریس میشود.
از طرف دیگر، مفاهیم اخلاقی مانند: «حیا»، «عفت»، «غیرت» و «تقوا» دیگر دارای ارزش مثبت اخلاقی نیستند و برای بسیاری از مفاهیم مانند: «ناموس» و «غیرت» در زبان--های غربی مثل زبان آلمانی، معادلی وجود ندارد.
یکی از معضلات اجتماعی جوامع غربی، رواج پُرْنوگرافی[3] و اشتغال گروه کثیری به این کار است. امروزه بازار این گونه تولیدات در غرب از رونق فراوانی برخوردار است و در حال حاضر به عنوان یکی از شاخههای اقتصادی پر درآمدِ کشورهای غربی مطرح است و افرادی که در پخش پرنوگرافی به طور مستقیم اشتغال دارند، حدود ده هزار نفرند. تخمین زده میشود اگر پرنوگرافی در آلمان ممنوع گردد، حدوداً نود درصد کلّ ویدئوکلوپ--های این کشور، تعطیل خواهند شد. درآمد مالیاتی دولت از این امر، به بیش از 350 میلیون مارک تخمین زده میشود. رسانههای گروهی غرب، با پخش این فیلمها و تصاویر مبتذل، دیدگاه خاصی را به اذهان کودکان و نوجوانان القا میکنند و با این تلقین--ها، عملاً جلو رشد آزادانه آنان را میگیرند.
یکی از معضلات ناشی از ترویج پرنوگرافی شیوع پدیده تجاوز به زنان است، اگرچه بعضی افراد تصور میکنند که هرچه در بعد جنسی، آزادی بیشتری حاکم باشد، کنجکاوی و رغبت انسان به این مسائل کمتر میشود، اما تحقیقات انجام شده در غرب، خلاف آن را نشان میدهد. پژوهشی از دانشگاه پتسدام آلمان (Universitaet Potsdam) نشان داد که از 250 پسری که مورد سؤال قرار گرفتهاند، 32 درصد اقرار کردند که به طور هدفدار، از مشروبات الکلی و یا مواد مخدر یا مست کننده استفاده کردهاند تا به اهداف جنسی خود برسند.
از جمله دیگر معضلات دامن--گیر غرب ـ که خود ناشی از رواج پرنوگرافی است ـ افزایش آمار طلاق نسبت به ازدواج است. به عنوان نمونه، آمار رسمی اتریش نشان میدهد که بین سال--های 1970 تا 2001م. تعداد طلاق--ها در این کشور از نرخ ده هزار مورد به 20582 طلاق در سال افزایش یافته است. بر این اساس، در اتریش حدود 60% کلیه ازدواج--ها به طلاق کشیده میشود.
شلوگل ـ وزیر کشور اتریش ـ در سخنرانی خود در جلسه افتتاحیه «گردهمایی دو روزه پلیس بینالملل» که در همین زمینه در وین افتتاح کرد، ارقام نگران کنندهای را ذکر می--کند و میگوید:
«سالانه تا دویست هزار زن، از کشورهای اروپای شرقی به اروپای غربی برده میشوند. به اکثر این افراد وعده آینده درخشان به عنوان مُدِل داده میشود؛ ولی وقتی به کشورهای غربی رسیدند، استثمار و به فحشا واداشته میشوند. اتریش به لحاظ موقعیت جغرافیایی خود، یکی از محورهای تجارت زنان، از اروپای شرقی است...».
ممکن است کسی گمان کند که بالاخره سهمی از سود این تجارت به آن زنان بیچاره میرسد؛ در صورتی که از محتوای پژوهشها چنین برمیآید که این درآمد ناچیز هم از آنها پسگرفته میشود و به بسیاری از آنان مواد مخدر تزریق میشود تا ساکت بمانند. [4]
سال گذشته در یکی از مناطق ساحلی شلوغ بلژیک در شهرک «بردنه» در منطقه هلندی زبان این کشور زن و مردی رابطه نامشروع برقرار کردند و هر چند در دادگاه به جرم گستاخی اجتماعی و قانون شکنی محکوم شدند، ولی قاضی با استفاده از اختیارات قانونی خود آنان را بخشید.[5]
به راستی، دلیل آمار و حوادث ذکر شده، چیست؟ اگر «مکاتب غربی» میتوانستند «امنیت اخلاقی» را تأمین کنند، این گونه آمار و حوادث را شاهد نبودیم.[6] آنچه میتواند جامعه را امنیت اخلاقی بخشد، عمل به احکام نورانی اسلام است که با فطرت بشریت هماهنگ است.
آماری که گذشت، نشانۀ «جاهلیت مدرن» است که قبل از ظهور، رخ داده و اینک آن را می--بینیم.
امنیت اخلاقی در آستانه ظهور
از احادیث استفاده میشود که حضرت مهدی (عج) مثل پیامبر بزرگوار اسلام(ص) در برابر جاهلیت قرار میگیرد که همین «جاهلیت مدرن» است. اکنون بر اساس روایات، وضعیت امنیت اخلاقی جامعه را در آستانه ظهور به تصویر میکشیم. البته ناگفته نماند تصویری که پیش رو دارید، مربوط به همه جهان نیست؛ چون اگر همه جهان به این وضعیت مبتلا شوند، حضرت یار و یاوری برای قیام نخواهد داشت و اصولاً شرایط آماده نخواهد شد. طبیعتاً یک الگوی مناسب از «جامعه مهدوی» باید به مردم دنیا نشان داده شود تا زمینه ظهور فراهم باشد.
پوشش نامناسب
همیشه گناهان بزرگ یکباره از انسان سر--نمی--زند بلکه شیطان آرام آرام و مرحله به مرحله نقشه--های تباه--گرانه خود را اجرا میکند. نوع پوشش، یکی از آن موارد است. شاید برخی از جوانان به این نکته توجه نداشته باشند که نوع پوشش آنها ، تأثیر فراوانی بر جنس مخالف دارد. اهل بیت(ع) وضعیت پوشش در آستانه ظهور را این چنین معرفی کرده--اند: مردان خود را با طلا می--آرایند و لباسهای ابریشمی می--پوشند[7] زن--ها لباس مردانه می--پوشند و پوشش حیا از آنها گرفته میشود [8] و با لباسهای مردانه جلوهگری میکنند[9] و مردان و زنان همانند می--گردند.[10] لباسهایی در جامعه عرضه میشود که وقتی زنان آن را میپوشند، در عین پوشش، برهنه--اند. و اراذل و اوباش بر مردم شریف و آزاده برتری می--یابند.[11] زنان زینت--های خود را آشکار میسازند، از دین بیرون میروند، به فتنهها می--گرایند، به سوی شهوت--ها و لذت--ها میشتابند، محرمات الهی را حلال می--شمارند و سرانجام در جهنم جاویدان--اند.[12]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]