تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اجابت دعایت را دیر مپندار، در حالی که خودت با گناه راه اجابت آن را بسته ای.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840207423




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به گذشته در امروز


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به گذشته در امروز
نوشيروان كيهاني زاده

دفاع از وطن و بركنار شدن از مقام

63 سال و 85 روز پس از بمباران اتمي ژاپن و به اشغال نظامي امريكا درآمدن، دفاع از وطن در ژاپن كه از آغاز پيدايش شهرت ميهني داشت هنوز براي همه آزاد نيست. تاريخ چند سال اخير نشان مي دهد حتي ديدار از بناي يادبود سربازان مقتول زمان جنگ- نظامياني كه به خاطر پيروزي وطن شان، ژاپن با هواپيما دست به خودكشي زدند- باعث تضعيف و سقوط چند مقام برجسته ژاپني شده است. آخرين قرباني از اين دست ژنرال «توشيو تاموگامي» رئيس ستاد نيروي هوايي (دفاع از خود) ژاپن بوده است كه 31 اكتبر 2008 (پريروز) سمت خود را از دست داد و بركنار شد زيرا يك مقاله ميهني نوشته بود و ضمن رد متجاوز بودن ژاپن در جنگ جهاني دوم، خواسته بود وطنش داراي ارتشي مشابه كشورهاي ديگر از جمله آلمان و ايتاليا شود كه آنها هم در جنگ شكست خوردند و افزوده بود قانون اساسي ژاپن كه توسط امريكايي ها و در دوران اشغال نظامي و بر پايه منافع آن دولت تدوين شده است ژاپن را كه اينك داراي دومين مقام در اقتصاد جهان است و با پول خود (به صورت وام) مشكل مالي امريكا را حل مي كند از داشتن يك ارتش كامل محروم كرده است و آن زمان فرارسيده است كه اين قسمت قانون اصلاح شود و ارتش ژاپن از صورت (سلف ديفنس) درآيد. وي همچنين نوشته است؛ اين امريكا بود كه تله گذاشت و ژاپن را وارد جنگ با خود كرد و...اين مقاله براي انتشار نوشته نشده بود بلكه براي شركت در مسابقه گروه «اي پي اي» ارسال و برنده سه ميليون «ين» شده بود. عنوان مسابقه اين بود؛ آيا ژاپن يك مهاجم بود؟

نخست وزير و وزير دفاع ژاپن از مفاد اين مقاله كه ژنرال «تاموگامي» آن را به عنوان يك تبعه (ژاپني) نه مقام دولتي نوشته بود انتقاد و آن را ديدگاهي مغاير با سياست دولت اعلام كرده و«ياسوكازو هامادا» وزير دفاع ژاپن گفته است راهي جز بركنار كردن ژنرال تاموگامي از رياست ستاد نيروي هوايي نداشت. پاره يي از اصحاب نظر اين اقدام را عملي برخلاف آزادي بيان و برخي ديگر خوش خدمتي دولت ژاپن به واشنگتن دانسته اند. به هرحال اين عمل به صورت يك ضعف انساني و شخصيت و اقدامي خلاف اين اصل هزاران ساله كه «كسي را به خاطر ميهن دوستي و دفاع از وطن مجازات نمي كنند» در تاريخ ژاپن باقي خواهد ماند.

15 ساله شدن اتحاديه اروپا و مساله تداخل آن با «ناتو»

يكم نوامبر سال 1993 پيمان ايجاد «اتحاديه اروپا» كه در هفتم فوريه 1992 به امضا رسيده بود به اجرا گذاشته شد كه اينك داراي 27 عضو است. مذاكرات مربوط به تاسيس اتحاديه اروپا كه جاي «جامعه اروپايي» را بگيرد از 19 دسامبر 1991 و همزمان با قطعي شدن فروپاشي شوروي آغاز شده بود ولي به سختي پيشرفت مي كرد. شالوده اين اتحاديه به نام بازار مشترك اروپا در دهه 1950 در گردهمايي «رم» گذاشته شده بود.تصويب پيمان فوريه 1992 در كشورهاي اروپايي هم چندان آسان نبود. در فرانسه درصد اكثريت تصويب كننده ناچيز بود و در انگلستان به جاي رفراندوم، پارلمان آن را به تصويب رساند و در دانمارك، اكثريت مردم آن را رد كردند.اصول اين پيمان بر پايه هماهنگي امور اجتماعي، اقتصادي، سياسي و امنيت مشترك كشورهاي عضو تنظيم شده است و «يورو» پول واحد كشورهاي اروپايي در اجراي همين پيمان به وجود آمده است كه باز اكثريت مردم برخي از كشورهاي عضو از جمله سوئد راي به حفظ پول ملي خود دادند. تكليف قانون اساسي اروپا هم كه در بعضي از كشورهاي عضو از سوي اكثريت مردم رد شده بود به درستي روشن و قطعي نشده است. روسيه بزرگ ترين كشور اروپا در خارج از اين اتحاديه قرار دارد و تا چنين باشد نمي توان به آينده اين اتحاديه زياد خوش بين بود، مخصوصاً كه بيشتر اعضاي آن عضو «ناتو» هستند كه يك اتحاديه نظامي و گرداننده اصلي آن امريكا است.در همين روز در سال 1998 (يكم نوامبر) دادگاه اروپايي حقوق بشر تاسيس شد. تاسيس اين دادگاه نشانه ضعف سازمان ملل در كار نظارت بر رعايت اعلاميه جهاني حقوق بشر تلقي شده است. هنگام تاسيس اين دادگاه اظهار اميدواري شده بود كه ساير مناطق جهان دادگاه هاي منطقه يي از اين دست داشته باشند.

پس گرفتن «ديار بكر» و پيشروي ارتش ايران

يكم نوامبر سال 578 ميلادي دو ژنرال ايراني با شكست دادن سپاهيان روم شرقي «آمد» (ديار بكر) از شهرهاي آناتولي را پس گرفتند. اين دو ژنرال ايراني، «تام خسرو» و «آذرمان» سپس به پيشروي خود در جهت شمال غربي ادامه دادند. تيبريوس دوم كه تازه امپراتور روم شرقي (قسطنطنيه) شده بود وقتي چنين ديد درخواست ترك مخاصمه كرد و حاضر به پرداخت غرامت شد.

قتل عام انگليسي ها در افغانستان و...

شجاع الملك امير دست نشانده انگلستان در كابل دوم نوامبر سال 1841 ميلادي به دست اكبرخان از مخالفان سلطه انگليسي ها كشته شد و افغان ها كه ضد نيروهاي اشغالگر انگليسي به پاخاسته بودند «الكساندر برنز» نماينده تام الاختيار انگلستان در كابل و 16 انگليسي ديگر (طبق برخي نوشته ها 23 انگليسي) را هم كشتند و هزار و پانصد نظامي انگليسي را مجبور به عقب نشيني به سوي هند (از طريق گذرگاه خيبر) كردند و سپس هنگام عقب نشيني به آنان شبيخون زدند و قتل عام كردند و بار ديگر دوست محمدخان را بر كرسي اميري كابل نشاندند.امير كابل در آن زمان بر شرق و جنوب شرقي افغانستان (عمدتاً پشتون نشين) حكومت داشت. با اين رويداد، دور اول جنگ هاي انگلستان با افغان ها آغاز شد. رويداد يكم نوامبر سه دهه بعد تكرار شد و اين قصه هنوز پايان نيافته و تا مداخله از خارج از منطقه و كشورهايي با فرهنگ و منش ديگر باشد، ادامه خواهد يافت؛ نمونه اش انفجار انتحاري سي ام اكتبر 2008 وزارت فرهنگ و اطلاعات (خبررساني) دولت افغانستان در قلب كابل با تلفات و ويراني سنگين و...

سالروز قتل خواجه نظام الملك

خواجه نظام الملك دولتمرد مشهور ايراني، وزير سلجوقيان، مولف كتاب سياستنامه و موسس دانشكده هاي موسوم به نظاميه دوم نوامبر سال 1092 ميلادي در نزديكي كرمانشاه به دست عوامل حسن صباح (فدائيان) كشته شد. امروزه اين نوع عمليات را «تروريستي» مي خوانند. قاتل او «ابوطاهر اراني» جواني ديلمي بود كه در الموت به صف هواداران حسن صباح پيوسته بود و در آنجا مامور قتل خواجه شده بود. به نوشته پاره يي از مورخان، دشمني حسن صباح با خواجه نظام الملك تنها به خاطر مخالفت خواجه با اسماعيليه نبود. حسن از بسياري از كارهاي ديگر خواجه از جمله همكاري او با سلجوقيان راضي نبود. از نظر حسن صباح سلجوقيان اشغالگر و خارجي شمرده مي شدند.
 يکشنبه 12 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 379]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن