واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سانديتايمز به نقل از نوري المالكي: امضاي توافقنامه امنيتي، خودكشي سياسي است
خبرگزاري فارس: يك هفتهنامه معتبر انگليسي در گزارشي به نقل از يك منبع عراقي نزديك به مذاكرات درباره توافقنامه امنيتي، نوشت كه نخست وزير عراق گفته است امضاي توافقنامه امنيتي، خودكشي سياسي است.
به گزارش فارس، "سانديتايمز" امروز در گزارشي نوشت: سياستمداران ارشد عراقي هشدار دادهاند كه توافقنامه امنيتي بغداد-واشنگتن كه مربوط به حضور نظاميان آمريكايي در عراق است پس از 8 ماه مذاكره درباره آن محكوم به شكست است.
در اين گزارش به نقل از منابع عراقي نزديك به مذاكرات آمده است: "سوفا"، توافقنامه وضعيت نيروهاي آمريكايي در عراق، شكست خورده است.
اين مقام آگاه در ادامه افزود: "نوري المالكي" معتقد است، امضاي توافقنامه امنيتي "خودكشي سياسي" خواهد بود.
بر اساس اين گزارش، فروپاشي توافقنامه امنيتي شديدا ديپلماسي آمريكايي را تضعيف خواهد كرد. براي ادامه حضور قانوني نيروهاي آمريكايي در عراق پس از پايان مهلت ماموريت نظاميان خارجي در 31 دسامبر سال جاري، واشنگتن شديدا نيازمند يك توافقنامه است.
سانديتايمز در بخشي از گزارش خود آورده است: شكست امضاي توافقنامه امنيتي در شرايطي است كه "رابرت گيتس"، وزير دفاع آمريكا هفته گذشته مدعي شد كه توافقنامه، نهايي و كارهاي آن انجام شده است.
بر اساس اين گزارش، پيشنويس توافقنامه امنيتي كه "رايان كراكر"، سفير آمريكا در عراق و ژنرالهاي آمريكايي درباره آن به رايزني با مقامات عراقي پرداختند تاكيد ميكند كه نيروهاي آمريكايي تا پايان 2009 از شهرهاي بزرگ عراق و تا 2011 به طور كلي از عراق خارج شوند.
در پيشنويس اين توافقنامه آمريكايي درباره درخواست عراقيها براي مجازات سربازان آمريكايي متخلف كه در خارج از ماموريت خود دچار جرم مهمي شوند تسليم شده و عقبنشيني كردند. طرفين همچنين توافق كردند كه سربازان آمريكايي از اين به بعد قادر نخواهند بود كه خودسرانه به بازداشت شبهنظاميان مظنون بپردازند و براي اين كار به مجوز دولت عراق نياز دارند.
سانديتايمز افزود: به رغم سازشهاي آمريكاييها به نظر ميرسد كه نوري المالكي، پس از تحويل كنترل امنيتي شهرهاي بغداد، بصره و موصل به عراقيها، با امضاي توافقنامه مخالفت خواهد كرد. دو تن از مقامات دولت مالكي نيز اين موضع وي را تاييد و بر آن تاكيد كردند.
در ادامه اين گزارش آمده است: سياستهاي عراق متمركز بر انتخابات شوراهاي استاني است كه قرار است اوايل سال آينده ميلادي برگزار شوند. مالكي همچنين حدود يك سال ديگر با انتخابات عمومي روبرو است. حمايت از ادامه حضور نيروهاي آمريكايي در عراق به عنوان عاملي براي از دست دادن رايها در انتخابات آينده است.
بر اساس يك نظرسنجي غيررسمي از اعضاي پارلمان عراق كه هفته گذشته صورت گرفت مشخص شد كه اكثر اعضاي پارلمان مخالف توافقنامه بوده و به آن راي نخواهند داد.
"ناصر الربيعي"، سخنگوي جريان "صدر" و يكي از اعضاي پارلمان عراق در اين باره گفت: ما تحت هيچ شرايطي زير بار توافقنامه نخواهيم رفت. توافقنامه امنيتي عراق را تحت اشغال مستقيم و استعمار آمريكا ميبرد. توافقنامه فقط به نفع اشغالگران است.
سانديتايمز در ادامه گزارش خود با اشاره به ديدگاه الربيعي نوشت: ديدگاه فوق در محافل سياسي عراق نيز منعكس شد. سياستمداران اعلام كردند كه آنها هيچ دليلي را براي امضاي توافقنامه با دولت "فاقد كارايي" "جورج بوش" نميبينند.
"حسين الفلوجي"، يكي از اعضاي پارلمان عراق گفت: از ديدگاه سياسي، چطور ممكن است كه با يك دولتي كه آخرين روزهاي تصدي خود را سپري ميكند يك توافقنامه امضا كرد؟ اين در شرايطي است كه با سر كار آمدن دموكراتها تغييراتي اعمال خواهد شد.
گزارش فوق در پايان نوشت: اگر توافقنامه امنيتي امضا نشود، آمريكاييها از عراق خواهند خواست تا مدت ماموريت آنها از طرف سازمان ملل را تمديد كنند، اما مشروعيت بسياري از اقدامات آنها نامشخص خواهد بود.
انتهاي پيام/.
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]