واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کانبـِرا پایتخت کشور استرالیا است. جمعیتی بیش از ۳۲۵ هزار تن دارد و بزرگترین شهر غیر بندری استرالیا به شمار میآید. در ۳۰۰ کیلومتری جنوب غربی سیدنی و ۶۵۰ کیلومتری شمال شرقی ملبورن واقع است. کانبرا در سال ۱۹۰۸ در توافقی میان سیدنی و ملبورن به پایتختی استرالیا برگزیده شد. این شهر به عنوان شهری که کاملاً با نقشه قبلی ساخته شدهاست با دیگر شهرهای استرالیا تفاوت دارد. کانبرا به عنوان پایتخت استرالیا، پارلمان و دادگاه عالی این کشور و بسیاری دیگر از ادارههای دولتی را در خود جای دادهاست. کانبرا همچنین مورد علاقه گردشگران داخلی و خارجی استرالیاست.
این شهر تنها شهر در بین تمامی شهرهای استرالیا است که با هدف قبلی و با طراحی قبلی ساخته شدهاست. پس از مسابقة بین¬المللی طراحی شهری، طرح معمار شیکاگوئی، والتر بورلی گریفن انتخاب گردید و عملیات ساخت در سال ۱۹۱۳ آغاز گردید. طراحی شهر مملو از باغهای شهری بود و مساحت¬های زیادی به فضای سبز اختصاص داده شد بطوریکه کانبرا عنوان «پایتخت بوته» را به خود اختصاص داد. هر چند رشد و توسعة کانبرا در اثر جنگ¬های جهانی کاهش یافت،پس از جنگ جهانی دوم دوباره مسیر پیشرفت را ادامه داد.
کانبرا محل استقرار هیأت دولت، خانة پارلمان، دادگاه عالی استرالیا و سازمانهای متعدد دولتی است. همچنین محل استقرار چندین موسسة فرهنگی و اجتماعی ملی است. دولت فدرال بیشترین درصد تولید ناخالص ملی را دارد و بزرگترین کارفرما در کانبرا است. کانبرا همچنین مقصد مورد توجه توریست¬های داخلی و خارجی است.
جغرافیا و آب و هوا
ACT، هفت منطقه اصلي کانبرا به رنگ زرد نشان داده شدهاند که عبارتاند از کانبراي شمالي، کانبراي جنوبي، دره وودن، بلکنن، وستون کريک، توگرانونگ، گانگالين.
مساحت کانبرا ۶/۸۰۵ کیلومتر مربع (۰/۳۱۱ مایل مربع|mi) می¬باشد و در نزدیکی رشته کوههای بریندابلا قرار گرفته که تقریباً ۱۵۰ کیلومتر (۹۳ مایل) از ساحل شرقی فاصله دارد. این شهر در ارتفاعاتی قرار گرفته که از ۵۵۰ متر تا ۷۰۰ متر تغییر می¬کنند (۱۸۰۰ تا ۲۳۰۰ فوت) بلندترین نقطه کوه ماجورا با ارتفاع ۸۸۸ متر (۲۹۱۳ فوت) می¬باشد. تپه¬های بزرگ دیگر شامل کوه تیلور (ناحیة پایتخت استرالیا)، کوه آینسلی (ناحیة پایتخت استرالیا)، کوه موگاموگا و کوهستان سیاه (ناحیة پایتخت استرالیا) می¬باشند. بوته زارهای اطراف مخلوطی از گیاهان اوکالیپتوس، ساوانا، زمینهای سر سبز، باتلاق و جنگل¬های اوکالیپتوس خشک می¬باشد. رودخانة ملونگلو از کانبرا عبور می¬کند و برای تأمین آب شهر، سری بر روی آن ساخته شده که دریاچة بورلی گریفن را شکل دادهاست. سپس ملونگلو به رودخانة موروم بیجی در شمال غربی کانبرا وصل می¬شود که آن هم در جهت شمال غربی به سمت شهر یاس در نیوساوت ولز می¬رود. رودخانة کرئین بیان، ملونگلورا، به زمینهای اواکس متصل می¬کند. نهرهای کوچک زیادی از قبیل نهر جرا بومبرا و نهر یارا لوملا به ملونگلو و موروم بیجی جریان دارند. دو تا از این نهرها با نام¬های گیینندرا و توگرانونگ برای شکل دادن دریاچه¬های گیینندرا و توگرانونگ، سدبندی شدهاند. در گذشته گاهی رودخانه ملونگلو طغیان می¬کرده و باعث سیل می¬شدهاست.
بخاطر عرض جغرافیایی ویژه و فاصله و ارتفاع از ساحل، کانبرا چهار فصل مجزا دارد. آب و هوای اکثر مناطق ساحلی که تمامی پایتخت¬های ایالتی را در بر می¬گیرد، معتدل است. کانبرا هوای گرم، تابستانهای خشک، و زمستانهای ملایم با مه سنگین و سرمازدگی متناوب و بارش نادر برف در منطقة تجارت مرکزی |CBD و مناطق اطراف، دارد. بیشترین دمای ثبت شده، در یکم فوریه ۱۹۶۸ بودهاست. کمترین دمای ثبت شده در ۱۱ ژوئیه ۱۹۷۱ است. تقریباً هر سه زمستان یکبار، و حداکثر بارش در بهار و تابستان دیده می¬شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]