واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نخستين كارگروه گردشگري در قزوين برگزار شد
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز : نخستين كارگروه گردشگري در قزوين برگزار شد و در اين جلسه بيست ميليارد ريال به تسهيلات بخش صنايع دستي اختصاص يافت.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ميراث باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران " ايسكانيوز"،در اين جلسه محمد مهدي رضا پور رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين با ارائه گزارش كامل از وضعيت سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گفت: قزوين يكي از شهرهاي تاريخي كشور به شمار ميرود كه برخي از بناهاي آن داراي اعتبار بين المللي بوده و موقعيت استراتژيكي آن يعني قرار گرفتن بر سر راه تمدن شرق ، غرب و شمال كشور باعث شده تا آثار تاريخي بسيار متعدد و متنوعي در اين استان بنا شود كه مطالعات باستان شناسي و اشياي به دست آمده از دشت قزوين مبين پيشينه ارزشمند تاريخي در دوره هاي مختلف ميباشد و از بيست هزار اثر تاريخي ثبت شده كشور، هزار و دويست و پنجاه اثر آن متعلق به استان قزوين است.
رضا پور با اشاره به استراتژي هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور در جهت توسعه بخش گردشگري و رسيدن به آرمانهاي مطلوب اين صنعت اظهار داشت: طي سه سال گذشته دو پروژه هدف گردشگري در اين استان به مرحله اجرايي رسيده و اختصاص 200 ميليارد ريال اعتبار به منظور تملك و بهسازي مجموعه سعد السلطنه قزوين ، احيا و بهره برداري اين بناي و تملك پنج هكتار از هشت و نيم هكتار از دولتخانه صفوي ( ارگ طهماسبي) كه كار عمليات بازسازي و مرمت اين بناي تاريخي را نيز تسريع بخشيده است از جمله فعاليتهاي اين سازمان در جهت توسعه گردشگري ميباشد. كه اميدواريم بتوانيم در آيندهاي نزديك شاهد رشد و شكوفايي در اين بخش باشيم.
وي بااشاره به صنايع دستي و فعاليتهاي صورت گرفته در اين زمينه گفت: از جمله برنامه هاي ما در بخش صنايع دستي و هنرهاي سنتي آموزش رايگان صنايع دستي به علاقمندان، حفظ و احياي هنرهاي سنتي همچون موج بافي كه تنها هنرمند اين رشته در قزوين مستقر بوده و جزو پيش كسوتان اين صنعت است .
وي ادامه داد: برگزاري نمايشگاههاي صنايع دستي در داخل و خارج استان، شركت در نمايشگاههاي مختلف صنايع دستي و... بوده و از برنامه هاي آينده اين سازمان برگزاري نمايشگاه صنايع دستي ايران با حضور 30 استان كشوردر آبان ماه است كه اميدواريم با تلاشهاي صورت گرفته بتوانيم با رونق اقتصادي وايجاد اشتغال و در آمد اين صنعت را در استان توسعه دهيم.
طاهايي استاندار قزوين با اشاره به ظرفيت هاي مهندسي براي توسعه گردشگري قزوين گفت: قزوين بايد ازظرفيتهاي مهندسي موجود درتوسعه بخش گردشگري بهره برداري نموده تا حلقههاي مفقوده گردشگري استان قزوين، شناسايي و از پتانسيل هاي آن براي جذب گردشگر استفاده شود زيرا استان قزوين كه از حيث آثار تاريخي و پيشنه تمدن، جايگاه خاصي در كشور دارد لازم است زير ساخت هاي و امكانات رفاهي موجود آن تقويت گردد .
سيد علي اكبر طاهايي با بيان اينكه اطلاع رساني و معرفي در حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بايد در ابعاد ملي و بين المللي صورت گيرد تاكيد كرد: در تدوين اسناد توسعه استان قزوين توجه ويژه اي به بخش گردشگري و مقوله اطلاع رساني و معرفي صورت گرفته است. كه اميدواريم با اين نگاه بتوانيم استان قزوين را براي گردشگران و علاقمندان معرفي نماييم.
استاندار قزوين با اشاره به نقش شهرداري ها در تقويت بخش گردشگري و ميراث فرهنگي گفت: در جهت ساماندهي و مرمت آثار تاريخي شايسته و لازم كه شهرداريها وارد عمليات اجرايي شده و تقويت و پشتيباني شوند و از سرمايه گذاراني كه توان جذب گردشگران داخلي و خارجي را دارند براي توسعه بخش گردشگري استفاده و زمينه را براي فعاليت بخش خصوصي آماده سازيم.
اصغر حمزهاي معاون برنامه ريزي استانداري قزوين با اشاره به نقش بازار در روند صنعت گردشگري گفت: توسعه بخش گردشگري نيازمند بازاريابي مكاني است و تفكر مكان يابي براي توسعه اين صنعت ميتواند سرمايه گذاري كليدي در بخش گردشگري باشد و ما بايد با شناخت كامل از امكانات بازارهاي متنوع، گردشگر را ترغيب به سفر به استان نماييم.
وي ادامه داد : سالانه بيش از يكصد ميليون مسافر از محورهاي مواصلاتي قزوين عبور مي كنند كه بايد با برنامه ريزي و راهكارها مناسب برنامهاي براي جذب گردشگري در قزوين ايجاد نموده و با برگزاري تورهاي قزوين گردي در سطح ملي به توسعه بخش گردشگري استان قزوين كمك نماييم.
شايان ذكر است: اختصاص بيست ميليارد ريال به تسهيلات بخش صنايع دستي، تشكيل جلسه با مديران بانكهاي عامل جهت اعطاي تسهيلات به تاسيسات گردشگري، احياي دو دروازه از 9 دروازه تاريخي قزوين، اختصاص يك درصد از اعتبارات سازمانها و نهادهاي اداري براي خريد صنايع دستي استان، برگزاري جشنواره شيريني و سوغات در قزوين، اجراي برنامه قزوين گردي براي مديران استان، دعوت از اساتيد دانشگاه به خصوص رشته معماري در كارگروه و .برگزاري هر چه باشكوه تر هفته گردشگري قزوين در روزهاي 6 تا 12 آبان ماه و... از جمله مصوبات اين كارگروه بود./120
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]