واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بهرغم مصوبه هيات دولت خدمات رفاهي در ادارههاي استان مركزي سليقهاي ارائه ميشود
اراك – خبرنگار دنياي اقتصاد: با توجه به اعمال روشهاي مختلف در زمينه ارائه خدمات رفاهي به كاركنان دولت از قبيل غذا، اياب و ذهاب و مهد كودك با استناد به مصوبه شماره 200437/ت 39141 مورخ 8/12/86 از سوي هيات دولت و ابلاغ موضوع به دستگاههاي دولتي، شيوه اجراي اين قانون در دستگاههاي اداري استان مركزي توسط مديران و مسوولان، سليقهاي اعمال ميشود.
به گزارش خبرنگار ما، در بررسي موضوع پس از ابلاغ مجدد مصوبه دولت و بند 9 ضوابط اجراي بودجه در سال 87 كل كشور طبق بخشنامه هيات دولت به تمامي وزارتخانهها، سازمانها و استانداريهاي سراسر كشور، دستگاههاي ياد شده ملزم به اجراي مواد قانون توافقي سال 86 در سال جديد شدند. براساس اين قانون و بند (ج) ماده 160 قانون در رابطه با كمك هزينه اياب و ذهاب (سرويس رفت و آمد) كارمندان رسمي و پيماني كه 44 ساعت در هفته كار ميكنند به طور ميانگين ماهانه در تهران حداكثر معادل 350هزار ريال و در شهرهاي بالاي 500هزار نفر جمعيت، حداكثر معادل 250هزار ريال به ازاي هر نفر بايد پرداخت كنند. اما بهرغم الزام در اجرايي شدن قانون مربوطه، شيوه اعمال در استان مركزي به صورت برقراري مستمر سرويس رفت و آمد در برخي از ادارات، پرداخت هزينه رفت و آمد و محروم بودن كاركنان از سرويس رفت و آمد و پرداخت هزينه در بعضي از دستگاهها انجام ميشود.
نه هزينه نه سرويس
مسوول ذيحسابي سازمان امور اقتصادي و دارايي استان در رابطه با كمك هزينه اياب و ذهاب گفت: از برقرار بودن سرويس در خصوص رفت و آمد كارمندان اطلاعي ندارم، اما تا كنون كمك هزينهاي تحت اين عنوان به كارمندان پرداخت نشده است. وي افزود: در بخشنامه جديد هيات دولت كه جمعيت 500هزار نفر آمده با توجه به جمعيت جديد استان كه احتمالا شامل اراك ميشود بايد از محل يا منبعي تامين و پرداخت شود؛اين در حالي است كه در حال حاضر كارمندان اين اداره با كسر هزينه از حقوق دريافتي خود به طور مشترك با آژانس تردد ميكنند.
خان احمدي، مسوول ذيحسابي دانشگاه علوم پزشكي اراك نيز با اشاره به قطع شدن سرويسها از ماه فروردين گفت: هزينه اياب و ذهاب كاركنان تا ماه شهريور ماهانه 15هزار تومان از امور رفاهي تامين و پرداخت شده است و از آبان ماه مجددا سرويسها برقرار ميشود.
وي افزود: در بعضي از زير مجموعههاي دانشكده علوم پزشكي مثل مركز بهداشت، سرويسها از ارديبهشت ماه فعال بوده است.
دولت آبادي، مسوول ذيحسابي استانداري نيز ضمن تشريح كامل بخشنامه هيات دولت گفت: با توجه به استعلام انجام شده، جمعيت شهرستان اراك زير 500هزار نفر است و شامل كمك هزينه اياب و ذهاب نميشود. وي با بيان اين كه با مسووليت استاندار، سرويسهاي رفت و آمد كاركنان هم چنان پابرجا است و قطعي سرويس نداشتهايم،اظهار كرد: اگر قرار به پرداخت كمك هزينه باشد و به ذيحسابي اعلام شود با تامين منبع مالي پرداخت هزينه صورت ميگيرد.
پرداخت تحت عنوان كارانه
براساس اين گزارش، در پيگيري موضوع و تماس با مسوولان ذيحسابي ساير دستگاههاي دولتي كه كاركنان آنها از وسيله اياب و ذهاب و كمك هزينه محرومند پرداخت هزينه اياب و ذهاب تحت عنوان كارانه يا پرداخت با حذف بخشي از اضافه كاري عنوان شده است.
ادارات موظف به پاسخگويي
اما در مقابل اجراي سليقهاي قانون، رييس دفتر كل بازرسي استان مركزي كه از شيوه سليقهاي پرداخت هزينه اياب و ذهاب در تعجب است گفت: بازرسي حتما موضوع را پيگيري و از ادارات استعلام ميكند و ادارات نيز موظف به پاسخگويي هستند. حمزه پاكبين گفت: اگر بخشنامه اجرا نميشود بايد دلايلي مطابق قانون داشته باشند. وي استفاده از بخشنامههاي دولتي را غير قانوني عنوان و تصريح كرد: مطابق ماده قانون 598 اگر مالي كه براي بخشي هزينه شده در جاي ديگر صرف شود اين كار تصرف غير مجاز است، بنابراين پرداخت كمك هزينه اياب و ذهاب از منابع ديگر وجهه قانوني ندارد.
پاك بين گفت: سرويس اياب و ذهاب و يا كمك هزينه به نفع كاركنان است،اما متاسفانه برخي از بخش نامهها هدف صحيحي را دنبال نميكنند.
وي با بيان اين كه موضوع حتما در بازرسي پيگيري خواهد شد اظهار كرد: بخشنامه ابلاغ شده بايد تابع نظم و قانونمند باشد و نبايد به صورت سليقهاي آن را اعمال كرد.
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 417]