واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دولت از خصوصيسازي صنعت چاي حمايت ميكند
رشت --- خبرنگار اطلاعات: - هيات همراه رئيس جمهوري متشكل از وزرا و جمعي از معاونان و مسئولان دستگاههاي اجرايي كشور، در طول اقامت هيأت دولت در گيلان به عنوان نماينده رئيس جمهوري در شهرستانهاي مختلف استان حضور يافتند و ضمن ديدار با مردم، نيازها و مشكلات آنان را بررسي كردند.
وزير آموزش و پرورش: استخدام جديدي نداريم
وزير آموزش و پرورش در لنگرود گفت: امسال باتوجه به تسليم لايحه تامين كسري منابع آموزش و پرورش به مجلس شوراي اسلامي، هيچ استخدام جديدي در اين وزارتخانه صورت نميگيرد.
علياحمدي با اشاره به لزوم پرداخت ما به التفاوت پرداخت نشده آموزش و پرورش و ساير دستگاهها به صندوق بازنشستگي گفت: توانستيم عمده اقلاميراكه به فرهنگيان بدهكار بوديم، با قرض گرفتن از دستگاههاي ديگر پرداخت كنيم.
وي با اشاره به طرح ساماندهي ده هزار نيروي حقالتدريس و پرورشي و اعزام آنان به مناطق مختلف كشور گفت: طرح ارزشيابي آموزشياران نهضت سوادآموزي به منظور جذب آنان درحال اجرا است و پس از بررسي شايستگيهاي افراد جذب اين سازمان ميشوند.
ديدار وزير علوم با مردم سياهكل
وزير علوم، تحقيقات و فناوري به نمايندگي از رئيس جمهوري با مردم سياهكل ديداري رودررو داشت.
زاهدي در اين ديدار چهره به چهره ضمن شنيدن صحبتها و خواست هاي مردم دستورات لازم را براي حل مشكلات آنها صادر كرد.
معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري در ديدار از مركز رشد واحدهاي فناور بندرانزلي گفت: مركز رشد واحدهاي فناور بندرانزلي چشمانداز روشني دارد.
نظرپور، اظهار داشت: اين مركز كه از جمله مصوبات دور نخست سفر رئيس جمهوري به گيلان به شمار مي رود در مقايسه با ساير مصوبات از پيشرفت كاري بسيار بالايي برخوردار است.
وي متذكر شد: مركز رشد واحدهاي فناور بندرانزلي ميتواند نقش بسزايي در رشد و توسعه پژوهش، ارتباط بين بخشهاي صنعت و كشاورزي و محققان و در نتيجه رونق اين شهر ساحلي و حتي شهرهاي همجوار داشته باشد.
پروژه مركز رشد واحدهاي فناور بندرانزلي در هفته دولت امسال با زيربناي يك هزار و 240 مترمربع و بيست و هفت واحد قابل واگذاري به شركتهاي فناور مستقر در مركز رشد افتتاح شد.
هماكنون در مركز رشد واحدهاي فناور بندرانزلي چهارده شركت و هسته تحقيقاتي در زمينههاي شيلات، فناوري اطلاعات، نانوتكنولوژي و كشاورزي فعاليت ميكنند.
ديدار وزير جهاد كشاورزي از برخي طرحهاي اين وزارتخانه
وزير جهاد كشاورزي از طرحهاي در دست اجرا در موسسه تحقيقات برنج كشور در محوطه شركت مهندسي آب و خاك ديدن كرد.
اسكندري در جريان پيشرفت طرحهاي تحقيقاتي كشت محصولاتي چون: ارزن، لوبيا، باقلابركت، تريتيكاله، ترب، كلزا، شبدر، شلغم علوفهاي كه به منظور تعيين بررسي تاريخ كشت و ميزان بذر در واحد سطح و فاصله كشت مناسب در موسسه تحقيقات برنج قرار گرفت.
اسكندري در اين ديدار هرگونه تغيير كاربري اراضي كشاورزي به مواردي حتي صنعتي را خلاف و فاقد وجاهت قانوني دانست و گفت: بايد در كميسيونهاي استانداري و فرمانداري در خصوص اين گونه تغييرات بحث و بررسي شود.
وي با اشاره به بروز خشكسالي و كشت نشدن مزارع برنجكاري در لنگرود گفت: اميدواريم به طور حتم شاهد خبر خوشي براي جبران خسارت وارده به كشاورزان لنگرودي باشيم.
خريد گندم از كشورهاي همسايه
وزير بازرگاني در ديدار از بندر انزلي گفت: ما علاقه مند به خريد گندم از كشورهاي همسايه شمالي هستيم.
ميركاظمي، اظهار داشت: بنادر، معين استانهاي ديگر هستند و بندر انزلي نيز معين چند استان شمال و شمال غرب در زمينه تامين گندم است و نبايد كسري در استان وجود داشته باشد.وي تاكيد كرد: بنادر بايد با خريد و افزايش ذخاير در زمان بروز مشكل به ساير استانها كمك كنند.
وي افزود: انزلي به دليل بهرهمندي از منطقه آزاد و ويژگيهاي خوب ديگر توان بالقوهاي براي افزايش حجم تجارت در شمال كشور بويژه ظرفيتهاي كشاورزي، زراعي، گردشگري، حمل ونقل بار و مسافر دارد.
وي خاطرنشان كرد: بالا بودن حجم گردش مبادلات تجاري در كشورهاي شمال خزر بويژه كشورهاي در حال رشد مشتركالمنافع و وجود درآمدهاي نفتي اين كشورها تقاضا و امكان خوبي را براي توليدكنندگان ما ايجاد كرده و اين فضاي خوب براي رشد فعاليتها و افزايش حجم صادرات است.وي يادآور شد: اگر روال سالهاي گذشته بود، ما يك ميليون تن صادرات گندم داشتيم، اما با توجه به خشكسالي نياز به واردات پنج ميليون تن گندم داريم.
ميركاظمي تصريح كرد: البته ميتوانستيم از ذخيره استفاده كنيم ولي براي تامين ذخيره و كاهش مخاطرات تصميم به واردات گندم گرفتيم.وي متذكر شد: سازمان تعزيرات نيز بايد كمك كند گندمي كه با زحمت و با صرف چهار هزار ميليارد تومان يارانه خريداري شده است به نحو احسن استفاده شود تا به خارج از شبكه نرود.
وي خاطرنشان كرد: براي كمك به توسعه صادرات به كشتيراني جمهوري اسلامي ماموريت داده شد براي توسعه ناوگان، افزايش كانتينرهاي يخچالدار به منظور حمل سبزي و صيفي و گل و گياه از گيلان به كشورهاي شمال خزر اقدام كند.
ميركاظمي افزود: براي ايجاد پايانههاي صادراتي و توسعه صادرات و حمل و نقل در درياي خزر و همچنين توسعه فضاهاي نمايشگاهي در استان كمكهايي شده است و در اين سفر نيز كمكها و تسهيلاتي در نظر گرفته خواهد شد.
حمايت از سپردن صنايع چاي به بخش خصوصي
ميركاظمي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: دولت نهم از سپردن امور چاي به بخش خصوصي حمايت ميكند.
ميركاظمي در حاشيه نشست با جمعي از تجار و بازرگانان گيلان كه مسايل و مشكلات چاي در آن مورد بررسي قرار گرفت افزود: تمامي تلاش دولت اين است كه امور چاي را به بخش خصوصي واگذار كنيم تا تشكلهاي بخش خصوصي بتوانند اين بخش را اداره كنند.وي يكي از مهمترين مشكلات موجود در بخش چاي را كيفيت پايين آن اعلام كرد و افزود: در صورتي كه كيفيت چاي توليدي افزايش يابد رغبت مردم و بازار به استفاده از آن بيشترمي شود و ديگر كسي تمايل به استفاده از چاي خارجي را نخواهد داشت.
ميركاظمي گفت: يكي ديگر از مشكلات اين بخش قدمت زياد بوتههاي چاي در گيلان و افزايش عمر باغهاي چاي است كه كمتر اصلاح و بهزراعي شدهاند.
وي افزود: در بسياري از موارد چاي را به جاي برداشت با دست و برداشت يك غنچه و دو برگ، با دستگاه برداشت ميكنند كه در اين صورت چگونه بايد انتظار افزايش كيفيت چاي توليدي را داشته باشيم.
وي با اشاره به وسعت باغهاي چاي به سي و چهار هزار هكتار گفت: با وجود افزايش باغها، دويست و چهل هزار تن برگ سبز چاي برداشته شده است كه اين مساله نشان ميدهد چاي توليدي ناخالصي هم دارد.
وي در خصوص قرارگيري چاي در سبد كالاي كارمندان و خانوارها، اظهار داشت: چگونه ميتوان در شرايطي كه چايهاي توليد شده كيفيت پاييني دارند آن را در سبد كارمندان و يا خانوادهها قرار دهيم، لذا بايد كيفيت چاي به سطح مناسب برسد تا انجام اين طرح نيز محقق شود.
وي بيان داشت: دولت هميشه حمايتهاي خود را در خريد چاي و برگ سبز چاي انجام داده است، اما بايد كار به گونهاي انجام شود كه يارانهاي كه در زمان حاضر به اين بخش پرداخت ميشود، براي كيفيت چاي هزينه شود.
تعين تكليف چاي سنواتي
وي در خصوص تعيين تكليف چايهاي سنواتي، گفت: طرح برگ خريد چاي و برگ سبز چاي در چند سال گذشته به جهاد كشاورزي واگذار شده است آنها نيز بخشي از چاي انبار شده را فروختند همچنين قرار است. مقداري از چاي انبار شده را امسال بفروشند و يا فرآوري و صادر كنند كه بخش زيادي از آن نيز صادر شده است.
وي افزود: يكصد و سي هزار تن چاي موجود در انبارها مربوط به سالهاي قبل است كه بخشي از آن بابت مطالبات بانكها و بخشي نيز مربوط به خود دستگاههاي دولتي است كه آن را تعيين تكليف كردهاند.
وي ادامه داد: بخش زيادي از چايهايي كه در انبار مانده قابل مصرف نيست و اجازه توزيع در بازار مصرف را ندارند و بايد از رده خارج شوند تا از ميزان موجودي چاي در انبارها كاسته شود.
سخنان استاندار گيلان
استاندار گيلان گفت: سرزمين ميرزاكوچكخان به رغم خدمات رساني بينظير در قياس با ساير استانهاي با مزيت كمتر، از قافله توسعه عقب مانده است.
قهرماني چابك، در حضور رئيس جمهوري در ورزشگاه عضدي رشت افزود: اين استان به رغم اين كه بيشترين بارندگي را دارد تا دو سال و نيم قبل آخرين رتبه از لحاظ آب آشاميدني روستايي را داشت و اينك نيز با توجه به هشت رده ارتقا به استان بيست و دوم رسيده است.
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]