واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: رومانو پرودي نخست وزير سابق ايتاليا: در گفت و گو با ايران نيازمند يك منش جديد هستيم
به نظر ميرسد ايتاليا در برابر بحران ايران و تحولات هستهاي آن سكوت اختيار كرده و تلاش دارد خود را از رو در رويي صريح با ايران دور كند. ايتاليا دقيقا چه موضعي را در برابر ايران اتخاذ كرده است؟
نه من موافق آنچه شما ميگوييد، نيستم. البته من نميخواهم درباره مواضع جهاني درباره ايران اظهار نظري بكنم. زيرا اين تخصص من نيست و من هم فعلا پست اجرايي ندارم. من واقعا اميدوارم و آرزو ميكنم كه ايران و مجامع جهاني بتوانند بر سر مسائل مرتبط با ايران به ويژه انرژي هستهثاي به تفاهم برسند. در اين زمينه ما نيازمند يك منش جديد هستيم. به اعتقاد من ايران بيش از پيش نيازمند اين است كه دائما پيامهايي به دستاندار كاران سياست جهاني بفرستد تا نشان دهد ايران آن چيزي نيست كه آنها تصور ميكنند. ايران كشور بزرگي است. ايران كشوري عظيم، ريشهدار و اصيل است. ما نيازمند تصميمات گستردهاي هستيم كه بتواند هم به ايران و هم به جوامع جهاني كمك كند و بر نوع رابطه آنها تاثير مثبت بگذارد. اين آن چيزي است كه به آن نياز داريم.
بحران اقتصادي امروز در جهان بسيار چالشزا شده و سراسر اروپا و امريكا را در نورديده است. نظر شما درباره اين بحران چيست؟
بله همان طور كه ميدانيد، بحراني كه در هفته گذشته رخ داد و بازارهاي اقتصادي را در نورديد واقعا هر كسي در دنيا را نگران كرده است. اين بحران اقتصاد جهاني را در نگراني فرو برد. بسياري از دولتهاي اروپايي، امريكايي و آفريقايي تلاش كردند راهكارهاي صحيحي را براي كاستن از اين بحران در پيش بگيرند اما برخي از اين محافظتها در هر جايي تاثيرهايي مختلفي داشته است. اكنون اميدوارم اين بحران باعث نشود كه رشد و شكوفايي كشورهاي اروپايي و امريكا به ويژه در بخش اقتصاد و سرمايه گذاري تحت تاثير قرار گيرد. ما اكنون نيازمند آنيم كه چند هفتهاي آرامش خود را حفظ كنيم تا در كمال آرامش بتوانيم راهكار مناسب را براي نجات اقتصاد آزاد جهاني بيابيم. بازار اقتصاد به اندازهاي پيچيده است كه نميتوان يك تصميم سريع و جامعي را اتخاذ كرد. اين آن چيزي است كه به آن احتياج داريم زيرا با هوشياري، حوصله و بيداري ميتوانيم آن چيزي را كه بيشتر مناسب وضعيت كنوني دنيا است را بيابيم و خود و دنيا را از اين بحران نجات دهيم.
به اعتقاد بسياري از كارشناسان و تحليلگران اوضاع اقتصادي اين بحران بشترين تاثير منفي را بر كشورهاي آفريقايي و فقير ميگذارد. چه راهي وجود دارد كه بتوان به سلامت از اين مرحله عبور كرد تا كمترين خسارت متوجه كشورهاي فقير شود؟
من خود در آفريقا بودم. دقيقا زماني كه اين بحران در اروپا و امريكا آغاز شد، من آنجا بودم. به هر حال اين موضوع هم با سئوال اول مرتبط است. اين وضعيت در تمام دنيا اثرات سو» ميگذارد. البته كشورهاي فقير نميتوانند به همان اندازه كه كشورهاي اروپايي از اين بحران تاثير پذيرفتهاند، تاثير پذير باشند. زيرا بانكهاي آفريقايي و بازارهاي بورس آنها به اندازه بازارهاي اروپايي و امريكايي بزرگ نيستند و ارتباطات وسيعي نيز با بازارهاي اروپا و امريكا ندارند. اما به هر حال خواه ناخواه اين بحران بر آنها نيز اثر ميگذارد. چون عمده سرمايهگذاريهاي آفريقايي توسط اروپاييها انجام ميشود و محافظتهاي مالي ميتواند بر نوع فعاليتهاي اقتصادي آنها اثر گذار باشد. من تكرار ميكنم تا كنون هيچ شاخص فعال و دليل بالفعلي كه ثابت كند آنان از اين بحران تاثير مستقيم ميپذيرند وجود نداشته است. بنابر اين بايد بگوييم اقتصاد جهاني به طور كل با هم در ارتباطند و آنهايي كه مرتبط نيستند نيز بايد مرتبط شوند. زيرا ما نيازمند ارتباط تنگاتنگ با يكديگريم.
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]