واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخستين نمايشگاه تخصصي سفال و سراميك در قزوين به كار خود پايان داد
نخستين نمايشگاه تخصصي سفال و سراميك قزوين سه شنبه شب با حضور"فريده تطهيري مقدم" هنرمند برجسته سفال كشور و جمعي ازمسوولان و هنرمندان كشوري و استاني در نگارخانه مهر قزوين به كار خود پايان داد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي وگردشگري استان قزوين در مراسم اختتاميه اين نمايشگاه گفت: سفالگري يكي از هنرهاي اصيل ايراني است كه بايد براي حفظ و احياي آن تلاش كرد.
محمدمهدي رضاپور افزود: پيشينه تاريخي و فرهنگي و اشياي به دست آمده از تپه هاي تاريخي مانند تپه زاغه، نرجه، سگزآباد، قزوين را به عنوان مهد هنر معرفي نموده و سفال نيز با رويكرد هنري از جايگاه ممتازي برخورد است.
وي خاطرنشان كرد: اين نمايشگاه بهترين فرصت براي تعالي هنرمندان سفال استان قزوين بود و در آينده نزديك تلاش خواهد شد در زمينه هنرهاي ماندگار استان، نمايشگاههاي مشابه برپا شود.
رضايي پور گفت: اين نمايشگاه باحضور هنرمند برجسته سفال و سراميك خانم "فريده تطهيري مقدم" و بسياري ازهنرمندان برجسته كشور داير شد كه استفاده از تجربيات مفيد و ارزنده ايشان در حوزه سفال مي تواند راه گشاي هنرمندان استان قزوين باشد.
وي، همچنين با ابراز خرسندي از پيشرفت و توسعه در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع دستي افزود: براي رسيدن به اهداف بلند مدت در حوزه صنايع دستي اميدواريم با همكاري و همدلي هنرمندان بتوانيم قزوين را به يكي از قطب هاي هنري كشور بخصوص هنر سفالگري تبديل كنيم.
رضايي پور يادآور شد: شهر قزوين در اين زمينه، ظرفيت بسيار خوبي براي توسعه رشته سفال و سراميك دارد.
دراين مراسم كارگاهي با حضور استاد برجسته سفال كشور برگزار و فيلمي از كارهاي توليد سفال و سراميك استان به نمايش گذاشته شد.
استاد دانشگاه تهران نيز در نشست تخصصي سفال و سراميك قزوين با اشاره به جنبه هاي آييني و زيبايي شناختي هنر سفالگري افزود: سفالگري هنري ملكوتي است و خاكي كه كوزه گر از زمين برمي دارد و با دست به آن شكل مي دهد به منزله حيات بخشي به آن است.
دكتر حكمت الله ملاصالحي با بيان اينكه سفال از واژه كفال به معني "سر" گرفته شده اظهار داشت: سفال سرمايه تمام نشدني است كه در دست هنرمندان قرار دارد.
اين مسوول خاطرنشان كرد: گل و خاك ارزان ترين و ملموس ترين ماده در دسترس بشر است كه داراي قابليت هاي فراوان بوده و قابل مقايسه باهيچ ماده ديگري نيست.
وي بيان داشت: در عين اينكه سفالگري هنري انتزاعي است، توانايي اين را دارد كه انضمامي ترين فرم ها را بيافريند.
اين استاد دانشگاه، پژوهشگاه انديشه اسلامي سفالگري را نوعي از هنر دانست كه قادر است سه نكته زيباشناسي جلال، جمال و ظرافت را با هم تلفيق كند.
وي، جنبه هاي آييني هنر سفالگري گري را از برجستگي هاي اين هنر دانست و گفت: هيچ هنري به اندازه سفالگري جنبه اسطوره شناسي ندارد.
عضو هيات علمي بنياد حكمت اسلامي صدرا افزود: ساخت جام به عنوان تمثيل، كه در ديوان حافظ نمونه هايي از آن را مي توان يافت، ازديگر جنبه هاي آييني هنر سفالگري است.
وي اين هنر را به جهت عناصر چهارگانه آب، آتش، خاك و باد كه درآن كاربرد دارد، "هستي كوچك" دانست.
دراين نمايشگاه حدود يكهزار اثر از آثار 10 هنرمند سفالگر با همكاري معاونت حوزه هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي وگردشگري و حوزه هنري قزوين به مدت يك هفته در نگارخانه مهر به نمايش درآمد.
ك/2 7389/3404/684 شماره 063 ساعت 08:41 تمام
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]