واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تبعيض نژادي در پليس انگليس قرباني ميگيرد
خبرگزاري فارس: نظرسنجي از نيروهاي پليس غيرسفيد پوست انگليس نشان ميدهد علاوه بر دغدغه مقابله با تروريسم، تبعيض نژادي دغدغه بزرگ جامعه نيروهاي پليس اين كشور محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار فارس در لندن، برنامه "پاناراما" با پخش مستندي از شبكه يك تلويزيون انگليس به مشكلات نيروهاي پليس از اقليتهاي قومي و نژادي در انگليس پرداخت.
تبعيضنژادي در ميان نيروهاي پليس در انگليس از مشكلات عمده نيروهاي غير سفيد پوست اين كشور به شمار ميرود و بر مبناي تحقيقات صورت گرفته، جدا از دغدغه مقابله با تروريسم موضوع مربوط به تبعيض نژادي دغدغه مهم ديگري براي جامعه نيروهاي پليس اين كشور محسوب ميشود.
"مارك ديلي" خبرنگار تحقيقاتي "بيبيسي اسكاتلند" در سال 2003 به عنوان يك نيروي پليس جديد خود را وارد نيروي پليس اين كشور كرد تا نحوه رفتار با نيروهاي پليس غير سفيد پوست را مورد بررسي و تحقيق قرار دهد.
وي در گزارش مستند خود كه به طور مخفيانه تهيه كرده بود، نحوه رفتار تبعيضآميز و توهين آميز برخي از پليسهاي انگليسي را با نيروهاي پليس غير سفيد پوست به تصوير كشيد.
پس از پخش گزارش مستند وي در سال 2003، 10 نفر از نيروهاي پليس ارشد انگليس از كار بركنار شدند و شمار زياد ديگري نيز مورد بازجويي قرار گرفتند.
در گزاش مستند "مارك ديلي" كه بخشهايي از آن هفته گذشته در برنامه مستند"پاناراما" نيز دوباره پخش شد، نشان داده شد كه چگونه چند پليس انگليسي در حاليكه بين خودشان مشغول صحبت بودند، درباره يك پليس كه اقليت قومي بود و تازه براي آموزش به نيروهاي پليس ملحق شده بود، حرفهايي توهينآميز ميزدند و وي را با يك سگ مقايسه ميكردند و مورد تمسخر قرار ميدادند و ميگفتند كه بايد تمام اين افراد (اقليتهاي قومي) از اين كشور بيرون بروند.
پس از گذشت 5 سال از تهيه آن گزارش مستند مخفيانه، "مارك ديلي" به كار تحقيقاتي ديگري دست زده و از نيروهاي پليس سياهپوست انگليس و يا آن گروه از نيروهاي پليس انگليس كه از اقليتهاي قومي هستند درباره مسئله مربوط به وجود تبعيض نژادي در پليس انگليس نظرسنجي كرده تا ببيند كه آيا بعد از گذشت 5 سال تغييري در اوضاع حاصل شده است يا خير.
نتيجه اين نظرسنجي نشان داده است كه 61 درصد از نيروهاي پليس غيرسفيد پوست معتقد بودهاند كه وضعيتشان در مقايسه با 5 سال پيش يا بدتر شده و يا اينكه همچنان به مانند قبل باقي مانده است.
"مارك ديلي" در برنامه "پاناراما" گفت: از هزاران نفر از نيروهاي پليس غيرسفيد پوست در انگليس (نيروهاي پليس سياهپوست و يا نيروهاي پليس از اقليتهاي قومي) نظرسنجي شده و آنها شرايط خود را به عنوان نيرويي از پليس انگليس اينگونه توصيف كردهاند:
ــ هيچوقت برايشان به اندازه كافي خوب نيستي.
ــ به طور جدي مورد اهميت قرار نميگيري.
ــ هرگز براي ارتقاء پيدا كردن به اندازه كافي خوب نيستي.
ــ نژادپرستي همچنان در ميان نيروهاي پليس اين كشور زنده هست.
ــ بايد مواظب حرفهايت باشي و خيلي مراقب باشي كه چه ميگويي.
ــ اگر سياهپوست باشي، اين احتمال خيلي زياد وجود دارد كه در 6 ماه اول خدمتت از كار بركنار شوي.
ــ بايد خودت را ثابت كني.
ــ هميشه با يك چالش روبرو هستي.
ــ بايد وفاداري خودت را ثابت كني.
ــ يك قرباني محسوب ميشوي.
ــ يك فرد آسيب پذير هستي.
ــ پليس جاي امني برايت محسوب نميشود.
همچنين برمبناي ديگر نتايج اين نظرسنجي، چنانچه نيروي پليسي در انگليس يك نيروي پليس سياهپوست و يا از اقليت هاي قومي باشد، احتمال اينكه مورد تحقيق قرار گيرد خيلي بيشتر از نيروهاي پليس سفيد پوست در اين كشور است.
در نيروهاي پليس لندن، احتمال تحقيق درباره نيروهاي پليس غير سفيد پوست در مقايسه با نيروهاي پليس سفيد پوست، 2 و نيم برابر بيشتر است.
پليس لندن ميگويد قصدش همواره اين است كه 25 درصد از نيروهايش را نيروهاي پليس غير سفيد پوست تشكيل دهند و اين درحالي است كه اين رقم در پليس لندن فقط 8 درصد است بدين معنا كه فقط 8 درصد از نيروهاي پليس لندن را غير سفيد پوستها تشكيل ميدهند.
همچنين در ميان تمامي نيروهاي پليس بازرس در سراسر انگلستان، فقط 2 درصد غير سفيد پوست و در ميان 266 افسر ارشد پليس فقط 8 نفر افسر ارشد پليس غير سفيد پوست هستند.
"مايكل فولر" رئيس پليس منطقه "كنت" واقع در جنوب شرق انگليس، در گفتوگويي با برنامه مستند "پاناراما" گفت: يك نيروي پليس سياهپوست نياز دارد به اينكه 2 برابر يك نيروي پليس سفيد پوست كار كند تا به رسميت شناخته شود و نشان دهد كه كارآيي دارد.
وي كه داراي مدارك عالي دانشگاهي است، و حتي گفته مي شود كه بيش از حد مورد نياز براي شغلش واجد شرايط است، در اظهارات خود همچنين تأكيد كرد: هميشه اين احساس را دارد كه بايد بيشتر كار كند زيرا سياهپوست است و از آنجايي كه مايل بوده به سطوح عالي دست پيدا كند، همواره احساس ميكرده كه بايد سخت كار كند تا به دست كسي عذر و بهانهاي ندهد.
همچنين "جفري سيدهو" كه يك هندي الاصل است، در گفتوگويي با اين برنامه مستند اعلام كرد: پس از اينكه نتوانسته از عهده تأمين مالي چالش حقوقياي كه درباره شكايتش در زمينه تبعيض نژادي در ميان نيروهاي پليس منطقه "نورتامبريا" جايي كه به عنوان يك نيروي پليس خدمت ميكرد، برآيد، از اين چالش حقوقي پيروز بيرون نيامده است و از كارش بركنار شده است.
"جفري سيدهو" گفت: در نوامبر سال 2007 از كارش بركنار شده و يكي از قربانيان تبعيض نژادي در نيروي پليس انگليس به شمار ميرود.
اين درحالي است كه مقامات مسئول در پليس منطقه "نورتامبريا" واقع در شمال شرق انگليس، گفته بودند كه شكايات "جفري سيدهو" را در زمينه تبعيض نژادي بررسي كردهاند و به هيچ مدركي مبني بر صحت داشتن اين شكايات دست پيدا نكردهاند.
اين مقامات همچنين تاكيد كرده بودند كه در بررسي اين شكايت رفتاري تبعيض آميز نداشتهاند و با وي به مانند يك نيروي پليس سفيد پوست رفتار كردهاند.
در حاليكه "جفري سيدهو" در اظهاراتش در پاناراما خاطر نشان كرد كه قصد دارد چالشي را دنبال كند و به كارش بازگردد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه چرا با وجود چنين مشكلاتي دوباره قصد دارد كه به كارش بازگردد، گفت: اين من نيستم كه بايد تغيير پيدا كنم بلكه آنها (پليس آن منطقه) بايد خود را اصلاح كنند.
"استيو آتر" رئيس انجمن رؤساي پليس انگليس نيز با شركت در اين مستند تلويزيوني گفت: معتقد است هيچ تبعيض نژادياي نبايد در نيروهاي پليس وجود داشته باشد و تلاشها بر اين است كه به اين مسئله رسيدگي شود.
"استيو آتر: تصريح كرد: مسئله تبعيض نژادي فقط به رنگ افراد و سياهپوست بودن مربوط نميشود و تبعيضها در هيچ زمينهاي يعني در ارتباط با زنان و يا افرادي كه معلوليتهاي جسمي دارند نيز نبايد وجود داشته باشند.
وي افزود: من از وجود چنين مسئلهاي ناراحت هستم، اما ما مصمم هستيم كه به آن رسيدگي كنيم.
علي ديزائي كه ايراني الاصل و رئيس انجمن ملي نيروهاي پليس غير سفيد پوست در انگليس است، نيز در گفتوگو با برنامه مستند "پاناراما" اعلام كرد: با نيروهاي پليس غير سفيد پوست در پليس انگليس به نحوي متفاوت با نيروهاي پليس سفيد پوست رفتار ميشود.
وي افزود: در پليس انگليس براي نيروهاي پليس غير سفيد پوست يك محيط خصومت آميز وجود دارد.
علي ديزائي همچنين درباره "طارق غفور" كه يكي از عاليرتبه ترين افسران پليس غيرسفيد پوست در انگليس به شمار ميرود و به وجود تبعيض نژادي در پليس انگليس اعتراض كرده است، گفت: "طارق غفور" 34 سال در نيروي پليس انگليس خدمت كرده و زماني كه ميگويد كه مورد تبعيض نژادي قرار گرفته ديگر واقعاً اين حرف يك اتهام خيلي قوي است كه به پليس انگليس وارد ميشود بنابراين بايد خيلي جدي گرفته شود چرا كه دلايل محكمي براي وجود تبعيض نژادي در پليس انگليس وجود دارند.
"مارك ديلي" گزارشگر در برنامه "پاناراما" پس از پايان گفتوگو با "علي ديزائي" گفت: مدتي پس از انجام اين مصاحبه، علي ديزائي از كار معلق شد.
كميته استانداردهاي حرفهاي در اسكاتلنديارد سرگرم انجام تحقيقات درباره چندين مورد شكايت است كه عليه علي ديزائي ادعا شدهاند.
در سال 2001، "علي ديزائي" به عدم صداقت و رفتارهاي نادرست از قبيل رشوهگيري، ارتباط با زنان فاحشه، استفاده از مواد مخدر و حتي جاسوسي براي ايران متهم شده بود كه در سال 2003 از تمامي اين اتهامها تبرئه شد و به وي غرامت پرداخت شد.
انتهاي پيام/ق
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]