واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك روانشناس كودك و نوجوان: والدين بايد اعتماد كودك را به خود جلب كنند در سنين پايين نبايد در مقابل خواستههاي كودك مقاومت كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه
سرويس: شهرستانها
يك روانشناس كودك و نوجوان گفت: خانوادههاي متعادل مديريت را جايگزين قدرت كرده و حق ابراز وجود به فرزندان خود ميدهند.
عظيم عظيمي، استاد دانشگاه و روانشناس كودك و نوجوان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه كرمانشاه، خانوادهها از لحاظ آسيبشناسي به چهار دسته خانوادههاي پركار، خودبرتر بين يا ديكتاتور، درهم تنيده و متعادل تقسيم كرد و در خصوص تبعات هر يك از آنها گفت: خانوادههاي پر كار به دليل اينكه پدر ومادر مشغول كار هستند و وقت بسيار كمي را صرف كودك و نيازهاي عاطفي و رواني آنها ميكنند آسيبهاي فراواني به فرزندان خود ميرسانند.
وي فرزندان اين خانوادهها را افرادي خودشيفته معرفي كرد و افزود: در اين كودكان ساختار شخصيتي مناسبي شكل نميگيرد به دليل استفاده بيش از حد از تلويزيون و سي ديهاي مختلف به عنوان جايگزين پدر و مادر رشد اجتماعي كودك متوقف يا ضعيف ميشود و از لحاظ هويتيابي نيز دچار مشكل ميشود.
اين روانشناس كودك و نوجوان با بيان اينكه در خانوادههايي با ساختار قدرت عمودي (خودبرتر بين) يكي از والدين حاكم هستند و اجازه تعامل و ابراز وجود به كودك داده نميشود، اظهار كرد: در چنين خانوادههايي ساختار شخصيتي پارانوئيدي سوظن به ديگران و بدبيني وجود دارد و افراد در صورت انجام خطا با تنبيهات شديدي روبرو ميشوند.
وي ويژگي بارز خانوادههاي درهم تنيده را هرج و مرج معرفي كرد و ادامه داد: در اين خانوادهها به علت عدم مديريت صحيح، هرج و مرج ساختار خانواده را فرا گرفته و حريم خصوصي و احترام به ديگران در نظر گرفته نميشود در برخي موارد والدين محل تحصيل فرزندان خود را نيز فراموش ميكنند.
عظيمي خانوادههاي متعادل را به عنوان بهترين نوع خانوادهها معرفي كرده و دراين خصوص گفت: در اين خانوادهها پدر ومادر به عنوان مربي كودك شرايط رشد او را فراهم آورده و مديريت را جايگزين قدرت ميكنند.
وي در ادامه تصريح كرد: در يك خانواده متعادل در صورت ايجاد مسئله علت و منشا آن را از طريق بحث و گفتگو پيدا ميكنند و به سركوبي كودك نميپردازند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اين مطلب كه در مقابل خواستههاي كودك بايد متناسب با سن آنها رفتار شود خاطر نشان كرد: در ارضاي خواستههاي كودكان بايد سن آنها را در نظر گرفت؛ به طور مثال كودكان زير هفت سال خود محوري و پافشاري بر روي حرف خود از ويژگيهاي بارز سن آنهاست.
وي در خصوص تاثيرات منفي تسليم شدن در مقابل خواست فرزندان اظهار كرد: زماني كه براي كودك همه چيز مهيا باشد در مرحله خودمداري باقي و به مراحل بالاتر رشد اخلاقي نخواهد رسيد.
وي در پايان گفت: نه مغلوب كودك شويم و نه او را طرد كنيم؛ چرا كه با ايجاد حس عدم اعتماد به والدين و ناكامي فرد را مستعد جذب در گروههاي منحرف كردهايم.
انتهاي پيام
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]