واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "حجاب" سبب كاهش سرطان پوست در بانوان مي شود
رييس دانشگاه علوم پزشكي خراسان رضوي و از مختصصان برجسته علوم پزشكي در زمينه بيماريهاي پوست ايران گفت : تحقيقات به عمل آمده نشان مي دهد، استفاده از "حجاب" موجب كاهش بروز سرطان پوست در بين بانوان مي شود.
به گزارش ايرنا،دكتر" مسعود ملكي" روز شنبه در آيين آغاز به كار همايش پيشگيري از سرطان پوست در سالن اجتماعات ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد افزود: پوشش روسري، مقنعه و چادر مانع از تابش نور شديد خورشيد به سر و گردن افراد شده و از بروز سرطان هاي رايج پوست جلوگيري مي كند.
وي تصريح كرد: سرطان پوست " بيزال سل كارسينوما" يا BCC رايج ترين نوع سرطان پوست در استانهاي كشور به شمار مي رود.
ملكي اظهار داشت:سالانه بيش از يك ميليون نفر در آمريكا به سرطان پوست از نوع BCC مبتلا مي شوند و بروز اين نوع سرطان در افراد مسن شايع تر است.
ا ين مختصص پوست اظهار داشـــت: كشاورزان ، دامداران و ماهيگيران نيز بيشترين افراد در معرض خطر اين سرطان هستند و براي جلوگيري از بروز اين نوع بيماري اين افراد بايد از كلاه هاي لبه بلند حصيري استفاده كنند.
به گفته وي،تغيير لايه ازن و نازك شدن اين لايه جوي،تغييررفتارهاي اجتماعي در زمينه تفريحات در محيط غير سرپوشيده وانجام ورزش هاي طولاني مدت در محيط سرباز در ميانه روز نيز در بروز اين نوع سرطان تاثيرگذار است.
ملكي اظهار داشت:سرطان پوست BCC بيشتر در سر و گردن افراد بروز مي كند و علامت هاي باليني آن داراي حاشيه اي گرد و شبيه اگزما و مانند مرواريد است.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران اظهار داشت : كمياب ترين و بدخيم ترين نوع سرطان پوست نيز اسكوامو سل كارسينوما يا SCC نام دارد درمان آن بسيار دشوار است. اين نوع سرطان در افراد رنگين پوست كمتر بروز مي كند.
به گفته وي،افرادي كه پوست سفيد و چشم هاي آبي و سبز دارند بيشترين گروه در معرض خطراين نوع سرطان هستند و اين افراد نبايد در زير تابش نور خورشيد قرار نگيرند.
ملكي تصريح كرد:هرچه فرد از معرض تابش شديد نور آفتاب دورتر شود احتمال بروز سرطان پوست نيز در او كمتر مي شود.
وي،برنزه كردن مصنوعي پوست با استفاده از پرتوهاي ماوراء بنفش را بسيار خطرناك دانست و گفت: برنزه كردن پوست در آمريكا به دليل تابش اشعه ماوراي بنفش در حال منسوخ شدن است، اما در ايران گرايش به برنزه كرده پوست بيشتر شده و اين عامل در بروز سرطان پوست تاثيرگذار است.
به گفته وي، استفاده از " روژ لب " در بين بانوان نيز از بروز سرطان لب در آنان جلوگيري مي كند اما استفاده از سيگار و الكل نقش مهمي در بروز سرطان لب و كام در بين مردان خواهد داشت.
رييس دانشگاه علوم پزشكي مشهد تاكيد كرد:استفاده از مواد حرارتي و بروز برخي از ضايعات پوستي نظير زيگل و كك و مك نيز در تشديد سرطان خطرناك پوست SCC بي تاثير نيست.
وي يادآور شد:خالهاي صورت و پوست يكي از ريزفاكتورها در بروز سرطان پوست SCC مي باشد كه مي توان به كمك علوم پاتولوژي آن را شناسايي و نسبت به درمان آن اقدام كرد.
رييس مركز بهداشت چهارمحال وبختياري نيز گفت:شايع ترين نوع سرطان در اين استان سرطان پوست است، كه ركوردار سرطانهاست و سرطان هاي معده و مثانه و پستان در رده هاي بعدي قرار دارند.
دكتر " رضا خديوي " افزود: با آغاز طرح ثبت ملي سرطان پوست در كشور چهارمحال وبختياري در اين زمينه پيشگام بوده و در سال 82 بيش از 193 مورد ابتلا به سرطان پوست در اين استان گزارش شد.
وي تصريح كرد:اين تعداد در سال 83 به 303 مورد با 20 درصد از موارد ثبت شده سرطانها، در سال 84 اين تعداد به338 مورد، در سال 85 به 295 مورد رسيد و در سال 86 نيز ميزان ثبت سرطان پوست در چهارمحال وبختياري به 355 درصد رسيد.
خديوي اظهار داشت: در سال 1986 ميزان ثبت سرطان پوست در چهارمحال وبختياري به 17 درصد رسيد كه از اين ميان يك سوم سرطانها زنان بوده است.
به گفته وي بيشترين فراواني سرطان پوست در چهار محال و بختياري در گروه سني 65 تا84 ساله و سنين بالاتر مشاهده مي شود.
در اين همايش يكروزه كه از سوي دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال وبختياري در حال برگزاري است شش مقاله تخصصي در زمينه علل و عوامل بروز سرطان پوست در استان قرائت و ارايه مي شود.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]