واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: درهمايش اقدامات و سياست هاى دولت نهم در ابعاد اقتصادى، سياسى و اجتماعى عنوان شد الهام: ضعف مديريت افكار عمومىمتوجه رسانه ملى است
گروه اجتماعى ـ «انعكاس عملكرد دولت نهم به نحو صحيح» موضوعى بود كه براى پرداختن به آن، همايشى با موضوع «اقدامات و سياست هاى دولت نهم در ابعاد اقتصادى، سياسى و اجتماعى همسو با تأكيدات مقام معظم رهبرى مبنى بر انعكاس اقدامات دولت نهم» برگزار شد تا گزارش اين عملكرد از سوى شركت كنندگان، در استان هاى مختلف به اطلاع مردم برسد.
به گزارش خبرنگار «ايران»، دكتر غلامحسين الهام سخنگوى دولت در اين همايش گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامى درباره كاركرد دولت نهم، هم در هفته دولت و هم در ديدار با مجلس خبرگان روى دو مورد تأكيد كردند. فرمايش رهبر در اين باره دو پيام مهم دارد، يكى خبرى است، ولى نقش انشايى دارد؛ به اين معنى كه ايشان شهادت داده و دولت نهم را مفتخر به گفتار انديشه اى كرده است و اين براى دولت نهم بزرگترين افتخار است.
تأكيد ديگر رهبرى جنبه اخبارى دارد، به اين معنى كه آن چه ايشان فرمودند، مطالبات جدى ايشان از دولت و ملت است.
البته از اين جهت نبايد ما دچار غرور و غفلت شويم و چشم خود را به روى ضعف ها ببنديم.
وى افزود: درباره كاركردهاى دولت در اين مدت گزارش هاى متنوعى در اختيار قرار گرفته است، دو گزارشى كه رئيس جمهور در محضر رهبرى ارائه كرد، مصاحبه هايى كه وزرا در ايام هفته دولت از مأموريت خود ارائه كردند و كتابچه اى كه در اين باره، چكيده گزارشات را ارائه مى كند و البته هجمه بسيار وسيعى از نقدها و مخالفت ها هم وجود داشت، در اين باره خلأيى نبود و مخالفين از چيزى در اين باره فرو نگذاشتند.
الهام ادامه داد: البته فضا، فضاى آزادى است و اين مسئله نيز قابل ارزش گذارى و داورى است كه اگر به شكل درست نقد شود، افكار عمومى ظرفيت داورى خواهد داشت، به شرطى كه گزارش ها انتقال يابد. در عين حال ضعف هايى هم وجود دارد كه بخشى از آن مربوط به خود ماست و بخشى از آن به افكار عمومى و مسئولان در اين زمينه برمى گردد، زيرا مديريت افكار عمومى و مردم در جامعه برعهده رسانه ها و بويژه رسانه ملى است.
ضمن آن كه رسانه هاى عمومى به غير از رسانه ملى، معمولاً كاركردهايى حزبى، گروهى، فكرى و گفتمانى براساس مبانى فكرى خود دارند.
سخنگوى دولت گفت: در اين ميان، آنچه انتظار مى رود، فقط انتقال صادقانه اطلاعات است و بيش از اين توقعى نيست. انتقال اطلاعات بايد مبتنى بر اخلاق رسانه اى، مطبوعاتى، دينى و ملى باشد. صدق در انتقال موضوعات لازمه دوام، قوام، همزيستى و هم افزايى ملى در هر جامعه است.
وى گفت: شايد كسى رويكرد دولت نهم درباره ابعاد مهم اقتصادى از جمله بنگاه هاى زودبازده اقتصادى يا سفرهاى استانى و يا رويكرد دولت درباره انرژى هسته اى را قبول نكند، اين مسئله اشكالى ندارد، ولى واقعيت را نبايد مطابق خواسته ها و اميال خود، تبديل، تحريف و ارزيابى كند.
الهام تصريح كرد: افراد بايد مبانى خود را در نقد، پيش رو بگذارند كه البته اين لازمه نقد درست است. به اين معنى كه اگر كسى معتقد است كشور بايد با نظام سرمايه دارى اداره شود، بايد بر همان اساس نيز نقد كند. به قول شهيد مطهرى در دانشكده الهيات هم مى توان مبانى ماركس را تدريس كرد، البته بايد آنچه را كه هست بگويد و مستمع هم بداند كه چه مى شنود. مى توان مبانى اسلامى را تدريس كرد، اما اگر به نام اسلام، ماركس را بگوييم و به نام نظام اسلام، سرمايه دارى را تبيين كنيم، اين خطرناك ترين مسئله است. بر همين اساس بايد از شفافيت رسانه اى استفاده كنيم، اما اگر زير سايه انقلاب عليه مبانى آن حركت شود، اين يعنى نفاق كه بسيار مذموم و بر خلاف اصول صدق است.
وى ادامه داد: با شفافيت، بايد تحمل پذيرش و نقادى را افزايش دهيم. اين كه نقادى ها با مبانى مشترك باشد، براى جامعه نعمت بزرگى است كه بايد از آن استقبال كرد، به اين معنى كه دولت كاركرد خود را در محك معيارهاى مشترك از نگاه افكار عمومى و حاملان آن بشنود و ارزيابى كند. بايد از اين مسئله استقبال كرد.
الهام گفت: بخشى از مسئوليت ها فراتر از دولت است و بر عهده نهادهاى نظام است، بنابراين بايد همه نهادها را تحت اين گفتمان پوشش داد و اين وظيفه رسانه ملى است.
رسانه ملى بايد افكار عمومى را در جهت گفتمان نظام مديريت كند و اگر در اين باره ضعفى باشد، متوجه اين نهاد خواهد بود.
وى ادامه داد: رسانه ملى به گونه اى تعريف مى شود و رسانه هاى ديگر و احزاب نقاد به گونه اى ديگر. البته بايد رقيب را بپذيريم و با تحمل و انصاف و مروت رفتار كنيم، بويژه كسى كه در حاكميت است بايد بيش از بقيه سينه گشاده داشته باشد، زيرا شرح صدر لازمه كار همه افراد از بهدار تا رئيس جمهور است.
با اين حال اين مرزها را هرگاه به فضاى انتخابات نزديك مى شويم، تندتر مى بينيم كه اين آفتى است كه بايد حل شود، نسبت به اين دولت، پرونده رقابت ها هرگز بسته نشد كه البته مقدارى از فضاى اطلاع رسانى ما تحت تأثير فضاى انتخاباتى باز است.
سخنگوى دولت گفت: به نظر من موضوع مبانى اين دولت و گفتمان آن از همه موارد حساس تر و جدى تر است كه بايد روى آن تمركز كرد.
الهام افزود: مطالبات رهبرى از همه كارگزاران حكومتى، احياى گفتمان امام(ره) است، افتخارى كه ايشان به اين دولت دادند، اين است كه گفتند شما اين گفتمان را بازسازى كرديد.
زمانى كه عده اى آن را متروك مى خواستند و عده اى به دنبال اين بودند كه دوره اين حرف ها گذشته است، در چنين شرايطى، موجبات تخريب و تهاجم دولتى برانگيخته شد، اما اراده دولت و جهت گيرى و فهم درست ملت اين انديشه را احيا كرد و خط بطلانى بر آن انديشه ها كشيد.
نظام انقلاب بر مبناى دين، اسلام و قرآن شكل گرفته است و به همين علت نيز از حمايت ميليونى برخوردار است، بايد به اين مسئله توجه كرد. ايشان فرمودند جلوى اين مسئله گرفته شده البته بايد دولت در سياستگذارى، كاركرد، قضاوت و داورى خود اجازه رويگردانى از اسلام را ندهد.
در حكم رهبرى به رئيس جمهور آمده است: مادام كه در مسير اسلام قرار داريد معتبريد. اگر كسى اين را در عمق باور خودش قبول ندارد، غاصب است.
اين دولت مبناى انديشه اسلامى دارد و همگان آن را قبول دارند. يك عده شيطنت مى كنند كه خط رهبرى و خط دولت جداست. اين گروه همان هايى بودند كه از روز اول مى گفتند رئيس جمهور دفتردار رهبرى است، اما امروز خود رهبرى كاركرد دولت را تعريف كردند.
الهام گفت: اين تفكر خطرناك است كه كسى خود را به غرب متعهد بداند، غربى كه به خاطر نفوذ مبانى اسلامى مى خواهد ريشه اسلام را با توهين، اهانت و ساخت فيلم هاى نادرست خدشه دار كند. اين مسئله مهم است عده اى مى گفتند ناظرين بيگانه بر انتخابات نظارت كنند، عده اى هم با بيگانگان فالوده مى خوردند. اين شرم را كجا مى توان برد؛ اين كه كسى كه با دشمن خلوت مى كند و با آنها گپ مى زند و با خودى گپ نمى زند، چه معنايى دارد، اينها دنبال چه چيزهايى هستند.
وى افزود: دولت نهم عزت و سربلندى را براى ايرانيان آورد. ما افتخار مى كنيم كه كارگزار چنين دولتى هستيم.
راهكارهايى براى خروج از اقتصاد متكى به نفت
در اين همايش، وزير بازرگانى درباره طرح تحول اقتصادى دولت نهم توضيح داد و گفت: مطالعه شاخص هاى اقتصادى برنامه چهارم، سؤالاتى را به ذهن متبادر مى كرد. اين كه چطور مى شود در آينده از شاخص هاى اقتصادى پايدارى برخوردار باشيم، چگونه مى توان سطح درآمد مردم و رفاه عمومى را افزايش و وابستگى اقتصاد كشور به نفت را كاهش داد، چطور بايد تورم را كه ۳۰ سال است با آن درگير هستيم، كنترل كنيم و آيا با شرايط اقتصادى كنونى اهداف سند چشم انداز كشور مهيا مى شود يا نه، از جمله اين پرسش ها بود.
دكتر مسعود ميركاظمى با بيان اين كه طرح اين سؤالات در دولت نهم منجر به ايجاد طرح تحول اقتصادى كشور شد، اظهار داشت: هدف اين مطالعه تبيين مبانى و ضرورت تهيه و تدوين برنامه تحولات اقتصادى كشور است، ايران پتانسيل هاى خوبى در زمينه هاى فرهنگى، منابع طبيعى و ذخاير زيرزمينى دارد به نحوى كه در برخى از اين شاخص ها رتبه هاى اول تا چهارم را به خود اختصاص داده ايم. همچنين در حوزه هاى ديگرى مثل جغرافيا، به علت برخوردارى از آب و هواى متنوع، جوانى جمعيت و پويايى آن، براى مثال ورود سالانه يك ميليون و ۲۰۰ هزار دانشجو به دانشگاه ها و پتانسيل خوبى كه در زمينه فناورى هاى نوين داريم و در اين زمينه به رتبه هاى مناسبى دست يافته ايم، از شرايط بسيار خوبى برخورداريم. وى با مقايسه درآمد سرانه كشورهاى عضو سازمان بهره ورى آسيا (APO) در سال هاى ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۵ گفت: اين مطالعه نشان مى دهد كشورى همچون ژاپن كه همه منابع آن وارداتى است، در سال،۲۰۰۵ ۳۱ هزار دلار درآمد سرانه داشته است در حالى كه درآمد سرانه ايران بيش از ۷ هزار و ۸۰۰ دلار بوده است بنابراين بايد تلاش كنيم تا سطح درآمد كشور را بالاتر ببريم.
انعكاس صحيح عملكرد دولت
معاون سياسى- اجتماعى استاندارى تهران، در حاشيه اين همايش كه ديروز در دانشكده علوم پزشكى شهيد بهشتى برگزار شد، گفت: عملكرد دولت نهم، زمانى كه فعاليت رسمى خود را آغاز كرد، از سوى برخى در بين مردم تخريب شد، لذا ما به عنوان مسئولان استان تهران، خود را موظف دانستيم تا عملكرد دولت نهم را به نحو صحيحى منعكس كنيم.
صفرعلى برات لو در گفت وگو با خبرنگار «ايران» تأكيد كرد: مسئولان استاندارى تهران معتقدند كه عملكرد اين دولت نسبت به دوره هاى قبل چندين برابر بوده است، اما به علت حجم تبليغات منفى و جنگ روانى، اين عملكرد به صورت شفاف به مردم انتقال نيافته است. با توجه به اين امر، همايش بزرگ مسئولان استاندارى تهران برگزار شد. وى افزود: در اين همايش، عملكرد دولت نهم در عرصه سياسى، اجتماعى و اقتصادى، به مديران استانى منتقل مى شود تا آنان با اطلاع از مسائل مختلف، اخبار را در اين باره در استان ها انعكاس دهند.
برات لو با اشاره به برگزارى همايش ديگرى در اين زمينه اظهار داشت: پس از برگزارى اين همايش، مسئولان استاندارى تصميم دارند با رؤساى دانشگاه ها و تشكل هاى دانشجويى نيز همايشى با همين موضوع برگزار كنند تا دانشجويان مسائل و مشكلات خود را رو در رو با مسئولان دولت مطرح كنند و از روند پيشرفت اقتصادى و اجتماعى دولت نيز مطلع شوند.
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]