واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: كنكور 87 و داستان بومي پذيري داوطلبان
اگر چه در خبرهاي ديروز سايت اينترنتي ايسكانيوز پيگيري اعتراضات داوطلبان كنكور توسط مسئولان سازمان سنجش آموزش كشور قابل رويت بود ولي امروز رسانه ها از محول شدن اجراي مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مبني بر پذيرش 60 درصدي داوطلبان بومي توسط وزارت علوم خبر دادند.
زماني كه سازمان سنجش آموزش كشور نتايج نهايي داوطلبان كنكور سراسري دانشگاه هاي كشور كه بزرگترين ماراتن علمي كشور است را اعلام كرد ، در پي آن بود كه برخي از داوطلبان عموما" از استان ها و شهرستان هاي كشور خصوصا" از استان يزد كه 15 سال است ركورد علمي بين داوطلبان را شكسته است با نتايجي مواجه شدند كه هيچ گاه باورش برايشان ممكن نبود.
تجمع اعتراض آميز برخي از اين داوطلبان طي روز هاي اخير خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" را بر آن داشت تا به منظور پيگيري اعتراضات مكرر از سوي داوطلبان براي نتايج اعلام شده از سوي سازمان سنجش آموزش كشور بتواند پاسخ قانع كننده اي از مسئولان دريافت كند.
طي تماس هاي مكرري كه با مسولين مختلف در سازمان سنجش آموزش كشور انجام داد ، مشخص شد كه تمامي مسئولان سازمان مشغول پيگيري اعتراضات داوطلبان هستند.
اما براستي اينكه نظام آموزش عالي كشور در حركتي به دنبال جذب داوطلبان در دانشگاه هاي استان بومي خويش است ولي قطعا" اينكه امكانات و سطح علمي در دانشگاه هاي شهرستان ها به نسبت دانشگاه هاي دولتي پايتخت قابل مقايسه نيست كه در آن هيچ شكي نيست و محروم شدن نخبگان علمي شهرستان ها از تحصيل در دانشگاه هاي معتبر تهران خود اجحافي است كه بايد پرونده اي مفصل براي آن گشود.
از سوي ديگر مطرح شدن زمينه آسيب هاي اجتماعي براي دختران و پسران دانشجوي شهرستاني كه براي تحصيل در خوابگاه هاي دانشجويي دانشگاه هاي تهران شيرين ترين دوران زندگي خود ، جواني را تجربه مي كنند و اگر با محيط هاي آلوده مواجه شوند به انواع آسيب هاي اجتماعي مبتلا مي شوند و نهايتا" اينكه اين موضوع باعث شده مسئولان اجرايي در سازمان سنجش و وزارت علوم در پي مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بحث پذيرش 60 درصدي براي داوطلبان بومي هر استان و منطقه را عملياتي كنند كه خود اما و اگرهاي بسياري دارد .
اينكه مسئولان اجرايي و فرهنگي كشور قادر به حل اين معضل و اصلاح فضاي فرهنگي دانشگاهها و خوابگاه هاي دانشجويي نيستند ،نبايد سبب شود داوطلبان نخبه و پر توان كشور كه در شهرستان هاي دور افتاده و بدون امكانات علمي و رفاهي نتوانند از امكانات دانشگاه هاي معتبر تهران استفاده كنند.
از طرفي اينكه داوطلبان تهراني كه از اوان كودكي با بهترين امكانات رفاهي و علمي بزرگ شده و با استفاده از بهترين كلاس هاي تقويتي و طراحان سوالات كنكور دوران قبل از كنكور و تست زني كتاب هاي اين ماراتن را سپري مي كنند بتوانند براحتي هر چه تمام و يا لااقل راحت تر از شهرستاني ها و بدون رقابت با آنها وارد بهترين دانشگاه هاي كشور شوند به نوعي بي عدالتي است.
دبير گروه اجتماعي
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"خبرگزاري ايسكانيوز"
19شهريورماه 1387
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]