تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دنيا سراى بلا و گرفتارى و محل گذران زندگى و زحمت است خوشبختان از آن دل كنده‏اند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840261540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كوشنه: مادامي كه ايران يك نگراني است بايد مذاكرات با روسيه را ادامه دهيم/ روسيه تحريك شود، موشك‌هايي عليه دشمنانش مستقر مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كوشنه: مادامي كه ايران يك نگراني است بايد مذاكرات با روسيه را ادامه دهيم/ روسيه تحريك شود، موشك‌هايي عليه دشمنانش مستقر مي‌كند
خبرگزاري انتخاب : كوشنه: فكرمي‌كنم جنگ سرد يك موضوع مزخرف است. تنش و تقابل به هيچ وجه خوب نيست. راهي كه روس‌ها براي نشان دادن واكنش به ساكاشويلي انتخاب كردند نيز درست نبود و ما به شدت آن را محكوم مي‌كنيم.


با توجه به اينكه فرانسه در حال حاضر رياست دوره‌يي اتحاديه‌ي اروپا را بر عهده دارد سياست‌هايش در كانون توجه‌ها قرار گرفته است. برنار كوشنه، وزير خارجه‌ي فرانسه تحت امر نيكولا ساركوزي، رييس جمهور، هم اكنون دوران پر مشغله‌اي را سپري مي‌كند. بررسي موضوع مناقشه قفقاز، تقابل روسيه با غرب و از سرگيري مذاكرات با سوريه اين روزها اكثر اوقات وزير خارجه‌ي فرانسه را به خود اختصاص داده است. همچنين موضوع حضور نظامي فرانسه در افغانستان اخيرا به خصوص با كشته شدن 10 سرباز فرانسوي در اين كشور با تنش‌هاي جدي در داخل فرانسه روبرو شده است.

برنارد كوشنه در گفت‌وگو با هفته‌نامه‌ي نيوزويك در مورد مسائل مختلفي از جمله تعامل با روسيه، مناقشه افغانستان و خوش‌بيني‌اش در مورد اوضاع عراق سخن گفته است.

متن اين مصاحبه به قرار ذيل است:

سوال: با مناقشه افغانستان شروع مي‌كنم، آقاي كوشنه آيا بايد افغانستان وغرب به دنبال ايجاد سازش با طالبان يا مذاكره با آنها باشند؟

كوشنه: اين موضوع به حامد كرزاي، رييس‌جمهور افغانستان بستگي دارد كه در اين رابطه تصميم‌گيري كند. بايد در ابتدا به اين موضوع نگاه كنيم كه راه حل نظامي در افغانستان نتيجه‌ بخش نخواهد بود. بايد به فكر ايجاد امنيت بيشتر در افغانستان باشيم. زماني كه در اوايل سال جاري در حال تقويت امور نظامي‌مان در افغانستان بوديم، كنفرانس پاريس با حضور 80 كشور برگزار شد. كمك‌هاي مالي زيادي در اين كنفرانس براي افغانستان جمع‌آوري شد. 15 روز پيش از اين كنفرانس، كنفرانسي در مورد جامعه دروني افغانستان با حضور موسسات غير دولتي بين‌المللي و آژانس‌هاي سازمان ملل كه پذيرفته بودند در فعاليتهاي غير نظامي - نظامي شركت كنند، برگزار شد. در اين كنفرانس گروه‌هاي حقوق بشر افغانستان را داشتيم كه در مورد موضوعات اين كشور صحبت كردند. آمريكايي‌ها در ابتدا با اين موضوع مخالف بودند. اما روابط ما با آمريكايي‌ها به گونه‌اي است كه آنها به ما اعتماد دارند و ما به آنها اعتماد داريم. آنها (آمريكايي‌ها) با اين موضوع موافقت كردند كه بايد قدرت را به خود افغان‌ها بدهيم. در اين كنفرانس ما در مورد فعاليتهاي نظامي - غير نظامي، موضوع فساد و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به طور آشكار سخن گفتيم. تصميم گرفتيم استراتژي جديدي را در افغانستان اتخاذ كنيم كه اين استراتژي فقط مختص به پيروزي نظامي در اين كشور نبوده است.

سوال: بنابراين استراتژي در افغانستان پيشتر تغيير كرده است؟

كوشنه: بله، اين استراتژي را در ماه ژوئن و در كنفرانس پاريس تغيير داديم. تكميل اين استراتژي در حال انجام است و هنوز پايان نيافته است. در اولين نشانه‌ها از اين تغيير در 29 اوت نيروهاي فرانسوي مسووليت تامين امنيت كابل را به افغان‌ها سپردند و تمامي مناطق مركزي كه توسط فرانسه، ايتاليا و تركيه اداره مي‌شد تا پيش از پايان ژوئن قرار بود به ارتش افغانستان تحويل داده شود.ارتش افغانستان پيشتر 55 هزار نيرو داشته است و تا پيش از پايان سال شمار اين نيروها به 75 هزار تن خواهد رسيد. معتقديم كه حدود 100 تا 120 هزار نيرو در ارتش افغانستان لازم است. افغانستان براي مردم اين كشور است بنابراين اندك اندك مسووليت‌ها را به افغان‌ها مي‌سپاريم. بيايد فقط به پيروزي نظامي در افغانستان فكر نكنيم. بياييد به دوستان افغانمان كمك كنيم تا قدرت را به دست بگيرند و براي خود تصميم گيري كنند. اين استراتژي جديد ماست. من نمي‌گويم ما بايد نيروهايمان را از افغانستان خارج كنيم. درنهايت مردم افغانستان را نسبت به اين مساله متقاعد خواهيم كرد كه همكاري با ما براي آنها بسيار مفيد‌تر از همكاري با گروه طالبان است.

سوال: فكر مي‌كنيد جنگ عراق چگونه و چه زماني پايان خواهد يافت؟

كوشنه: زماني كه عراقي‌ها به طور كامل در قدرت قرار بگيرند. اين موضوع دقيقا در افغانستان نيز صدق مي‌كند. در اين زمينه يك تئوريسين بسيار برجسته وجود دارد و آن ژنرال ديويد پترائوس، فرماندهي ارشد نيروهاي آمريكايي در عراق است. زماني جنگ عراق پايان مي‌يابد كه عراقي‌هاي از اقشار مختلف در نقاط گوناگون بتوانند مسووليت تمامي امور از جمله امور حقوق بشر، فرهنگي، اجتماعي، امنيتي و دموكراسي را به طور كامل به دست بگيرد. آنها همانند ما نيستند اما اقدامات‌شان قابل قبول است و فكر مي‌كنم اين اتفاق در حال روي دادن است. آخرين مرتبه‌اي كه به عراق سفر كردم، شنيدم كه جنوب عراق به طور كامل دست عراقي‌هاست. پناهندگان نيز به عراق بازگشته بودند. نوري المالكي، نخست وزير عراق به من گفت سني‌ها به دولت بازگشته‌اند. اينها حداقل نشانه‌هاي خوبي هستند. هيچ وقت نمي‌گويم كه اين نشانه‌ها كافي است. اما به طور صريح مي‌گويم اوضاع عراق بهتر شده است و آنچه از ژنرال پترائوس مي‌شنويم واقعا اميد بخش است. پترائوس به اين نتيجه رسيده كه ارتش بايد جداي از يك ارتش اشغال‌گر باشد و بايد به عراقي‌ها در به دست گيري تمامي مسووليت‌هاي كشوري كمك كند.

سوال: به نظر شما بهترين راه براي تعامل با روسيه چيست؟

كوشنه: شما فكر كنيد چه راهي موثرتر است: اعزام كشتي‌هاي جنگي به درياي سياه يا آنچه كه من و ساركوزي قصد داريم در پيش بگيريم (اشاره به راه حل مسالمت‌آميز). زماني كه روسيه تحريك شود، اين كشور موشك‌هايي را عليه دشمنانش مستقرمي‌كند. به نظر من اين راه حل درستي در اين مقطع زماني نيست.

سوال: از شما به خاطر اينكه به تماميت ارضي گرجستان در طرح آتش بس شش ماده‌اي ميانجي‌گري شده توسط ساركوزي ميان تفليس - مسكو توجه نكرديد، انتقاد شده است.

كوشنه: خير اين موضوع درست نيست. سند اول شامل تماميت ارضي بود. اين سند توسط ديميتري مدودف، رييس‌جمهور روسيه اصلاح شد. اين موضوع در كنفرانس خبري اعلام شد كه امنيت و ثبات آبخازيا و اوستياي جنوبي موضع جداگانه‌اي است كه در نامه‌اي ديگر عنوان خواهد شد كه اين نامه را خود ساركوزي نوشت و به طرفين ارسال كرد. در سندي كه كاندوليزا رايس، وزير خارجه‌ي آمريكا و ميخاييل ساكاشويلي، رييس جمهور گرجستان آن را امضا كردند موضوع تماميت ارضي وجود نداشت. اما در مراحل نهايي اين موضوع لحاظ شد.

سوال: بعضي از سياست‌گذاران غرب خواهان قطع روابط غرب با روسيه براي مجازت اين كشور به خاطر تجاوز به گرجستان هستند.

كوشنه: ‌مادامي كه ايران يك نگراني محسوب مي‌شود ما بايد مذاكراتمان را با روسيه ادامه بدهيم. لازم است روسيه در گروه ما حاضر باشد تا گروه سه كشور اروپايي،‌ آمريكا، چين و روسيه تكميل شود. اين بسيار موضوع مهمي است.

سوال: آيا پيوستن گرجستان و اوكراين به ناتو يك اشتباه محسوب مي‌شود؟

كوشنه: خير. چه چيزي تغيير كرده است كه ما آن را پذيرفته‌ايم؟ هيچ چيز! آيا فكر مي‌كنيد آمريكا عليه ارتش روسيه اعلان جنگ مي‌كند؟ آيا واقعا اين اتفاق روي خواهد داد؟

سوال: درباره‌ي روسيه چطور؟

كوشنه: معتقدم كه روسيه نيز به تقابل فكر نمي‌كند. ما گفته‌ايم كه اوكراين و گرجستان مي‌توانند به ناتو بپيوندند. اما به نظر ما پيوستن اين دو كشور به ناتو در اين مقطع زماني اندكي زود است. اگر روزي مجبور شويم با پيوستن اين دو كشور به ناتو موافقت كنيم بسيار خوب، آن را مي‌پذيريم. ما سندي را در بخارست امضا كرديم كه در آن اعلام شد گرجستان و اوكراين مي‌توانند مانند همه كشورها به ناتو پيوندند. اما نبايد حداقل در اين مقطع زماني نفت بر روي آتش بريزيم.

سوال: تا پيش از اين به نظر مي‌آمد دستيابي ايران به بمب هسته‌يي تهديد اصلي اين مقطع زماني است اما بروز جنگ سردي ديگر نگراني اصلي اين مقطع زماني محسوب مي‌شود.

كوشنه: فكرمي‌كنم جنگ سرد يك موضوع مزخرف است. تنش و تقابل به هيچ وجه خوب نيست. راهي كه روس‌ها براي نشان دادن واكنش به ساكاشويلي انتخاب كردند نيز درست نبود و ما به شدت آن را محكوم مي‌كنيم.

سوال: آيا بايد با روسيه سازش كرد يا در مقابل اين كشور درآمد؟

كوشنه: نمي‌دانم. حداقل در اين مقطع زماني سازش و آتش بس ايجاد شده است و بخشي از نيروهاي روسيه از خاك گرجستان خارج شده‌اند و كمك‌هاي بشردوستانه نيز به دو منطقه جدايي طلب ارسال شده است. توانستيم در اين مسير از حمايت 27 عضو اتحاديه‌ي اروپا برخوردار شويم. در اجلاس اخير اتحاديه‌ي اروپا پاسخي محكم به روسيه داديم. من، ساركوزي، رييس كميسيون اروپا و خاوير سولانا قصد داريم به مسكو و تفليس سفر كنيم. خواهيم ديد كه آيا مدودف تغيير موضع خواهد داد يا به حرف‌هاي پيشين خود اصرار مي‌ورزد. اميدواريم مدودف بپذيرد نيروهاي روسيه از خاك گرجستان خارج شوند و نيروهاي بين‌المللي جانشين آنها شوند.

سوال: آيا اين رفتار روسيه به خاطر تلاش‌ها براي گسترش ناتو است؟

كوشنه: روس‌ها تصورات خاص خود را دارند. مطمئنا سپر دفاع موشكي آمريكا در شرق اروپا عليه آنها نيست اما روس‌ها تصور مي‌كنند اين سامانه‌ي ضد موشكي عليه آنهاست.
 دوشنبه 18 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن