واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير خارجهي مصر: اسراييل درخصوص تهديدهاي امنيتي عليه خود مبالغه ميكند امكان بازگشت عراق به جهان عرب وجود دارد به دنبال روابطي عادي و آرام با ايران هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
وزير امور خارجهي مصر تاكيد كرد: اسراييل در خصوص مسايل امنيتياش و تهديدهايي كه امنيت آن را به خطر مياندازد، مبالغه ميكند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، احمد ابوالغيظ وزير امور خارجهي مصر، در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط -چاپ لندن- در خصوص ابراز نگرانيهاي ايهود باراك وزير جنگ رژيم صهيونيستي از حمله حزبالله لبنان، حماس و ايران طي سفر اخيرش به مصر اظهار داشت: محور اصلي تفكرات اسراييل تمركز بر بعد امنيتي در روابط خارجي اسراييل چه در روابط با فلسطينيان و چه در روابط با كشورهاي عربي و ديگر كشورهاي همجوار است و اين تفكر نشان ميدهد كه اسراييل چيزي را جز امنيت دنبال نميكند.
وي ادامه داد: از نظر من، اسراييل در اين خصوص مبالغه ميكند و اين مبالغه باعث ميشود اقداماتي را انجام دهد كه ثبات و امنيت منطقه را تهديد كند.
ابوالغيظ گفت: مقامات اسراييلي همواره از خطرهاي امنيتي سخن ميگويند كه اسراييل را تهديد ميكند و سوالي كه اين جا مطرح ميشود اين است كه آيا اين تهديدها و خطرها حقيقتي است يا تنها يك بهانه و توجيه محسوب ميشود كه به نظر ما اين دو مساله به هم آميخته شده است.
وي در ادامه در خصوص آغاز مذاكرات مصر با گروههاي فلسطيني و انتظار نتيجهگيريهاي مثبت از اين مذاكرات جهت پايان دادن به بحران داخلي فلسطين عنوان داشت: مصر اولين جلسه مذاكرات را با هدف دستيابي به توافقنامهاي كه راه را براي فلسطينيان جهت ورود به ورطهاي جديد و بازگشت اوضاع طبيعي به فلسطين فراهم كند، آغاز كرده است كه اين امر نيازمند حمايت طرفهاي عربي است و ما معتقديم كه مصر و ديگر طرفهاي عربي توانايي ارايه اين حمايتها را دارند.
وزير امور خارجهي مصر ادامه داد: مذاكراتي با جنبش جهاد اسلامي فلسطين و جبهه مردمي فلسطين انجام شده و ما درصدد برگزاري يك نشست ديگر بين جنبشهاي فتح و حماس در پايان ماه سپتامبر هستيم.
وي در خصوص اين كه بر اساس شواهد موجود مذاكرات مذكور بينتيجه است و همه منتظر روي كار آمدن رهبران جديد دولت آمريكا هستند، گفت: من اظهارنظري در خصوص اين اخبار نميكنم و معتقدم كه گذشت زمان حقايق و مواضع را فاش خواهد كرد.
وي در خصوص تعامل مصر با نوار غزه ادامه داد: غزه هم چنان تحت سيطرهي حماس است و ما معتقديم كه اين وضعيت غير عادي است و بايد كنترل اين منطقه به تشكيلات خودگردان فلسطين بازگردد.
ابوالغيظ در خصوص ورود نيروهاي عربي به غزه اظهار داشت: اين پيشنهاد مطرح شده است كه بايد با توجه و دقت هر چه تمامتر مورد بررسي قرار گيرد زيرا حضور نيروهاي عربي در غزه ميتواند به ممانعت از درگيريها و حتي توقف درگيريهاي اسراييل و فلسطين كمك كند و فلسطينيان از اين طريق ميتوانند امكانات و امور خود را در نوار غزه سازماندهي كنند.
وزير امور خارجه مصر در خصوص گذرگاه رفح و انتقادهاي شديد نسبت به تداوم بستن اين گذرگاه با توجه به توافقنامه سال 2005 با تشكيلات خودگردان فلسطين در خصوص كنترل گذرگاه رفح گفت: هيچ گونه اقدامي در نقض اين توافقنامه صورت نگرفته است، زيرا مصر هم چنان امضاي توافقنامهي مذكور را توسط تشكيلات خودگردان فلسطين مشروط به سيطرهي كامل اين تشكيلات بر نوار غزه و كرانه باختري به رسميت ميشناسد.
وي در اين باره كه آيا احتمال امضاي توافقنامهي صلح بين فلسطين و اسراييل طي سال جاري ميلادي بر اساس توافقنامههاي آناپوليس وجود دارد يا خير، گفت: ما بايد با جديت هر چه بيشتر اين مساله را دنبال كنيم هر چند كه شواهد موجود از سختيها و دشواريها در روند مذاكرات بين طرفين فلسطيني و اسراييلي خبر ميدهد، اما آمريكا هم چنان بر امضاي اين توافقنامه تا پيش از پايان سال جاري ميلادي پايبند است و كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا نيز در تماس تلفنياش طي سفر به منطقه به ما تاكيد كرد كه كشورش در راستاي امضاي توافقنامهي مكتوب بين فلسطين و اسراييل تلاش ميكند.
اين مقام بلندپايه مصري خاطر نشان كرد: ما بر ضرورت انجام مذاكرات تلفني بيشتر، ديدارهاي گستردهتر در سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر و هم چنين بررسي گزارش طرف فلسطيني در اين ديدارها توافق كردهايم و علاوه بر آن واكنشهاي اسراييل را نيز در اين خصوص پيگيري خواهيم كرد و اميدواريم كه اين رايزنيها به پيشبرد امور منجر شود.
وي هم چنين تاكيد كرد كه مصر به طور مداوم در جريان مذاكرات فلسطين و اسراييل قرار ميگيرد و حسام زكي سخنگوي وزارت امور خارجه مصر نيز در سفر به رامالله با مقامات تشكيلات خودگردان فلسطين در جريان كامل اين مذاكرات قرار گرفته است.
ابوالغيظ در خصوص عراق و ديدگاه مصر دربارهي بازگشت اين كشور به جهان عرب گفت: عراق از زمان مشاركت در نشست وزراي امور خارجه عرب در سال 2004 تاكنون در راستاي بازگشت به جهان عرب تلاش ميكند و من مطمئن هستم كه در زماني نه چندان دور و پس از بازگشت ثبات و امنيت به عراق، امكان بازگشت اين كشور به جهان عرب وجود دارد و بسياري از كشورهاي عربي نيز براي نزديكتر شدن به عراق تلاش خواهند كرد.
وي با اشاره به مشكلات كشورهاي عربي در ازسرگيري روابط ديپلماتيك با عراق، بازگشت ثبات و تحقق مسالهي داخلي در اين كشور را كليد حل اين مشكلات دانست كه تاكنون با پيشرفتهاي محسوسي نيز همراه بوده است.
وزير امور خارجهي مصر در خصوص نتايج سفر اخير هيات ديپلماتيك مصر به عراق گفت: اين هيات دوشنبهي گذشته به مصر بازگشت و در گزارشش بر بهبود اوضاع امنيتي عراق تاكيد كرد اما قرار است براي بررسيهاي دقيقتر بار ديگر اين هيات به عراق سفر كند.
وي هم چنين از حتمال سفر قريب الوقوعش به عراق خبر داده و تلاشهاي هيات مصري را در راستاي احساس مسووليت همه جانبه مصر نسبت به عراق از جمله تلاش براي بازگشايي سفارت قاهره در بغداد دانست.
ابوالغيظ در خصوص ايجاد يك نشست امنيتي منطقهاي براي كشورهاي منطقه از جمله عراق، ايران، برخي كشورهاي عربي و تركيه گفت: پيشنهاداتي از سوي ايران در اين خصوص مطرح شده همانطور كه روسيه نيز پيشنهاد برگزاري يك كنفرانس بينالمللي براي بررسي امنيت منطقهي خليج فارس را مطرح كرده است و علاوه بر آن كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس مصر و اردن نيز نشستهايي را در اين خصوص برگزار كردهاند اما از نظر مصر، امنيت منطقه خليج فارس به دليل بعد عربياش بسيار حايز اهميت است و نبايد اين امنيت مورد تهديد قرار گيرد.
وي در خصوص روابط مصر و ايران گفت: برخي مسايل از جمله برخي برخوردهاي ايران، مصر را ناراحت و خشمگين ميسازد، اما ما نهايتا با ايران به عنوان يك كشور تاثيرگذار بزرگ در جهان اسلام و منطقه خليج فارس برخورد ميكنيم.
ابوالغيظ گفت: به رغم تمامي مسايل معتقديم كه برخي در ايران از اهميت روابط عادي با مصر آگاه هستند و در راستاي ايجاد اين روابط تلاش ميكنند كه ما اميدواريم با موضع قدرتمند و بيشتر تهران در اين خصوص روبرو شويم.
وي در ادامه در خصوص بحران مربوط به جزاير سه گانه ايران در خليج فارس ابراز اميدواري كرد كه اين مساله با آرامش و به گونهاي كه ثبات و امنيت خليج فارس را تضمين كند حل و فصل گردد.
ابوالغيظ در پاسخ به سوالي مبني بر اعلام آمادگي محمود احمدي نژاد رييس جمهور ايران براي سفر به مصر و ناديده گرفتن اين تلاشها از نظر مصر اظهار داشت: ما نه ايران و نه رييس جمهور آنرا ناديده نميگيريم و به دنبال روابطي عادي و آرام با ايران و حل و فصل مشكلات موجود در روابط دو طرف هستيم.
وزير امور خارجه مصر در ادامه در پاسخ به اين سوال كه آيا وزير جنگ رژيم صهيونيستي در سفر اخير به مصر مقامات اين كشور را در جريان روند مذاكرات صلح غير مستقيم بين سوريه و اسراييل قرار داده است يا خير؟ گفت: هيچ صحبتي از اين مساله نشد زيرا اين مذاكرات به منزله امانتي است كه نبايد چيزي از آن گفته شود.
وي هم چنين ابراز اميدواري كرد كه بحران بوجود آمده در سودان در پي صدور حكم بازداشت عمر البشير رييس جمهور اين كشور توسط دادگاه جنايي لاهه از طريق قانع ساختن نمايندگان شوراي امنيت در نشستهاي مجمع عمومي سازمان ملل متحد حل و فصل شود.
انتهاي پيام
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]