تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840216319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارشي از همايش ترويج زبان و ادب فارسي كهن‌الگوي نور و تاريكي در شعر سهراب و فروغ بررسي شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارشي از همايش ترويج زبان و ادب فارسي كهن‌الگوي نور و تاريكي در شعر سهراب و فروغ بررسي شد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

سومين گردهمايي انجمن ترويج زبان و ادب فارسي ايران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در نشست ادبيات معاصر اين همايش كه عصر چهارشنبه (ششم شهريور) با مديرست محمدجعفر ياحقي در بنياد ايران‌شناسي برگزار شد، فرزانه مظفريان با عنوان «دريچه‌اي به زلال نور» به بررسي «كهن‌الگوي نور و تاريكي در شعرهاي سهراب سپهري و فروغ فرخزاد» پرداخت و در ابتدا با ارائه‌ي توضيحاتي درباره‌ي كهن‌الگوي نور و تاريكي و همچنين تبيين معناي نور و تاريكي به زبان ادبي، اظهار كرد: فروغ فرخزاد همه‌ي تلاش انسان را پيوستن به نور مي‌داند؛ چنان‌چه سهراب سپهري هم نور را كمال رسيدن مي‌داند و اين را در شعر «نشاني» سهراب به وضوح مي‌توان ديد. سپهري در شعرهايش به لايه‌اي نوراني مي‌رسد كه آن را آغاز و هدف را رسيدن به جهان ابدي مي‌داند و البته فروغ از آن به عنوان ساحل خورشيد ياد مي‌كند؛ از همين‌رو، عشق را در كلام اين دو شاعر، نوراني مي‌بينيم. به بياني ديگر، فروغ در نگرشي غنايي، حس ظريف زندگي را تبيين مي‌كند و يك لحظه از زندگي را در دايره‌اي نور مي‌بيند.

او با استناد به شعرهاي سپهري متذكر شد: سهراب در مقام كسي كه ساحتي قدسي دارد، عشق مي‌ورزد و از نور سخن مي‌گويد؛ همان نوري كه عارفان از آن به عنوان نور معرفت ياد مي‌كنند و در سلوكي عارفانه، طبيعت را جلوه‌گاه حق مي‌داند؛ همچنان كه نور درخشان خداوند را در همين نزديكي مي‌بيند.

اين پژوهشگر در ادامه با استناد به شعرهاي فروغ فرخزاد، اظهار كرد: فروغ نيز نور خداوندي را در نزديكي خود مي‌بيند؛ اما برخلاف سپهري كه از طبيعت كمك مي‌گيرد، آن را در وجود خود مي‌يابد و جلوه‌ي حق را در وجود خود احساس مي‌كند؛ به تعبيري در مسير سلوك خويش به يگانگي مي‌رسد و خدا را شاعرانه مي‌بيند؛ اما مي‌بينيم بر اساس شعرهاي سپهري، او نسبت به فروغ بينش عميقي نسبت به زندگي دارد، كه اين در شعر فروغ كم‌تر ديده مي‌شود. به اعتقاد من، اين دو شاعر زباني نزديك به هم دارند و به نظر مي‌رسد سپهري در رسيدن به زباني شفاف و صميمي از فروغ تأثير پذيرفته است.

مظفريان از آب و آينه به عنوان ديگر نمادهاي مشترك زبان شعري اين دو شاعر ياد كرد و واژگان پنجره، چراغ و ستاره را كه هر كدام نمادي از روشنايي است، از پربسامدترين واژگان زبان اين دو شاعر دانست.

او در پايان به تبيين مفهوم تاريكي و نوع مواجهه‌ي اين دو شاعر با تاريكي پرداخت و سرانجام به تقابل تاريكي و روشنايي و نوع پرداخت شاعرانه‌ي فروغ و سپهري پرداخت.

در ادامه‌ي اين نشست، محمدجعفر ياحقي با به چالش‌ كشيدن ادعاي تأثيرپذيري زبان سهراب سپهري از فروغ فرخزاد، تصريح كرد: خيلي مطمئن نيستم كه سهراب به لحاظ زباني متأثر از فروغ باشد. آن‌ها برداشت‌شان از زندگي فرق دارد و اين‌گونه مقايسه را با هركس ديگري هم مي‌شد انجام داد.

همچنين در اين نشست، فاطمه نعناع‌فروش با موضوع «شاهنامه و منطق داستان معاصر»، مقاله‌اش را ارائه كرد و محبوبيت قالب داستان براي هنرمندان و نويسندگان معاصر و از سويي فضل تقدم شاهنامه در داستان‌سرايي را انگيزه‌ي خود از كنار هم نشاندن اين دو دانست و قصدش را از انجام اين كار، نشان دادن مهارت داستان‌پردازي فردوسي در «شاهنامه» عنوان كرد.

وي در ادامه با بازخواني داستان «سياوش» از «شاهنامه»، عناصر داستاني از قبيل شخصيت‌پردازي، گره‌افكني، گره‌گشايي، پي‌رنگ و ديگر عناصر داستاني آمده در اين روايت « شاهنامه» را به اختصار شرح داد.

به گزارش ايسنا، سهيلا روستا نيز مقاله‌اش را با عنوان «گرايش ميني‌ماليستي در زبان و ادبيات معاصر» ارائه كرد و در اين‌باره گفت: در دهه‌هاي اخير، گرايش به ميني‌ماليسم يا كمينه‌گرايي در عرصه‌هاي مختلف زندگي بشر از جمله هنر و ادبيات افزايش يافته است و برخي از داستان‌نويسان معاصر نيز به علت استقبال خوانندگان، به نوشتن داستان‌هاي كوتاه روي آورده‌اند.

او متذكر شد: نويسندگان اين‌گونه آثار با حذف عناصر غيرضروري، تلاش مي‌كنند اثر ادبي را در كم‌ترين حجم و كوتاه‌ترين شكل عرضه كنند. آنان با استفاده از شگردهايي از جمله انتخاب طرح ساده و گزينش لحظه‌ها و برشي جذاب از زندگي براي روايت، شروع بدون مقدمه، بهره‌گيري از ارجاعات بين متني، برجسته ‌كردن زبان و نقش كلمه، آوردن پايان پركشش و صرفه‌جويي در كاربرد واژگان، به آفرينش اثر ادبي مي‌پردازند.

روستا گفت: البته گرايش به كمينه‌گرايي از آغاز شكل‌گيري ادب فارسي تاكنون در بخشي از شاعران و نويسندگان ايراني وجود داشته است، كه نشانه‌هاي آن از گذشته، رواج قالب‌هاي رباعي و دوبيتي در شعر و حكايات منثور بسيار كوتاه در آثار اخلاقي و عرفاني است. اين گرايش امروزه در قالب‌هاي جديد از جمله شعر لحظه، كاريكلماتور و داستان‌هاي كوتاه كوتاه نمود پيدا مي‌كند، كه مي‌توان آن‌ها را بيش‌تر در وبلاگ‌ها و پايگاه‌هاي اينترنتي و يا در پيامك‌هاي تلفن همراه مشاهده كرد.

او در ادامه با نگاهي تاريخي به سير ميني‌ماليسم، به زمينه‌هاي ظهور و بروز آن اشاره كرد و در پايان نيز با خواندن يك داستان ميني‌مال، به نقد و بررسي آن پرداخت.

انتهاي پيام
 جمعه 8 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن