واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
محققان میگویند استعمال دخانیات و چاقی میتواند ضعف دائمی حس شنوایی را به همراه داشته باشد.
به گفته محققان هر دو عامل فوق، به روند خون رسانی به گوش لطمه می زنند و آسیب وارد شده به حس شنوایی با طول مدت مصرف دخانیات یا میزان چاقی ارتباط مستقیم دارد.
در این حال، به گزارش گروه تحقیقاتی دانشگاه آنتورپ در بلژیک آلودگی صوتی محل کار، همچنان مهم ترین خطر برای شنوایی افراد است.
نتیجه این تحقیق در مجله انجمن تحقیقات بیماری های گوش، حلق و بینی منتشر شده است.
نتیجه یک تحقیق دیگر نشان می دهد استعمال دخانیات در افراد میانسال باعث ضعف حافظه و فراموشی می شود.
پیش از این نیز تحقیقات بیانگر ارتباط میان سیگار و ضعف شنوایی بوده است، ولی محققان دانشگاه آنتورپ با تحقیق بر چهار هزار زن و مرد 53 تا 67 ساله توانسته اند شواهد انکارناپذیری را در این باره عرضه کنند.
از همه این افراد پیش از آغاز تحقیقات، آزمایش شنوایی سنجی به عمل آمد و از آنان درباره نحوه زندگی و شرایط کارشان پرسیده شد.
به گفته دکتر اریک فرانسن، یکی از سرپرستان گروه تحقیقاتی، توانایی گوش میانی افراد سیگاری و چاق در دریافت فرکانس های صوتی بالا آسیب می بیند، ولی میزان آسیب دیدگی در افرادی که در محیط های پُر صدا کار می کنند، بیشتر است.
دکتر فرانسن در این باره گفت: "میزان ضعف شنوایی با میزان استعمال دخانیات و چاقی، رابطه مستقیم دارد و بعد از یک سال از شروع استفاده از دخانیات، وضع شنوایی بدتر می شود."
به گفته او بر خلاف دیگر اعضا و اندام های بدن، آسیب دیدگی قدرت شنوایی ترمیم پذیر نیست.
در این حال، تحقیق جداگانه ای که به وسیله محققان بریتانیایی و فرانسوی انجام شده است، نشان می دهد که استعمال دخانیات باعث ضعف حافظه و کاهش توانایی استدلال کلامی در افراد می شود.
این تحقیق طی پنج سال روی 5000 فرد میانسال انجام شد.
ضعف حافظه در افراد میانسال، زمینه ساز بروز فراموشی و زوال عقل در سنین بالاتر است. استعمال دخانیات با صدمه زدن به خون رسانی به گوش، به شنوایی آسیب می زند.
بر اساس خبری دیگر، مطالعه تازه ای نشان می دهد جوانانی که سیگار می کشند یا مادرانشان در دوران بارداری سیگار کشیده اند، احتمال مشکلات شنوایی و همچنین درک صحیح سخن دیگران، در آنها بیشتر است.
محققان دانشگاه ییل آمریکا در آزمایش هایی بر روی 67 نوجوان دریافتند کسانی که در معرض دود سیگار قرار گرفته اند، وقتی عاملی برای حواس پرتی در محیط هست، نمی توانند راحت تمرکز کنند و صداها را تشخیص دهند.
به علاوه این تیم گفت اسکن های آنان نشان می دهد قرار گرفتن در معرض دود سیگار، ماده سفید مغز را که مسئول ارسال پیام است، دچار تغییراتی می کند.
این یافته ها در مجله "نیو ساینتیست" گزارش شده است.
پژوهشگران، مغز نوجوانان مورد مطالعه را اسکن کردند و دریافتند احتمال آنکه ماده سفید مغز کسانی که بیشتر در معرض دود سیگار بوده اند بالاتر باشد، بیشتر است.
مطالعات قبلی نشان داده بود که کودکانی که ماده سفید مغز آنان بیش از حد رشد کرده ، در انتقال و درک صدا مشکلاتی دارند، زیرا این ماده با بقیه مغز هماهنگ نیست.
محققان معتقدند که تولید زائد ماده سفید مغز ناشی از نیکوتین است، زیرا باعث تحریک ترکیبی شیمیایی به نام استیل کولین می شود.
تست های کامپیوتری بر روی این گروه از جوانان 13 تا 18 ساله همچنین شواهد بیشتری در تایید این یافته فراهم کرد.
لسلی جیکوبسون، سرپرست این تحقیقات، گفت: "افراد متاثر از این مشکل در محیط هایی که عاملی برای حواس پرتی در آنان وجود داشته باشد ،مشکلاتی خواهند داشت. این محیط ها می توانند کلاس درس، جایی که سایرین حرف می زنند و محیط پر جنبش و جوش باشد. این مشکل در ترکیب با سایر مشکلات، مثل اختلال رفتاری، می تواند دانش آموز را به سوی ناکامی در تحصیل بکشاند."
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]