واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: احمدينژاد اسلام را بيش از مرزهاي جغرافيايي قبول دارد
پس از گذشت يك هفته از سفر كاري دكتر احمدينژاد به استانبول تركيه، واكنش ها به اين سفر ادامه دارد.
به گزارش رجانيوز، محافل و رسانههاي وفادار به آتاتورك، سران حزب عدالت و توسعه را به دليل دعوت و ميزباني از احمدينژاد به عدول از مباني لائيك متهم ميكنند و از سوي ديگر رسانههاي بيطرف و يا هوادار دولت تركيه نيزمطالبي را در حمايت از اين سفر منتشر ميكنند.
روز گذشته روزنامه پرتيراژ زمان،نزديك بهحزب حاكم عدالت و توسعه تركيه در گزارشي به تمجيد از مشي شخصي دكتر احمدي نژاد پرداخت.
نويسنده اين گزارش در ابتدا، احمدي نژاد را با چهره هاي محبوب دهه70 تركيه مقايسه كرد و نوشت: احمدينژاد فردي از ميان مردم است. افرادي شبيه او را در خيابان و محلههاي متوسط و يا مغازه ها ميتوان مشاهده كرد. لباسهايي كه به تن ميكند، لباسهايي كاملاً معمولي است. بسياري از سران كشورها، تئوري جامعه مصرفي ليبراليسم را مورد توجه قرار دادهاند و در پي تبديل جوامع خود به جوامع مصرفي هستند اما احمدي نژاد به چنين سياستهايي اهميت نميدهد.
شايد شما از سياستهاي رييسجمهور ايران و ديدگاههاي وي انتقاد كنيد اما نميتوان اين موضوع را انكار كرد كه وي با مردم فقير، استثمار شده و اقشاري كه حقوق آنان در كشورهاي مختلف نقض شده، ارتباط خوبي برقرار كرده است. احمدينژاد نه تنها در خاورميانه بلكه در كشورهاي آفريقايي، آسيا و آمريكاي لاتين فردي محبوب است. جوانان ونزوئلايي تيشرتهايي با تصوير احمدينژاد به تن ميكنند. اين موضوع از قبل قابل پيش بيني بود كه وي در تركيه نيز از محبوبيت زيادي برخوردار خواهد شد.
روزنامه زمان با اشاره به حضور رييسجمهور در مراسم نماز جمعه در مسجد سلطان احمد استانبول اين اقدام وي را حادثهاي بسيار مهم توصيف كرد و نوشت: احمدينژاد با اين اقدام خود نشان داد كه اسلام از موضوعات سياسي و مرزهاي جغرافيايي با اهميتتر است.
زمان نوشت: يك هفته پيش از سفر احمدينژاد به تركيه خبرهايي در مطبوعات تركيه درباره مخالفت امريكا با سفر وي و يادداشتي كه اسرائيل در اعتراض به اين سفر به مقامات وزارت امورخارجه تركيه تسليم كرد، منتشر شد.
گزارشگرروزنامه نزديك بهحزب عدالت و توسعه در ادامه به پيشنهادات رئيسجمهور در سفر به استانبول اشاره ميكند و مينويسد: احمدينژاد در اين سفر پيشنهادهاي بسيار مناسبي درباره فعاليت شركتهاي تركيه در بخش گاز در ايران مطرح كرد. پيشنهاد غير منتظره ديگر احمدي نژاد استفاده از ليره ترك بجاي دلار و يورو در مبادلات دو كشور بود.
روزنامه زمان در انتها نتيجه گرفت: برژينسكي ايران و تركيه را دو قدرت مهم منطقه كه در طول تاريخ همواره يكديگر را خنثي كردهاند، توصيف كرده است. اما بايد گفت ما اكنون در دوره عثماني و صفوي زندگي نميكنيم و نبايد حماقت خنثيسازي يكديگر را مرتكب شويم.
نظرات كاربران:
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]