واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در مراسم افتتاح موزه مفاخر ديني استان اردبيل مطرح شد: جوانان ما با وجدان ديني بزرگ شدهاند بايد رصدخانه فرهنگي تشكيل شود و عقربههايش قويتر از ژئوفيزيك باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اردبيل
سرويس: شهرستانها
موزه مفاخر ديني استان اردبيل با حضور معاون رييس جمهور و رييس سازمان ملي جوانان و معاون رييس جمهور در امور روحانيت و چند نفر از مفاخر ديني كشورمان از استانهاي همجوار و شهرستان قم در محل خانه قديمي ميرفتاحي گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجت الاسلام و السلمين اكبري جدي در مراسم افتتاح اين موزه گفت: اردبيل يكي از مهدهاي اصلي ترويج مكتب اهل بيت در كشور جهان است و آثار صفويه، افكار و انديشههاي برگرفته از جنبش بزرگ اهل بيت (ع) هنوز هم در جاي جاي دنيا قابل مشاهده است.
رييس بنياد دايرهالمعارف استان اردبيل تاكيد كرد: اردبيل يك ميراث معنوي براي كشور است و معتقديم اردبيل بخشي از ذخاير ملي ماست و جايگاه ارزشمندي دارد و حفظ و صيانت از اين مجموعه ارزشمند ذخيره معنوي براي كشور است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تهديد از طريق امواج تصريح كرد: ما امروزه در معرض تعاملات و امواجي هستيم كه براي ما تهديد است و اگر به صورت انفعالي عمل كنيم قطعا فرصت زيادي را از دست خواهيم داد و بياييد فعالانه عمل كنيم.
رييس بنياد دايره المعارف استان اردبيل با اشاره به تاريخچه حوزه اردبيل در تربيتهاي قفقاز و اين كه استان اردبيل منبع بزرگي براي علماي بيشتر مناطق و قفقاز افزود: اين مجموعه آغازي است كه موزه ديني قفقاز را كه فرهنگ پنهان شده 100 سال اخير را آشكار ميكند تا اين موزه را ايجاد كنيم.
مسعود علويان صدر، مديركل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل گفت: امروز افتتاح موزه مفاخر ديني استان اولين افتتاح از سلسله افتتاحهاي سال جاري است كه 37 پروژه تا پايان سال در استان به بهره برداري ميرسد كه 21 پروژه دولتي و مرمتي است و احداث 16 هتل اپارتمان نيز توسط بخش است كه در مجموع با 19 ميليارد 900 ميليون تومان تا آخر سال هزينه خواهد شد.
وي از ميراث فرهنگي به عنوان زندهترين شاهد از گذشته ياد كرد و گفت: موزهها به گذشته جان ميبخشد و موزه تركيبي از ميراث ملموس و معنوي است كه تكاپوي ميراث معنوي را نشان ميدهد.
حجت الاسلام و السلمين مولايي، محقق و جمع آوري كننده بخش محتوايي موزه مفاخر استان اردبيل نيز در اين مراسم گفت: مفاخر هر ملتي جلوهگاه ارزشها قابليتها آرمانها كليه چيزي است كه يك ملت ميخواهد.
وي با اعلام اين كه فرداي هر ملتي بر مبناي امروز و امروز او بر مبناي گذشته اوست گفت: اگر ملتي از گذشته خود بيخبر باشد نه فردايي نه امروزي دارد.
مولايي تاكيد كرد: ما سرمايههاي عظيميداريم و خودمان متوجه نيستيم و گاها جوگير ميشويم و جشنوارهها، همايشها و غيره برگزار ميكنيم اما در اولويت توجه چنداني نداريم اين در حالي است كه اگر به اصل خود برگرديم و گذشته خود را بشناسيم موفقتر خواهيم بود.
وي تصريح كرد: جوانان ما با وجدان ديني و ريشه اسلامي بزرگ شدهاند و اين اصالت ماست كه براي ما باقي ميماند و بايد در اولويتبندي وقت كرده و در راستاي شناساندن گذشته به جوانان قدم برداريم و ما از دارايي خودمان غافل هستيم زيرا دارالارشاد اردبيل در 130 سال گذشته بيش از 100 عارف، فيلسوف برخاسته و زندگي كرده اما ما از آنها غافل ماندهايم و بايد آنها را بشناسيم آنها فقط يك تصوير نيستند بلكه خط سير علماي هستند.
محق و مورخ اردبيلي تاكيد كرد: بايد جوانان امروز بر مبناي گذشته برنامهريزي داشته باشند و بايد رصدخانه فرهنگي در كشور حقق يابد و عقربههايش از موسسه ژئوفيزيك قويتر باشد.
گفتني است موزه مفاخر ديني اردبيل در خانه قديميميرفتاحي با هزينه 210 ميليون تومان اعتبار كه از دوره قاجاريه مانده است افتتاح شد كه در آن تصاوير 100 نفر از مفاخر ديني استان اردبيل به همراه اثار مكتوب است.
لازم به ذكر است از خانواده ميرفتاحي كه با قيمت بسيار پايين اين خانه را در اختيار ميراث فرهنگي قرار داده تجليل شد.
انتهاي پيام
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]