واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: توافق جليلي و سولانا براي ادامه مذاكرات
خاوير سولانا، مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا ظهر ديروز (دوشنبه) با دكتر سعيد جليلي، نماينده مقام معظم رهبري و دبير شوراي عالي امنيت تلفني مذاكره كرد.
به گزارش ايسنا در اين مذاكره تلفني طرفين از روند سازنده مذاكرات انجام شده در ژنو و تماسهاي متعاقب آن ابراز خرسندي و روند اين مذاكرات را سازنده توصيف كردند.
طرفين ضمن تاكيد بر تبادل نظر و مشورت با يكديگر بر استمرار گفتوگوها تاكيد كردند. در همين حال اما به گزارش خبرگزاري رويترز، معاون «خاوير سولانا»، مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا هم اعلام كرده است: گفتوگوي تلفني سولانا و «سعيد جليلي»، مذاكرهكننده ارشد ايران در برنامه هستهاي اين كشور تغييري در مناقشه درباره فعاليتهاي هستهاي تهران ايجاد نكرد.
اين مسوول اتحاديه اروپا تصريح كرد: تا زماني كه كانالهاي ارتباط و تماس با ايران باز است، به روند دوسويه در قبال اين كشور ادامه ميدهيم. معاون سولانا درباره روند دوسويه گفت: شوراي امنيت براي تحريم بيشتر ايران تحت فشار قرار خواهد گرفت و از سوي ديگر گفتوگو را پيشنهاد ميدهيم. وي اظهار كرد: ايرانيها را براي حضور بر سر ميز مذاكره و بررسي بسته پيشنهادي كه به آنها عرضه شده، دعوت ميكنيم.
خبرگزاريها هفته پيش نيز از ارسال نامهاي از سوي شوراي عالي امنيت ملي ايران به خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا خبر دادند كه در آن اشارهاي به تعليق غني سازي اورانيوم از طرف ايران نشده بود. ايران و اعضاي گروه 1+5 سه هفته پيش در ژنو پاي ميز مذاكره نشستند و در حالي كه انتظار ميرفت اين مذاكرات به شكستن بن بست ايجاد شده بر سر پرونده هستهاي ايران كمك كند، اما گزارشها حاكي از اين است كه گفت و گوها دستاورد محسوسي نداشته است.مقامهاي غربي بعد از مذاكرات ژنو از دادن ضربالاجلي دو هفتهاي به تهران براي پاسخگويي به مساله چالش برانگيز غني سازي اورانيوم خبر دادند اما ايران، دريافت هرگونه ضربالاجلي را رد كرده و به همين جهت هم از پاسخ مثبت يا منفي به مساله تعليق غنيسازي اورانيوم خودداري كرده است. كشورهاي غربي تهديد كردهاند پاسخ منفي ايران به مساله تعليق غنيسازي، تحريم هاي تازه عليه جمهوري اسلامي به همراه خواهد آورد.
در همين رابطه، چهارشنبه گذشته مقامات بريتانيا و ايالات متحده اعلام كردند كه به دنبال سرباز زدن ايران از تعليق غنيسازي اورانيوم، شش قدرت جهاني بر سر اعمال تحريمهاي تازه موافقت كردهاند. در واكنش به اين خبر، اما روسيه اعلام كرد كه هيچ توافق قطعي حاصل نشده است.به گفته ديپلماتها و تحليلگران، اگرچه قدرتهاي غربي خواهند توانست در شوراي امنيت – كه بر سر مساله ايران دچار اختلاف نظر است – قطعنامه چهارم را به تصويب برسانند، اما چنين امري به سادگي ميسر نخواهد شد. تحليل گران ميگويند؛ اين تحريمها احتمالا زماني به تصويب خواهند رسيد كه رييس جمهوري تازه ايالات متحده انتخاب شده است. تحليلگران همچنين معتقدند كه تحريمهاي جديد، در ادامه تحريمهاي پيشين و كمي سخت تر از مجازاتهاي فعلي باشد.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]