واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: بررسي مسايل جوانان در آستانه روز جوان / (2) يك كارشناس: اوقات فراغت مفهومي مدرن براي جوان ايراني است
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: كارشناس حقوقي دانشگاه امام صادق (ع) با بيان اينكه جوان ايراني آن قدر مشغله كاري و دغدغه هاي فكري دارد كه جايي براي اوقات فراغت باقي نمي ماند، گفت: جوانان هر جامعه سرمايه هاي ملي آن جامعه محسوب مي شوند.
دكتر عطا بيگدلي كارشناس دفتر حقوقي دانشگاه امام صادق (ع) روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ، در رابطه با فضاي عمومي موجود در جامعه و امكانات لازم براي فعاليت جوانان گفت: به نظر اساتيد علوم سياسي و جامعه شناسي ، دو ديدگاه در اين زمينه وجود دارد.
وي گفت: يكي اينكه اصولا در ايران مشاركت نداريم و جوانان تاثيري در نظام ندارند، فعاليت هاي سياسي و شركت در انتخابات هم صرفا از روي اجبار و عادت است نه به معناي واقعي كلمه مشاركت.
بيگدلي افزود: ديدگاه دوم و مخالف با ديدگاه اول اين است كه در ايران مشاركت داريم مشكل كشور ما اين است كه نهادهاي سياسي مدرن و متجدد هستند در صورتي كه بايد با مسائل بومي تر و اسلامي تر برخورد كنيم و الگوهاي غرب زده را از الگوهاي خودمان جدا كنيم. عرصه هاي موجود از قبيل مشاورين جوان و شهرياران جوان گامي در جهت ساماندهي استعدادهاي جوانان است.
مسئول سابق بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق (ع) اظهار داشت: شناخت استعدادها، كشف نبوغ آن ها و دادن فرصت هاي فكري و مالي به جوانان منجر به داشتن جامعه اي سالم و سرآمد است.
بيگدلي معتقد است كه همه سازمان ها و نهادهايي كه به نوعي با جوانان مرتبط است بايد زير نظر سازمان ملي جوانان فعاليت كنند اما خود سازمان ملي جوانان هم مشكلاتي دارد كه مانع عملكرد بهينه آن مي شود از جمله اين مشكلات ساختار سازمان است كه بيشتر غلبه سياسي دارد. مشكل ديگر نوع تعامل است كه همدلانه و مشاركتي نيست.
دكتر بيگدلي در رابطه با تلاش مسوولان كشور براي شكوفايي استعداد جوانان گفت: لازم است اين موضوع را از دو ديدگاه بررسي كنيم يكي از ديدگاه جوانان يعني اينكه از جوانان بپرسيم مسوولان چه كردند، مطالبه گري نا به جا از آثار و وجود جريان غرب زده و ليبرال خواه است كه در ميان جوانان وجود دارد و اكثرا اين مطالبه گري ها شخصي و در زمينه نيازهاي رفاهي مسكن و تغذيه است.
كارشناس دفتر حقوقي دانشگاه امام صادق (ع) خاطر نشان كرد: ديدگاه دوم از نگاه مسوولان است خوشبختانه هر كاري كه از دستشان بر مي آمد انجام دادند اما چون امكانات موجود كافي نيست جوانان به نيازهاي واقعي شان نمي رسند.
وي در رابطه با نوع تفريحات و برنامه ريزي براي اوقات فراغت جوانان گفت: اوقات فراغت يك مفهوم خاص در ديگر جوامع دارد كه با مفهوم رايج اوقات فراغت در ايران متفاوت است.
بيگدلي گفت: در ايران مفاهيم بومي تر و اسلامي تر داريم و اوقات فراغت معناي مدرن دارد ما در فرهنگ بومي و اسلامي خود اوقات فراغت نداريم چون فرصت استراحت نداريم اگر هم استراحتي وجود داشته باشد در راستاي انجام وظيفه است.
دكتر بيگدلي درباره معضل بي هويتي ملي و مذهبي جوانان گفت: تلقي عمومي از واژه بي هويتي ملي و مذهبي اين است كه جوانان كمتر اسلامي، كمتر ايراني اند و كمتر مومن اند، مظاهر غربي شدن بيشتر از قديم است.
وي با پذيرفتن فرض بي هويتي ملي و مذهبي جوانان گفت: تهاجم فرهنگي و شبيه خون فرهنگي جدي است غرب تلاش بر بي هويتي جوانان دارد، استفاده غير صحيح از اينترنت و مدگرايي افراطي در كشور زياد است.
بيگدلي همچنين گفت: دستگاه هاي فرهنگي داخلي كشور كه وظيفه دفاع از صيانت را دارند خوب عمل نمي كنند اختلافات داخلي در آن ها زياد است، نگاه ما به فرهنگ نگاه سياست زده اي است. در اين كشور كساني متولي فرهنگي هستند كه قائل به صيانت فرهنگي، حفظ جوانان و رشد آنان نيستند.
كارشناس گروه سياسي حقوقي دانشگاه امام صادق (ع)و بحث آخر اينكه جوانان تابعي از مسوولين كشور هستند يعني تضعيف هويت انقلابي مسوولين منجر به بي هويتي ملي و مذهبي در جوانان مي شود./02/146/125
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 552]