واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي خبر دادبهرهبرداري از جايگاههاي سيار بنزين تا 2 هفته آينده
شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي قصد دارد براي افزايش ظرفيت سوخت گيري در مناطق 22 گانه تهران جايگاههاي سوخت سيار راهاندازي كند.
محمدرضا نعمتزاده، معاون وزير نفت با بيان اين مطلب افزود: با توجه به اينكه در طي 30 سال گذشته تعداد جايگاههاي بنزين ايجاد شده در تهران كمتر از جايگاههاي تعطيل شده بوده است، قصد داريم طي يك برنامه بلند مدت تعداد جايگاههاي بنزين را در تهران به دو برابر افزايش دهيم.
به گزارش موج، وي گران بودن قيمت زمين و هزينههاي بالاي سرمايهگذاري ر ا دو عامل استقبال كم بخشخصوصي از ساخت جايگاه بنزين در تهران عنوان كرد و گفت: از سوي ديگر شركت ملي پالايش و پخش بنا بر سياستهاي دولت مجاز به سرمايهگذاري در اين بخش نيست.
وي ادامه داد: براي رفع مشكل سرمايهگذاران خصوصي و ايجاد تسهيلات بيشتر و اخذ مجوز براي ساخت جايگاه توسط شركت ملي پالايش و پخش قصد راهاندازي تعدادي جايگاه سيار در تهران را به عنوان يك روش كوتاه داريم.
نعمتزاده از خريد 22 دستگاه كانكس براي اجراي اين طرح خبر داد و بيان كرد: هر كانكس خريداري شده داراي يك تلمبه و دو نازل بوده كه در مجموع با اجراي اين طرح 44 نازل در سطح تهران براي افزايش ظرفيت سوخت گيري اضافه خواهد شد.
مدير عامل شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران اجراي اين طرح را مشكلگشا ندانست و تصريح كرد: اما در كوتاه مدت جوابگو خواهد بود.
وي با بيان اينكه نصب جايگاههاي سيار از ابتداي اين هفته آغاز شده است، گفت: اين طرح تا دو هفته آينده به طور كامل مورد بهرهبرداري قرار خواهد گرفت.
كارت انرژي جايگزين كارت سوخت
از سوي ديگر عبدالرضا اميني، مشاور مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران درخصوص حذف LPG از سبد سوختهاي مصرفي خودروها، گفت: گاز مايع از لحاظ ماهيت به بنزين شباهت زيادي دارد اما به دليل مسائل و مشكلات تامين، حمل و نقل و رساندن به جايگاهها، هزينه توليد و مشكلات ديگر بحث استفاده از آن تا حدودي كمرنگ شده اما هنوز تصميم قطعي براي حذف كامل اين سوخت از سبد انرژي و حمل و نقل كشور گرفته نشده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا به خودروهاي شخصي كه از اين سوخت استفاده ميكردند اجازه سوختگيري در جايگاهها داده نميشود و تعداد زيادي از جايگاههاي گاز مايع در حال جمع آوري و تبديل به جايگاه سيانجي هستند، گفت: با توجه به شرايط فعلي اولويت با توسعه جايگاههاي CNG است.
وي با بيان اينكه قصد نداريم كل جايگاههاي LPG را جمعآوري كنيم ولي در شرايط فعلي امكان كنترل و مديريت سوخت در كشور داراي محدوديت است، گفت: با توجه به اينكه هماكنون خودروهاي دوگانهسوز از بنزين و گاز به عنوان سوخت استفاده ميكنند
بايد در عرصه حمل و نقل ساماندهي و مديريت بيشتري اعمال شود .
اميني در ادامه تصريح كرد: بنا داريم به جاي كارت هوشمند بنزين فعلي از كارتهاي انرژي استفاده كنيم تا به شكلي قانونمند و ضابطهمند از تماميحاملهاي انرژي به شكل مساوي و بر اساس نوع خودرو استفاده كنيم.
مشاور مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران خاطر نشان ساخت: هماكنون اين طرح مراحل مطالعاتي خود را پشت سر ميگذارد و در صورت تكميل مطالعات امكان سوختگيري خودروها براي استفاده از تماميحاملهاي انرژي از جمله گاز و بنزين و گازوئيل فراهم خواهد شد.
همچنين كارتهاي جديد سوخت خودروهاي خارجي با ظرفيت 1300 سيسي به بالا و داخلي با ظرفيت دوهزار سيسي به بالا كه از سال 1372 به بعد شمارهگذاري شدهاند، توسط شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران صادر شده است.
محمد ناصري، رييس روابط عمومي شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران با بيان اين مطلب به ايرنا اظهار داشت: اين كارتها حداكثر تا 10 روز آينده به دست تمامي دارندگان اين خودروها خواهد رسيد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه تعداد 120هزار دستگاه خودرو مشخصات فوق را داشتند و براي تمامي آنها كارت جديد سوخت صادر شده است، افزود: اين كارتها پاكتگذاري شده اند و در حال ارسال به مالكان آنها هستند.
ناصري سپس ضمن بيان اينكه تعدادي از مالكان اين خودروها كارتهاي جديد سوخت خود را دريافت كردهاند و تعداد باقي مانده نيز حداكثر تا 10 روز آينده كارتهاي جديد سوخت خود را دريافت خواهند كرد، در خصوص تاخير به وجود آمده در اين زمينه گفت: طبق برنامهريزي انجام شده، مالكان اين خودروها قرار بود از اول مرداد ماه امسال به مدت 10 روز كارتهاي جديد را دريافت كنند و علت تاخير چند روزه
تفكيك خودروها از نظر نوع و زمان شمارهگذاري بود.
ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور همزمان با اجراي دور سوم سهميه بندي بنزين از اول تيرماه امسال اعلام كرد كه خودروهاي خارجي با ظرفيت موتور بيش از 1300 سيسي و خودروهاي ايراني با ظرفيت موتور بيش از دوهزار سيسي كه از سال 1372 به بعد شمارهگذاري شدهاند، شامل سهميهبندي بنزين نميشوند، اما با صدور كارتهاي جديد سوخت براي اين خودروها امكان دريافت بنزين آزاد از جايگاههاي عرضه بنزين فراهم ميشود و قرار است باقيمانده سهميه بنزين آنها نيز از دورههاي قبل منتقل شود.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]