واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برنامههاي توسعهاي وزارت راه براساس سند بيست ساله است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): سرپرست وزارت راه و ترابري گفت: برنامههاي توسعهاي اين وزارتخانه براساس سند چشم انداز بيست ساله كشور و قانون توسعه چهارم و بر مبناي اصل عدالت محوري تدوين شده است.
حميد بهبهاني روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار حوزه حمل و نقل ايرنا، افزود: پيگيري مجدانه افزايش ايمني حمل و نقل اعم از جادهاي و هوايي، تقويت شبكه راههاي روستايي و مشاركت در به كارگيري ظرفيتهاي منطقهاي براي رفع نقاط پرحادثه در فهرست اولويتهاي برنامههاي كوتاه مدت وزارت راه و ترابري قرار دارد.
وي ادامه داد: سرعت بخشيدن به روند اجرايي و تكميل و بهرهبرداري پروژههاي راكد و نيمه تمام به ويژه در زيربخش راهآهن، احداث سايتهاي دريايي با هدف ارايه سوخت رساني به شناورهاي عبوري، توسعه امكانات خدمات هواشناسي در مناطق پرخطر و رفع موانع توسعه ترانزيت از ديگر برنامههاي آينده وزارت راه و ترابري است.
وزير پيشنهادي وزارت راه و ترابري همچنين از كاهش سن انواع ناوگان عمومي حمل و نقل و تبديل بنادر و فرودگاههاي كشور به "هاب" (مركز) منطقهاي به عنوان برنامههاي ديگر وزارت راه و ترابري ياد كرد.
سرپرست وزارت راه و ترابري با تاكيد بر تلاش در جهت محروميت زدايي، در مورد برنامههاي بلندمدتي كه قرار است در اين وزارتخانه به اجرا گذاشته شود، گفت: محورهاي ارتباطي كشور با اولويت افزايش سهم راهآهن، تقويت و توسعه خواهد يافت. همچنين تلاش ميشود تا با رفع گلوگاههاي محدود كننده سرعت، ظرفيت و ايمني كارآيي شبكههاي موجود افزايش پيدا كند.
وي افزود: از سوي ديگر توسعه متوازن شبكه راههاي روستايي، ارتقا كيفيت آنها و افزايش سهم آزادراهها و بزرگراهها در كل شبكه راههاي كشور از ديگر برنامههاي بلندمدت است.
بهبهاني با اشاره به اينكه در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي برخي فعاليتهاي وزارت راه و ترابري برون سپاري خواهد شد، در مورد ساير اهداف بلندمدت اين وزارتخانه گفت: توسعه حمل و نقل تركيبي، صرفه جويي در مصرف سوخت و سازگاري با محيط زيست، استفاده از فنآوريهاي نوين با هدف افزايش ايمني و گسترش همكاريهاي منطقهاي و بينالمللي از ديگر اهداف بلندمدت وزارت راه و ترابري است.
وي افزود: اتصال تمام مراكز استانهاي كشور به شبكه راهآهن و برقراري شبكه يكپارچه بزرگراهي از برنامههاي اولويت دار وزارت راه و ترابري است. همچنين ساخت داخل كردن لكوموتيو و واگنهاي باري و مسافري، كاهش مدت زمان اجراي پروژههاي عمراني و تقليل هزينه تمام شده آنها (مهندسي ارزش)، جلب مشاركت بخش غيردولتي در احداث زيرساختها و رفع موانع و مشكلات پيمانكاران و مجريان بخش حمل و نقل از ديگر برنامههاي اولويت دار وزارت راه و ترابري است.
سرپرست وزارت راه و ترابري در ادامه در مورد اولويتهاي نخست اين وزارتخانه در بخش حمل و نقل جادهاي گفت: اولويتهاي كاري كه به شكل برنامههاي كوتاه مدت به اجرا گذاشته خواهد شد شامل روكش آسفالت و رفع ناهمواري هاي سطح راهها، حذف و رفع نقاط پرحادثه، انجام تعميرات اساسي پلها و تونلها و ساير ابنيه هاي فني، مجتمع هاي خدماتي - رفاهي بين راهي و به كارگيري سيستم هاي هوشمند در كنترل ترافيك است. علاوه بر اين پروژهها، انجام مطالعه
، طراحي و اجراي ايمن سازي تقاطع ها و تونلها در برنامه كاري وزارت راه و ترابري قرار دارد.
بهبهاني با اشاره به اهميت استفاده از ظرفيتهاي ترانزيتي كشور، اظهار داشت: افزايش حجم جابجايي كالا در كريدور هاب عبوري و توسعه محور شرق (چابهار - سرخس) و افتتاح سالنهاي تجاري در پايانه هاي مرزي از برنامه هاي پيش روي وزارت راه و ترابري جهت افزايش درآمدهاي ترانزيتي كشور است.
سرپرست وزارت راه و ترابري با بيان اينكه برقراري ايمني شهروندان از اولويتهاي نخست اين وزارتخانه است، در مورد برنامههاي ارتقا ايمني عبور و مرور، اظهار داشت: تداوم روند كاهش تلفات و سوانح رانندگي در جادههاي بين شهري و روستايي، نصب دوربينهاي كنترل سرعت در تمام آزادراهها و بزرگراهها، اجراي طرح ايمن سازي مدارس حاشيه راهها و نصب تابلوهاي اطلاع رساني از جمله برنامههاي اين وزارتخانه براي ارتقا سطح ايمني عبور و مرور در جادههاي كشور است.
اقتصام ** 1574 ** 1558
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]