واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايران و سوريه بر تحكيم روابط دوجانبه تاكيد كردند
سياسي. ملاقات . رييس جمهوري
روساي جمهور ايران و سوريه تداوم و تحكيم روابط دوجانبه و منطقهاي را مورد تاكيد قرار داده و تصريح كردند: تهران و دمشق مسير مشتركي را كه تاكنون داشتند با هماهنگيهاي بيشتر ادامه خواهند داد.
دكتر محمود احمدي نژاد و بشار اسد بعد از ظهر امروز (شنبه) در مذاكرات مشترك، با ابراز رضايت از روند رو به گسترش روابط دو كشور، اظهار داشتند:
خوشبختانه سير روابط ايران و سوريه در مسير تفاهمات و علائق مشترك، به خوبي در حركت است و همكاري و هماهنگي بيشتر ميتواند در اين خصوص موثرتر باشد.
روساي جمهور ايران و سوريه در جريان اين مذاكرات موضوعات مختلف منطقه اي و بينالمللي از جمله اوضاع لبنان، فلسطين، عراق، رژيم صهيونيستي و موضوع هستهاي كشور را مورد بحث و مذاكره قرار دادند.
روساي جمهور دو كشور همچنين با تاكيد بر اينكه در لبنان، فلسطين و عراق شرايط به نفع مردم و مقاومت اين كشورها تغيير كرده است، روند جاري در كشورهاي مذكور را مورد حمايت قرار داده و خواستار عدم دخالت دشمنان در اوضاع داخلي اين كشورها شدند.
دكتر محمود احمدي نژاد در اين نشست، روابط ايران و سوريه را خوب و رو به پيشرفت دانست و گفت: تاكنون تصميمات مناسبي براي تقويت روابط دوجانبه و منطقهاي گرفته شده و ضروري است با ترسيم چشم انداز توسعه همكاريها براي آينده، مسير مشتركي را كه انتخاب كردهايم با حفظ هماهنگي و همكاري مضاعف ادامه دهيم.
وي با اشاره به توطئه برخي كشورها براي ايجاد فاصله ميان ايران و سوريه، گفت: اين عده قطعا اشتباه ميكنند و ايران و سوريه همواره در كنار هم خواهند بود.
رييس جمهور با اشاره به سفر بشار اسد به تهران تصريح كرد: اين سفر كمك خواهد كرد تا روابط دو جانبه با چشم انداز بلند و سرعت مضاعفي به پيش رود دكتر احمدي نژاد خاطر نشان كرد: شرايط امروز با سالهاي گذشته كاملا متفاوت است و حتما بايستي با استفاده از تجربيات گذشته، برنامه هماهنگ و جامعي را براي آينده روابط خود ترسيم كنيم.
وي با اشاره به وضعيت آمريكا و رژيم صهيونيستي در منطقه، گفت: آنها در بدترين شرايط قرار دارند و افكار عمومي به شدت عليه آنهاست.
رييس جمهور اضافه كرد: آمريكا مدام با شكست مواجه ميشود و برنامه ريزي هايش، يكي پس از ديگري ناكام ميماند و در آيندهاي نزديك مجبور خواهد شد با تغيير رويكرد ، طرح خروج از عراق را در منطقه عملياتي كند و هر دولتي كه در آمريكا روي كار بيايد اجبارا بايستي اين اقدام را انجام دهد.
دكتر احمدي نژاد تصريح كرد: رژيم صهيونيستي فلسفه وجودياش را از دست داده است و ديگر قادر نيست سياستهاي آمريكا و اروپا را در منطقه هدايت كند، بنابراين به طور طبيعي رو به اضمحلال است.
رييس جمهور تاكيد كرد: امروز شرايط به گونهاي شده است كه آزادي همه سرزمينهاي اشغالي، بازگشت فلسطينيان، تشكيل دولت فلسطيني و اضمحلال رژيم صهيونيستي در نزد افكار عمومي يك هدف خارج از دسترس به شمار نميرود.
وي همچنين با اشاره به برنامه هستهاي كشورمان گفت: در هر مذاكرهاي كه شركت ميكنيم و هر موضوعي را مطرح مينماييم قطعا در جهت تثبيت حق هسته اي ايران است و ملت ايران سرسوزني از حقوق خود عقب نشيني نخواهد كرد.
دكتر احمدي نژاد تصريح كرد: هدف اصلي تهران در تمام فعاليتهاي سياسي در منطقه و در عرصه بينالمللي اين است كه مواضع كشورهاي دوست و همسايه خود را تقويت كرده و سلطه بيگانگان را تضعيف كند.
رييس جمهور سوريه نيز در اين نشست با تاكيد بر اينكه براي دمشق تحكيم و گسترش هم پيماني با تهران حائز اهميت است، افزود: سوريه با جديت تقويت و تحكيم روابط با تهران را پيگيري ميكند.
بشار اسد تاكيد كرد: سوريه قويا پيرامون مواضع، همكاريها و هماهنگيهاي خود با ايران ايستاده و هرگز هيچ گونه تغييري در آن ايجاد نخواهد شد.
وي روابط دوجانبه سوريه و ايران را مفيد ارزيابي كرد و گفت: گامهاي بلندي براي تقويت همكاريها برداشته شده است و در سطوح روابط دوجانبه و اقتصادي در حال پيشرفت هستيم. سرمايهگذاري ايران در سوريه چشم انداز خوبي است كه ميتواند در بهبود و تحكيم روابط نقش مهمي داشته باشد.
رييس جمهور سوريه در ادامه اوضاع لبنان را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان كرد: تبادل اسراي لبناني از دستاوردهاي نيروي مقاومت و حاصل ناكامي آمريكا و همپيمانان آنان در منطقه بود.
وي افزود: رژيم صهيونيستي با آمريكا همچنان در حال توطئه در منطقه هستند و بايد در اين زمينه هوشيار بود.
بشار اسد با اشاره به اينكه اكثر مردم منطقه از سياستهاي كنوني آمريكا و رژيم صهيونيستي ناراضي هستند، گفت: رژيم صهيونيستي قدرتمند نيست و كشورها ميتوانند با مقاومت و ايستادگي به حقوق خود دست يابند.
رييس جمهور سوريه همچنين موضوع هستهاي كشورمان را مورد اشاره قرار داد و با حمايت از حق مسلم تهران در دستيابي به انرژي صلح آميز هسته اي، خاطر نشان كرد: آنچه در اين رابطه براي سوريه مهم است موافقتنامههاي بين المللي ناظر در پرونده هستهاي جمهوري اسلامي ايران است و به كشورهاي اروپايي نيز گفتهايم كه از نظر سوريه براساس موافقتنامههاي بينالمللي هر كشوري از جمله ايران حق دارد غنيسازي كند و نيروگاه هستهاي داشته باشد.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]